63 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25610 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Særdeles veloplagt minister på lystfiskerkonferencen i Vejle 
Søndag d. 7 september 2014 - af  Erik Egvad Petersen  Læst 605 gange.
- Nu skal vi realisere det store potentiale, der ligger i lyst- og fritidsfiskeri. Konferencen i går kom til at handle om hvor Dan Jørgensen, der er minister for fødevarer, landbrug og fiskeri kunne få nogle input sammen med sine embedsfolk – til gavn for lyst- og fritidsfiskerne, miljøet og samfundsøkonomien.

- Jeg vil udvikle lyst- og fritidsfiskeri i Danmark, så vi styrker det sociale element og samtidig udnytter potentialet på en bæredygtig måde, lød det fra ministeren. Ikke alle var helt enige i, at det udelukkende skulle handle om turismen og flere mennesker ud til fiskevandene. Enkelte udtrykte endda frygt for udenlandske opkøb af fiskeret i Storåen. Andre igen kæmpede med at skaffe nye medlemmer for de godt 70 medlemmer, der forsvandt fra den lokale lysfiskerforening hvert år fordi, der ikke blev fanget for mange fisk på stang og snøre. Man kunne se embedsfolkene skrive flittigt og Dan Jørgensen fortalte at der i oktober i år ville komme det første udspil fra hans side.

Skal vi nu kontrollere hinanden?

Danmarks Sportsfiskerforbund, fritidsfiskernes organisation, erhvervsfiskernes organisation kom også med deres overordnede bud. Og alle kunne være i stue med hinanden. DSF vil bl.a have udstedt omsætningsforbud for ferskvandsfisk og vil gerne give fiskerikontrollen, der i øvrigt også deltog i konferencen, en hjælpende hånd ved at sportsfiskerne skal kontrollere hinanden ude ved fiskevandene. Alle var enige om et skarven og sælerne belastede fiskebestandene for meget. Nogle steder snuppede skarven op til 90% af en årgang fladfisk. Men også krabberne er vokset i mængde og udgør en fare for fiskeyngel. Der kom mange gode til Dan Jørgensen, der fik en hel papkasse med forslag med hjem fra mødet i Vejle, hvor der deltog flere end 200 interesserede.

Flere børn og kvinder ud til kysten

Desværre havde man glemt at sende invitationen til Femina og Hendes Verden hvorfor, der kun deltog enkelte kvinder. Bl.a bloggeren fra se linket HER deltog.

Det var ministerens ønske med dette oplæg at sætte nogle tanker i gang. Målet var at få nye ideer, der kan inspirere og hjælpe med til at udvikle lyst- og fritidsfiskeriet i Danmark. Efterfølgende kan ideer sendes til rekreativtfiskeri@naturerhverv.dk.

Så er det blot at håbe at ministeren for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Dan Jørgensen, når at gøre noget ved det inden, der udskrives valg.

Læs mere >> 


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard