28 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25610 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Morgendags lystfiskere inviteres på gratis fiskeoplevelse 
Onsdag d. 31 juli 2013 - af  Erik Egvad Petersen  Læst 905 gange.
Er du mellem 10 og 14 år?

Så tag med ud med fiskestangen lørdag den 19. oktober fra kl. 09.00 – 12.00 – det er gratis!

Sådan kommer du hjem med fisk fra et Put & Take-vand

I de seneste 6 måneder har jeg tjekket grejkasserne i Mjøls Lystfiskeri ved Rødekro. Det gælder specielt ved Sø 1. Fiskesøens indehaver Thomas Heisel har for godt et år siden indført en ny regel i Sø 1 – fisk tre timer og fang max. 3 ørreder. Det var for at gøre det at fiske i et Put & Take-vand mere attraktivt for familier med børn, der vil opleve et par gode timer og gerne vil have en fisk med hjem til stegepanden.

Efter 6 måneders kiggeri i grejboksene kan jeg kun sige at rigtig mange er fyldt med det forkerte grej – sådan fanger man bare ikke fisk. Og hvor det tidligere var en arv fra far til søn når man skulle ud med fiskestangen, så er det i dag mere end nogensinde børnene, der trækker de voksne med ud til fiskevandet. Men hvor skal de vide fra hvad man skal fiske med? Mepps, ABU, Vibrax, Hi-Lo, PowerBait, melorm, Rapala, Shimano er for mange af dem bare fremmedord.

Derfor arbejder jeg samarbejde med Thomas Heisel, der er indehaver af Mjøls Lystfiskeri, på at lave en dag i efterårsferien med 10-15 børn fra Rødekro/Aabenraa-området i alderen fra 10 til 14 år på at lave en lørdag i lystfiskeriets tegn ved Mjøls Lystfiskeri i Rødekro i Sø 1. Her vil vi starte med at vise de unge hvordan man kan anvende ÆGTE spinnere, blink, woblere og PowerBait – og fange fisken….

Vi viser resultatet på Youtube

Selvfølgelig er vi klar over at projekter af den her slags ikke kan stå alene. Selvom de 10-15 unge mennesker hver taler med 4-5 andre om oplevelsen, så skal den ud til et langt større publikum såfremt vi skal have ”stenen” til at rulle meget længere. Derfor bruger vi naturligvis de medier de unge selv bruger. Vi vil lave videoklip og lægge dette ind på Youtube. Derudover vil vi lave en pressemeddelelse som vi fremsender til de relevante medier.

Vi har brug for en grejsponsor

For at kunne undervise de unge mennesker – morgendagens kunder i både grejbutikker og hos fiskesøerne – har vi brug for en grejsponsor. Vi forventer at der kommer ca. 15 unge, og vi vil gerne kunne undervise dem i de mest gængse metoder med stang og snøre. Jeg bruger min fritid på projektet og Mjøls Lystfiskeri stiller fiskevandet gratis til rådighed den formiddag for de unge.

Udover grej så vil vi gerne kunne udlevere ”klistermærker” fra de forskellige producenter – de skaber altid lykke hos de unge og så er chancen for at de husker grejnavnene lige så godt som i min egen ungdom i 1970`erne.

Kontakpersoner:
Thomas Heisel - Mjøls Lystfiskeri - tlf. 4034 8601.
Erik Egvad Petersen - tlf. 2124 2696.

Læs mere >> 


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard