79 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Blanke ørreder dominerede Mørrum-premiere 
Lørdag d. 31 marts 2012 - af  Morten Garly Andersen  Læst 1469 gange.
Årets premiere ved den legendariske svenske elv Mørrum blev en lidt usædvanlig affære. Der blev landet 189 fisk. Så det kanonfiskeri efter havørreder og laks, der var lagt op til, blev ikke omsat til nær så mange fangster som forventet.

Der var færre fisk end det seneste par år, og de var mindre. Til gengæld blev der taget mange blanke, stærke havørreder af den slags som giver en god fight i Mørrums stærke strøm og en god eftersnak om, hvad en ordentlig havørred er for en størrelse om foråret i den berømte elv.

Det lune forårsvejr i dagene op til premieren havde ellers udløst et fantastisk fiskeri, da Mørrums ansatte testede elven et par dage før premieren. Vandmængderne, der ellers kan drille med oversvømmelser, var også perfekte og gav en fin strøm på 38 kubikmeter vand i minuttet. Og med godt otte grader var vandet optimalt for en premiere.
Så forventningerne var store, da startskuddet så lød klokken ni fredag morgen (30. marts 2012) til otte timers intenst premierefiskeri i forårsvejr. Men selv om der altså blev landet 189 fisk ifølge den første officielle opgørelse, så var det noget færre end de foregående to år. I fjor blev der landet 205 fisk og året før hele 272. Godt 62 procent af fiskene blev genudsat. Det er frivilligt at genudsætte fiskene, men det er efterhånden ved at blive en trend i Mørrum kun at tage få og flotte fisk med hjem.

Til gengæld var det kvalitetsfisk, der var mange store, blanke fisk i blandt de landende fangster. Den største havørred, der blev indvejet var en blank fisk – som svenskerne kalder blänkare - på 5,76 kilo, fanget af svenske Sven-Åke Henningsson. Den største fisk var en laks på 6,46 kilo, som blev fanget af tyskeren Heinz Albertsen.

De fleste fisk blev taget i klassiske premiere pools som nummer 1, 2, 4 og 8. Selv fiskede jeg intenst sammen med sønnike Niels August på 11, der har flere premierer bag sig. En enkelt smuk blankfisk blev det til i pool 15. I fjor gav hele sæsonen omkring 1.500 laks, havørreder og hybrider - som er en slags blandingsfisk mellem de to - til lystfiskerne ved elven.

Næste store begivenhed i Mørrum plejer at være laksefiskeriet i maj. Men det seneste par år har fiskeriet i denne periode nærmest været katastrofalt dårligt. Der er kommet meget få laks op i elven, og Mørrums laksefiskere har kun fanget enkelte fisk. En del af forklaringen har været, at de fleste laks ender i erhvervsfiskernes mange net i bugten, hvor Mørrum munder ud. Men ifølge chef for Mørrum-fiskeriet, Conny Elg, er dette fiskeri nu ophørt.
”Jeg tror der vil trække flere laks op dette forår, nu hvor nettene er væk, og det vil forhåbentlig forbedre laksefiskeriet i Mørrum i år”, siger han.

Men trods de færre fangster ved sæsonens første dag i år var der lutter glade ansigter at se, da fiskere kom dryssende ned til indvejningen omkring klokken fem om eftermiddagen, da premieren sluttede. For der var enighed om, at premiere nummer 72, bliver værd at huske for sine mange fine blänkare.

God dag, Morten Garly Andersen, lystfisker og journalist.

Foto: Morten Garly Andersen. (Forfatterens søn med min blanke Mørrum-premiere-havørred på 1,8 kilo, som han netop har landet for mig)

Læs mere >> 


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard