123 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Forårsferie, Fisk & Fest 
Lørdag d. 20 april 2013 - af  Henrik Lomholt  Læst 1167 gange.
Den kommende lille, skønne forårsferie, de fleste af os har – og nogle kalder bededagsferien, bliver en ferie med 2 store begivenheder. For de mange håbefulde unge mennesker, som skal konfirmeres en af dagene, står ferien i familiens tegn. Mangen en 13-14 årig vælger at bekræfte, deres forældre i, at det var OK, at de som helt spæde, tog en forsvarsløs baby med i kirke, for at lade en præst indvie deres barn i dansk religionskultur. Når man er 14, er en sådan dag en stor oplevelse, der vil blive siddende i erindringen, i mange år efter. For den fiskende unge mand, eller kvinde – der har ønsket sig penge til grej, er der en ekstra grund til at glæde sig til fremtiden.

For ganske vist, er der i selvsamme bededagsferie en konkurrence, som man kan deltage i. Er man forhindret i at fiske hele ferien, kan man måske liste sig ud en enkelt eller 2 af de 3 dage, som Havørred Cup løber over. Startskuddet går fredag den 26. april, når Grejbiksen i Trige starter fiskefesten (bedre kendt som) Fjord til Fjord. En efterhånden ganske traditionsrig weekend, hvor håbefulde ”fisketosser” fra nær og fjern dyster om fabelagtige præmier.
Venner mødes på kyster i det østjyske. Nogen hygger sig på stranden med medbragte Smokey Joes og grillede specialiteter. Andre går helt i vindermode, og kaster og kaster – indtil de får drømmehugget. Sker sidstnævnte for dig, kommer her et tip fra vinderen i 2007: skynd dig, efter endt landing af din havørred, op på land. Tag noget frisk blæretang fra vandkanten og svøb den smukke, store fisk ind i det. Træk så vejret, og begiv dig hen mod dit transportmiddel – helst en bil. Der har du et håndklæde liggende, som du nu gør drivvådt, og pakker den, i tang indsvøbte havørred i. Herefter er det et kapløb med tiden (og trafikken) at komme til Trige, hvor indvejningen foregår.
Det kan være et spørgsmål, om få gram, om din præmie bliver en drømmerejse eller et par Simms waders. Derfor gælder det om, at fisken taber sig minimalt under transporten fra vand til vægt. Uanset hvad, du fanger, har du dog chancer for en god præmie – ja selv på deltagerbeviset, kan du vende din virkelighed til opfyldelsen af en drøm. Frem for alt er der garanti for hygge og gode grillpølser, på en søndag, hvor de fisketroende mødes i den østjyske hovedstad, Trige.
God fornøjelse – Må din gud være med dig, hvad enten du beder eller ej. Verden er Vidunderlig.


/HML 20/4/13

<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard