47 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Stor succes langs Karup Å 
Mandag d. 18 august 2014 - af  Henrik Bønnelykke  Læst 838 gange.
Karup Å Konkurrencen 2014.

Trods hedebølge, manglende nedbør, har Karup å overgået sig selv her i 2014. Desværre kan man ikke sige det samme om Limfjorden, som har oplevet det værste iltsvind i 15 år.
Det har fået de mindre havørreder fra fjorden til at trække op i åen i stort tal, og lystfiskerne langs åen har haft kronede dage.
Da fjorden så værst ud og blev helt mælkehvid, begyndte vi at frygte for hvilke konsekvenser det ville få for Karup Å Konkurrencen. Hedebølge og iltsvind er sjældent en god cocktail i havørredfiskeri.
Heldigvis gik vinden i vest, og i de sidste 14 dage op til konkurrencen, blev forholdene langs åen blot blevet bedre og bedre. Det var dog som om at opgangen gik lidt i stå, og de daglige fangster dalede en smule.
På konkurrencedagen var vejret helt i tråd med godt havørredvejr. Blæs og drivende skyer, små byger og perfekte forhold langs åen, gav alle deltagere blod på tanden.
Der var i det hele taget rigtig stille i ølteltet og ved grejboden i Trevad.
Enkelte lystfiskere kom for at se 1. indvejning fredag aften. Mange havde set og oplevet store fisk der sprang, og da indvejningen lukkede, forsvandt lystfiskerne tilbage til åen.

Hele natten blev der fanget godt med fisk, og de blev hurtigt indvejet lørdag morgen, hvorefter der igen var stille i Trevad. Fra klokken 13:00 og indtil indvejningen lukkede klokken 22:00 kom der ingen fisk til indvejning, men lige på falderebet blev der ringet til Trevad, at en større fisk var på vej.
Anders Dalgaard mødte op i indvejningsbordet med en helt frisk fisk fra fjorden. Desværre var der for mørkt til at få fotograferet fisken ordentlig, så den blev lagt på is indtil søndag morgen.
I nattens løb skete der ting og sager i det nedre løb af åen. Den hårde vind havde resulteret i, at store mængder havørred nu trak op i åen, og de begyndte at stille sig flere steder neden for Hagebro. Der er ingen tvivl om at Peter Pan havde godt fat i Klokkeblomst, da han fløj hen over Dueholm, og her dryssede store mængder stjernedrys ned over en enkelt lystfisker. Mogens Styhr oplevede sit livs nat, da han indenfor 2 timer landede 3 havørreder på henholdsvis 4,1 – 5,2 og 5,48 kilo.
Søndag morgen kom han til indvejning i Trevad med en fiskekasse med de flotte fisk, som dog havde mistet en del af glansen, efter de mange timer i plastkassen.
De lystfiskere der var i kaffeteltet i Trevad, kom hurtig på benene, og enkelte måtte kløjs noget i rundstykkerne, ved synet af den fantastiske fangst. Der var store lykønskninger til Mogens, der nu beviste at han har Styhr på åen.
Vinderfisken målte hele 83 cm. og vægten stoppede ved 6,56 kg. Fisken blev fanget ved Vridsted af Anders Dalsgaard fra Skive.
Der blev i alt indvejet 42 havørreder under konkurrencen, hvilket er det samme antal fra 2010, som har været rekorden.

<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard