45 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Vi nyder naturen i fulde drag i Danmark 
Fredag d. 10 oktober 2014 - af  Erik Egvad Petersen  Læst 402 gange.
En ny undersøgelse af danskernes brug af naturen viser, at så godt som alle bruger naturen i løbet af et år. Hele 97 procent vurderer, at deres seneste naturoplevelse var positiv. Rapporten viser også, at affald står for langt hovedparten af de generende elementer, som folk støder på. Det melder Friluftsrådet ud i en pressemeddelelse.


Den nye rapport ”Danskernes brug af naturen” viser, at danskerne er særdeles flittige til at komme ud i den friske luft. Stort set alle (99,6 %) bruger naturen og landskabet minimum en gang om året, og for to ud tre gælder det, at de bruger naturen mindst en gang om ugen.



I undersøgelsen blev respondenterne bedt om at vurdere deres seneste oplevelse i naturen. Her tilkendegav et overvældende flertal på 97 %, at deres seneste tur ude havde været en positiv oplevelse. Ydermere viser resultaterne, at jo oftere en person kommer ud i naturen eller landskabet, jo mere positivt vurderer vedkommende oplevelsen.



”Det er fantastisk at få bekræftet, at så mange danskere benytter sig af muligheden for at benytte vores skønne natur og få en masse herlige oplevelser,” siger formand for Friluftsrådet Lars Mortensen om resultaterne fra rapporten, der er den tredje delundersøgelse til afdækning af årets gang.



Affald er en torn i øjet

Selvom 97 % overordnet karakteriserer deres seneste naturbesøg som positivt, har 25 % alligevel undervejs følt sig generet af andre brugere. Dog angiver kun cirka 7,5 %, at de har været alvorligt generet. Den helt store torn i øjet på folk er andres affald, som står for 73 % af de generende oplevelser. Derefter følger hunde-/dyreefterladenskaber (7 %), løse hunde (6 %), støj (5 %), cyklister (3 %), motoriserede køretøjer (2 %) og mountainbikere (2 %).



”Det overrasker mig desværre ikke, at affald generer så meget. Jeg bliver også selv irriteret, når jeg støder på det, når jeg færdes i naturen. Dog hæfter jeg mig ved, at generne i de allerfleste tilfælde ikke er så store, at de ødelægger den samlede naturoplevelse,” siger Lars Mortensen.



Læs mere om ”Danskernes brug af naturen” under Nyheder på se linket HER.



FAKTA om ”Danskernes brug af naturen”

Rapporten ”Danskernes brug af naturen” er en opsummering af tre delundersøgelser, som samlet giver et billede af danskernes aktivitet i naturen fordelt over et helt år. Respondenterne til delundersøgelserne er blevet spurgt i august 2014, marts 2014 og november 2013. Rapporten bygger på svar fra et repræsentativt udsnit af den danske befolkning over 15 år.



Ideen bag undersøgelsen og spørgeskemaet, der ligger til grund for analysen, er blevet til i tæt samarbejde med Danmarks Idrætsforbund og Naturstyrelsen.

Friluftsrådet er paraplyorganisation for 90 organisationer inden for friluftsliv, natur og miljø. Rådet varetager både organisationernes og befolkningens interesser i friluftsliv og arbejder aktivt for at skabe bedre muligheder for friluftsliv gennem blandt andet kampagner, projekter og politisk lobbyarbejde. Friluftsrådet administrerer “Tips- og Lottomidler til Friluftslivet”.

Erik Egvad Petersen / se linket HER




<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard