27 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25604 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

SKREI 2013 
Fredag d. 26 oktober 2012 - af  Morten Bak  Læst 989 gange.
Har du en hang til store grove fisk, med kraftige og brutale udløb? har du en trang til en fiskerejse, som kræver en uge
på sofaen efterfølgende, hvor ømme muskler, tunge øjenlåg og fantastiske oplevelser plejes? Har du ligeledes en hang til ekstremiteter som hårdt fysisk arbejde fra tidlig morgen til sen aften? Har du en lille adrenalinjunkie boende i dig, med en utømmeligt sult efter uendelige fights og fisk? Har du en trang til de smukkeste og mest eventyrlige puddersukkerdækkede landskaber og den barskeste natur? Har du en trang til bearbejdning af ubeskrivelige fiskeoplevelser med ligesindede ’tosser’ over en kold og velbrygget øl, efter endt arbejde, langt mod nord?

Hvis du kan svare JA, til bare én af de ovenstående spørgsmål, så garanterer jeg dig, at efter en uge så langt mod nord, som det europæiske fastland tillader det (og så lidt til), vil du med bankende hjerte svare JA, til alle spørgsmålene. Har man først én gang smagt på nordnorges helt unikke storpumpende og aggressive kæmpe torsk, så er man solgt for livet.

Torsken, Gadus morhua, som vi kender den, fra vores lidt mere sydlige himmelstrøg, er en døsig, til tider yderst dum fisk, som nok smager godt, men ikke ret ofte efterlader fangeren med den store mindeværdige højintensive fight. ALT dette er dog fuldstændigt anderledes, hvis man vælger at bruge en uges ferie i det Nordnorske, på den grønne (snehvide) ø, Sørøya, langt nord for polarcirklen, i det tidlige forår. Her er torsken som vi kender den, slet ikke at finde. Istedet finder man enorme stimer af hugvillige, hidsige og til tider abnormt kolosale torsk, som samler sig uden for en lille fjord på den sydlige del af den prægtige Ø. Hvis man tror det er svenskerpirke og fejlkrogninger der hersker her, så tager man HELT, HELT, HEEELT fejl. Fiskene heroppe findes i buler, flere hundrede meter lange og op mod 100 meter høje, som toner frem på ekkolodet som arrigt røde kæmpe klatter, så massive at en hvilken som helst agn ikke kan nå bunden. Fiskeriet heroppe, er raffineret tro det eller ej. Sammenlign det med vertikalt sandart fiskeri i mega proportioner.

Hvis alt dette virker lokkende, så snyd ikke dig selv for en oplevelse i særklasse, og book en rejse til Sørøya. Rejsearrangøren er Nordic-sea-angling, som har flere utroligt velkørende fiskecamps spredt ud over Nordnorges vestkyst. Min rolle er derfor egentligt bare et mellemled mellem campen langt mod nord, og dem af jer der måtte være interesseret i en tur. Jeg har booket pladser på NSA’s camp – 3 både i 2 uger, i den absolutte højsæson, hvor sandsynligheden for 30 kgs + torsk bestemt ikke er en umulighed. Prisen for en uges rejse, er derfor den samme, som booker man selv hos NSA. Fordelen ved at rejse med på denne tur, i stedet for at booke selv, er at man her får erfaring og fisketeknikker, fagviden om grej og metoder, samt biologisk indsigt i torsken normale foragerings tendenser (Jeg selv, har brugt over en måned deroppe i håb om kæmpetorsken og har guidet til 5 stk. 30 kgs + torsk, med 3 af dem over 35kg). Alt dette kombineret med det faktum, at man er en gruppe afsted, maksimerer mulighederne for kæmpe torsk. Med flere både til at finde de store fisk, øges alles muligheder.

Derfor skal i tage med til Nordnorge i en af de nedenstående uger: Der er booket to uger, med tre toptunede og utroligt søstærke Arronet både i perioden:

20.03.2013 – 27.03.2013
27.03.2013 – 03.04.2013

Én uge koster 11400 SEK, dvs ca. 10200 dkr. Heri er inkluderet logi, bådleje, kølerums, tørre- og opmarganisering faciliteter og fiskeguide. Man skal selv stå for, benzin til både, og forplejning.
Ønskes to ugers fiskerejse, er prisen 18400 SEK dvs. ca. 16200 kr.

Man skal regne med 1000- 1500 kr maksimalt per person til brændstof, samt et individuelt beløb til forplejning. Udgifter til forplejning, kan reduceres ved at medbringe et par kødemner fra Danmark, samt leve af fisk. (Skreitorsken betragtes i Norge som en ren delikatesse, og kan varmt anbefales).
Hvis alt dette har vagt interesse, så anmod om og blive en del af facebookgruppen ´SKREI 2013´. Herinde findes mængder af informationer, billeder og videoer.

Derud over kan jeg kontaktes via telefon eller email.

Ser frem til at høre fra dig,

Mvh
Morten Bak
Mokka.morten@gmail.com

Tlf.: 40 95 01 10

Læs mere >> 


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard