26 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25608 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Storrygeren – Det oser af fisk! 
Mandag d. 25 juni 2012 - af  Lars Aagaard  Læst 2374 gange.
I DR2s nye programserie Storrygeren skal der fiskes og ryges for fuld skrue!
Tag med, når den toptjekkede lystfisker, Gordon P. Henriksen, sammen med kokken og rygespecialisten, Jan Gildam, drager ud til de smukke danske søer, åer og have for at fange fisk.



Både laks, sild, hornfisk og mange andre arter kan ikke vide sig sikre, når de to venner kaster snøren i vandet. For deres mission er klar: De skal have en fisk til rygeovnen.

Kokken, Jan Gildam, er nemlig en vaskeægte storryger, som kan trylle spændende madoplevelser ud af noget så simpelt som træflis og en papkasse. Igennem programmerne bliver der både røget fisk, grøntsager, brød og dessert i alt lige fra kageforme og grillstartere til kloakrør, altankasser og meget andet.

Lystfiskeren, Gordon P. Henriksen, har heldigvis totalt styr på det vildeste grej og de hemmeligste fiskesteder i Danmark. Så han fører an i jagten på fiskene lige fra Bornholm til Skagen. Og der er meget på spil. For kommer der ikke noget på krogen, må han gå den lange vej til fiskehandleren og købe den fisk, de gik efter. Den totale ydmygelse for en ægte lystfisker!

”Vi har længe gerne ville lave et program om lystfiskeri, men det skulle gerne have en frisk og ny vinkel”, fortæller redaktør, Anders Roholt. ”Det er oppe i tiden at bruge naturen såvel som naturens ressourcer, og ideen om at kombinere lystfiskeri og madlavning er oplagt”.

”Røgning er en rigtig spændende form for madlavning og er stort set uberørt i fjernsynet i dag. Folk griller mere og mere, men nogle er lidt bange for at gå ud over den klassiske pølse og kyllingebrystet og grille f.eks. grøntsager, kartofler eller udnytte grillens muligheder som f.eks. bageovn. Og det der med at ryge maden er for mange en anelse for eksotisk og udfordrende. Med ”Storrygeren” vil vi gerne vise, at det ikke behøver at være så svært”, slutter Anders Roholt.

Se med, om det lykkes drengene at få hevet en rekordfisk i land – eller om det hele går op i røg…

dr.dk/storrygeren: se linket HER

Storrygeren har premiere søndag d. 8. juli 2012 kl. 20.00 på DR2.

De otte programmer vises herefter hver søndag frem til d. 26. august.
Storrygerne besøger byer over hele Danmark

1:8 – Storrygeren – Det oser af Laks (Bornholm) Sendes 8/7-2012
2:8 – Storrygeren – Det oser af Bækørred (Hemmeligt sted) Sendes 15/7-2012
3:8 – Storrygeren – Det oser af Sild (Hvide Sande) Sendes 22/7-2012
4:8 – Storrygeren – Det oser af Gedde (Hemmeligt sted) Sendes 29/7-2012
5:8 – Storrygeren – Det oser af Hornfisk (Sejerø) Sendes 5/8-2012
6:8 – Storrygeren – Det oser af Sandart (Silkeborg) Sendes 12/8-2012
7:8 – Storrygeren – Det oser af Torsk (Skagen) Sendes 19/8-2012
8:8 – Storrygeren – Det oser af Multe (Nyhavn) Sendes 26/8-2012

De storrygerende værter

Jan Gildam
Jan Gildam er 58 år. Han er født i Skagen og har i sin barndom boet flere forskellige steder i Jylland indtil familien i 1968 flyttede til Bornholm. Her kom Jan allerede som 15-årig i lære som kok på Dams Hotel i Rønne. Jan er desuden udlært tjener på Hotel Marienlyst i Helsingør, hvor han arbejdede for Oscar Petersen. Selvom størstedelen af Jans barndom blev tilbragt på fastlandet, er han efterhånden blevet en rigtig øbo, for udover Bornholm har han også boet i Grønland og på Christiansø. I 5 år var Jan forpagter på Christiansø, hvor han tog sig af købmandsbutikken, kroen, hotellet, kiosken og teltpladsen. Udover at være vært på DR2s Storrygeren er Jan ansat som tjener på restaurant Brazz i Rønne på Bornholm.

Jans store erfaring indenfor kokkefaget kommer tydeligt til udtryk, når han med sikker hånd kaster sig over madlavningen. Hans kærlighed til at ryge mad er stor. På Bornholm er der jo stor tradition for at ryge sild, så rygningen er kommet naturligt for den passionerede kok. Lige så stille begyndte Jan at eksperimentere med at ryge andre madvarer, og i dag er der ingen grænser. Alt kan ryges, både grøntsager, brød, kød og sågar desserter… Og for Jan er det ikke nødvendigt med fancy, dyrt grej. En grillstarter og en kageform eller lidt brænde og en gammel papkasse er rigeligt. Det handler om at prøve sig frem og se hvad der virker eller ikke virker. Man kan aldrig være helt sikker på resultatet, når man arbejder med røg og tilmed ude i naturen, men det er samtidig også det der er det sjove – udfordringen. For hvis det lykkes, så er man bare glad! På fisketuren har Jan altid sin gamle kuffert med – en kuffert, som altid indeholder små spøjse remedier, som må magisk vist bliver tryllet om til en røgeovn, og på kort tid disker han op med en spændende frokostryger til Gordon.

Gordon P. Henriksen
Gordon Peter Henriksen er 33 år og bor i Lejre ved Roskilde. Og udover at være den ene halvdel af DR2s Storrygeren er han til daglig redaktionschef på magasinet Fisk & Fri, hvor han får mulighed for at dele ud af sin store passion for fiskeriet.
Gordon fangede sin første fisk allerede som 6-årig. Det var en lille bluegill, som han fangede i Lake Apopka i Florida, men det var som 13-årig, at Gordon for alvor blev bidt af fiskeriet. Da fik han nemlig en fisketur med en professionel guide, ´´Capt. Frank´´ af hans amerikanske mormor i Florida. Her fangede den unge Gordon en stor tarpon og haj, og så var han solgt. Flere år senere endte han faktisk med at være i praktik 3 måneder, som fiskeguide under Capt. Frank, som del af hans college uddannelse i USA. For interessen for fiskeriet var så stor, at Gordon valgte, at studere miljøbiologi og kommunikation på Roskilde Universitetscenter. Og derudover har han en bachelorgrad i Human Økologi med fokus på naturbevarelse og formidling fra College of the Atlantic, U.S.A.

Gordon er toptjekket, når det gælder grej, og han har styr på alt indenfor genren. Han har det vildeste, nyeste udstyr og med hans store erfaring og viden indenfor biologi og fiskeri, er han en yderst kompetent formidler af livet under vandet. Derudover er han ”lystfiskernes Supermand”, og han har i tidens løb hevet de ondeste krabater op fra havets dyb! Så han er en ret god makker at have med på sin fisketur… Gordons fisketure har bl.a. gået til Norge, Sverige, Tyskland, Spanien, Mexico, Florida, Grønland, Færøerne, Indien, Tanzania, hvor han har fanget arter såsom hajer, tarpon, tun, marlin, sejlfisk, sværdfisk, rokker, laks, helleflynder, fjeldørred, barracuda og en masse andet sjovt.

Læs mere >> 


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard