34 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Skal vi have hyklerisk lovgivning i Danmark? 
Onsdag d. 17 september 2014 - af  Steen Kehler  Læst 551 gange.
Nej vel!

Dan Jørgensen og hans embedsmænd vil i forbindelse med det fiskeri, som udøves i Danmark gerne lave noget lovgivning, som kan beskytte fisk bedst muligt mod ”stress, smerte og lidelse” – og det lyder jo rigtig godt! – hvordan har Dan Jørgensen så tænkt sig at beskytte fiskene bedst muligt – jo! han vil gerne have et forbud mod, at lystfiskere bruger levende fisk som agn.

– okay! lad os så se på den samlede mængde fisk, som påføres “stress, smerte og lidelse” som følge af fiskeri og hvilken betydning det forbud, som Dan Jørgensen gerne vil indføre, det vil få – vi må ligesom prøve at se proportionerne i det.

Ved garn/trawlfiskeri fanges der 1.000.000vis gange så mange fisk, som lystfiskere bruger til levende agn. Disse 1.000.000vis gange så mange fisk, de vil for den garnfangedes del sidde i timevis og op til et par dage fanget i et garn, de hives på dæk og smides i lastrum eller fiskekasser, mens livet render af dem – disse fisk må føle mindst lige så meget ”stress, smerte og lidelse”, som en fisk brugt til levende agn gør, og når det gælder trawlfiskeriet, så vil fiskene typisk svømme foran trawlet ind til de bliver udmattet og herefter vil de ryge ind i trawlet, hvor de i timevis vil blive mast sammen i bunden for så at blive hevet halvdøde ombord for at ende deres dage på dækket eller i lastrummet, mens livet render ud af dem – disse fisk må føle mindst lige så meget “stress, smerte og lidelse”, som fisk brugt til levende agn. Og så er der NOT-fiskeriet, hvor en gigantisk netpose sejles rundt om f.eks. en stor stime tobis, netposen lukkes og i løbet af et par timer, der vil de millionvis af tobis i stimen hives/klemmes sammen i netposen og støvsuges op i båden og direkte ned i lastrummet, mens livet render ud af dem – hver enkelt af disse fisk må føle mindst lige så meget ”stress, smerte og lidelse”, som en tobis brugt til levende agn

hm!, Dan Jørgensen vil altså lave lovgivning, der vil mindske mængden af fisk, der udsættes for “stress, smerte og lidelse” med 0,000001% – Hm! er det kun mig, som synes, at det er dybt useriøst og symbol politik af værste karat, at en minister vil lave lovgivning, der omhandler en så ubetydelig del af de fisk, som udsættes for “stress, smerte og lidelse”???

- Nogle vil så snakke om nødvendig ved garn/trawl/NOTfiskeri og unødvendig ved stangfiskeri – jamen det er jo fuldstændig ligegyldigt, da man ikke kan sige, at den “stress, smerte og lidelse”, som påføres en fisk brugt til levende agn, er anderledes end den “stress, smerte og lidelse”, som påføres fisk fanget i garn/trawl/NOT – så er vi ude i, at der vil være forskellige standarder for borgere i Danmark – det er smagsdommeri og det er vel ikke sådan, at vi skal lave lovgivning i Danmark, da det vil være krænkende i forhold til, at vi skal behandles lige/have de samme rettigheder.

Endvidere kan det anføres, at der I forbindelse med erhvervsfiskeriet skades meget store områder af havbunden ved det intensive trawlfiskeri, hvor der er tale om vigtige gyde/opvækstområder og der dræbes 1000vis af marsvin og store mængder af havfugle og enorme mængder af andre marine dyr og planter osv. osv.– så det er i den grad krænkende at begynde at snakke om nødvendigt/unødvendigt i forhold til lystfiskeres brug af levende fisk til agn - Det her lovforslag, det må simpelthen være det mest hykleriske nogensinde set i Danmark.

Jeg har nogle link til videoer, som fint viser hvilket hykleri, der er tale om vedr. det lovforslag.



https://se linket HER>
se linket HER>
se linket HER>
Prøv lige at få Dan Jørgensen til at se disse videoer og spørg ham så, hvad forskellen er på den “stress, smerte og lidelse”, som garn/trawl/NOT fanget fisk de påføres og så den de fisk som bruges til levende agn påføres og spørg ham lige, hvad der er nødvendigt/unødvendigt – og spørg ham så lige engang til, hvorfor de fiskere der bruger garn/trawl/NOT ikke også skal have dårlig samvittighed, når de lystfiskere, som bruger levende agn, de skal have så dårlig samvittighed, at de skal have en bøde på 2500 kr.

Lovgivning i Danmark skal give mening og det gør det lovforslag bare ikke, da en lovgivning alene ud fra princippet om arbejde = nødvendigt/ fritid = unødvendigt, reelt vil betyde, at alt hvad en borger i Danmark foretager sig i fritiden jo derved vil kunne forbydes.

Om brug af levende agn kan kaldes for dyremishandling eller om lystfiskeri generelt kan kaldes for dyremishandling, det er fuldstændig ligegyldigt, da den ´´stress, smerte og lidelse´´, som fisk måske påføres ved lystfiskeri, den ikke kan siges at være anderledes end den ´´stress, smerte og lidelse´´, som fisk måske påføres under erhvervsfiskeri eller fritidsfiskeri og så længe erhvervsfiskeri/fritidsfiskeri er tilladt, så vil man ikke kunne forbyde lystfiskeri på baggrund af dyreværnsloven. - Danmark er sådan indrettet, at vi som borgere har de samme rettigheder og derfor er der nød til at være de samme standarder, da der ellers ville være tale om forskelsbehandling og det vil være i strid med grundloven.




<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard