38 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25610 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

kilde :http://www.moensklintresort.dk/
Kommentar fra Formanden i HSLF 
Lørdag d. 4 maj 2013 - af  MORTEN ANDERSEN  Læst 849 gange.
HSLF – når det sociale også tæller.

Jeg skriver dette indlæg, blot for at advare mod kystfiskerne fra Hvidovre Sports- og LystFiskerforening – HSLF, idet de begynder at genere flere og flere på kysten (især på Stevns og Møn), og idet de synes at stige, i såvel antal som aktivitet og effektivitet.
De behøver ikke flere hundrede meter kyststrækning for dem selv, for at kunne nyde fiskeriet, men kan godt stå rimelig tæt, og så samtidig hygge sig med det sociale og måske endda også en medfiskers fangst, oplevet på tæt hold.
Dette kan opleves anmassende af andre, som helst vil fiske ligeså isoleret som de også er i andre sociale sammenhænge. Ukendt er det heller ikke, at ikke alle glædes over andres fangst, men blot mærker misundelsens grimme orm gnaske i tarmene, når en mOdfisker får en god fangst.

Når der ikke er så meget hemmelighedskræmmeri, resulterer det ofte i flere lystfiskere på pladsen. Er man ikke indstillet på at dele sine oplevelser i fælles lag, kan det derfor være en dårlig idé, at fiske på en plads som besøges af kystfiskere fra HSLF, der fisker efter Rexona-princippet.
Det er dog ikke så let at finde ”nye” pladser – i hvert fald er det lettere at fiske der, hvor andre har vist vejen, også selv om det er lystfiskere fra HSLF.

Mange af de ”gode gamle pladser” på både Stevns og Møn, har kystfiskerne fra HSLF været med til at udbasunere, bl.a. gennem artikler i Fisk og Fri, sådan at alle nu kan komme rendende og fiske, uden ”at kende én der kender én”.

Denne delementalitet der hersker i HSLF, er også her for nylig faldet en for brystet, og fået vedkommende til at skrive et indlæg under pseudonymet ”Carlos”. Normalt kommenterer jeg ikke anonyme indlæg, da anonymiteten ofte skyldes, at indlægget er skrevet af en, der ikke ejer det, man normalt kender en tyr fra en ko på. Der er dog et par faktuelle fejl, som jeg godt vil korrigere, nu indlægget er nævnt.
Han besøgte en plads på Stevns, som han ved besøges meget af lystfiskere fra HSLF, og nu vil han så offentliggøre dette spot, fordi et medlem fra HSLF og to andre, ikke ville lade ham fiske i fred og ro på pladsen !!! (Det svarer til at gå rundt på Blågårds Plads med et skilt hvor der står ”Danmark for danskere”).
Det bemærkes også, at HSLF ”tror at de ejer hele lortet”! Jeg tror nu nærmere at adfærden fra HSLF skyldes det stik modsatte, nemlig en erkendelse af, at meget lidt kyststrækning i Danmark er privat, og at der derfor skal være plads til alle.
Som det ses af argumentationen for at beskrive lokaliteten, er anvendelsen af pseudonymet helt forståeligt. At ”offentliggøre” pladsen fordi der er for mange der fisker på den, er ikke just en bedrift man ønsker at blive sat i forbindelse med, medmindre man alligevel kun beskæftiger sig med stærkt rutineprægede opgaver.
I denne forbindelse vil jeg gerne nævne, at den vej ”Carlos” beskriver til fiskepladsen, er stik imod ét af de principper vi har i HSLF. Nemlig at vi er ”gæster” når vi er ude ved vandet, og at vi skal respektere at de fastboende ikke altid vil byde på Gevalia. Den anviste vej fører lige igennem en privat strandgrund, hvor ejeren ikke bryder sig om ”uindbudte gæster”. Hvis man i stedet for til sidst drejer til højre ca. 100 m før det er vist på kortet, kan man uden at genere nogen, gå gennem en skovvej ned til vandet.
Du kommer så ned til vandet noget til højre for det ”Carlos” kalder hotspot. Kigger du ned på vandet oppe fra denne lave klint, ser du nogle rigtigt gode pladser som er til højre, og altså ikke kun til venstre, for den private strandgrund.

For mange af de fastboende er vi alle sammen bare benævnt under ét – lystfiskere. Der skal derfor ikke mange uheldige optrædener til, før vi ALLE er uønsket på en lokalitet. De der fisker meget på Vestsjælland, ved hvad det kan føre til af forhold og det tror jeg ingen lystfiskere er interesseret i.

Nu skal man i øvrigt ikke tro på alt hvad ”Carlos” skriver, for han nævner at HSLF tog Jens Bursell med til Stevns, og fangede 23 havørreder på en dag. Det er ikke korrekt. Jeg husker ikke om antallet 23 er korrekt, men de blev ikke fanget på én dag, men på én aften. I øvrigt en aften jeg sent vil glemme  - og jo, vi stod også tæt denne aften.

Om man er til dette ”sociale” fiskeri, hellere vil være for sig selv, eller måske foretrækker at dele pladsen ved rotationsfiskeri, er jo nok en smags sag, men ingen af holdningerne er beskyttet ved lov, så jeg tror alle når længst ved at tale sammen. Desværre er der nogle, nok i alle tre grupper, der mener at have patent på sandheden om, hvad der er korrekt, men snæversynethed findes jo overalt.

For at der ikke skal opstå for mange ”misforståelser” fremover, vil jeg da godt informere om en række pladser på Møn, hvor I også risikerer at møde medlemmer fra HSLF. Et medlem fra HSLF har været stærkt indover udarbejdelsen af den prisvindende app ”Møns Klint”, og igen deles der bare ud af gode fiskepladsers placering så alle ”bare kan komme rendende” – og app’en er tilmed gratis.
Alle de beskrevne pladser benyttes ofte af medlemmer fra HSLF – så er I advaret.

Hvis nogle mod forventning, har fået lyst til at prøve at deltage på en tur med HSLF, og ved selvsyn konstatere, at de fisker på ryggen af hinanden og spiser børn til frokost, så prøv at tage kontakt til dem.
Det vil måske også give mere brugbare informationer end, at en havørredplads er god fra medio marts til medio maj og igen i efteråret *suk*……. mere information på se linket HER
Klubturene er som regel meget sociale arrangementer, men det sker jo også, at der tages på ture hvor der er mere tid til refleksioner. Nogle er til den ene form for kystfiskeri, andre til den anden og nogle siger ”hver ting til sin tid”. Uanset hvad, så vælg ud fra devisen ”Lad være med at tage i Tivoli, hvis du ikke kan lide at være blandt fremmede mennesker, og lad være med at søge fællessang på Nordpolen.”

Jens Mortensen
Formand for HSLF

Læs mere >> 


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard