18 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Lystfisk.dk
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8161
i dag: 0
24340 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Nystartet fisker! 
Torsdag d. 18 oktober 2018 - af  Lars Aagaard  Læst 572 gange.
Annonce

Du har besluttet dig til at prøve kræfter med den største sport på planeten - fiskeri! Nu er du nødt til at sætte dig ind i diverse udstyr. Dette kan være forvirrende og overvældende, når man ser på de tusindvis af forskellige muligheder der er på markedet. Her er de grundlæggende forudsætninger for at komme i gang:

Stang og hjul

Dette er de to vigtigste faktorer til fiskeri. En spinnestang og hjul er det mest populære valg og det nemmeste at lære. En spinnekombination (stang og hjul sammen) kan bruges af lystfiskere på ethvert niveau.

Grejæsken

At have en veludrustet grejæske er meget vigtigt. Din grejæske kan indeholde dine spinner, woblere kroge og hægter på ét sted. Dette beskytter grejet og gør det lettere at finde.

Flåd og vægte

Disse to er meget grundlæggende elementer til fiskeri. Flåd bruges til at holde din agn væk fra bunden. I modsætning vil vægte holde din agn på eller tæt ved bunden. Denne slags fiskeri er ofte der man begynder. Altså med prop og orm.

Kroge

At have en række forskellige størrelse kroge er meget vigtigt, når du kommer i gang. Forskellige størrelser kroge giver dig mulighed for at bruge forskellige størrelser agn og du kan målrette dit fiskeri til den enkelte fisk.

Line

Line bruges til at fastgøre din krog eller dit endegrej til dit hjul. Når man lige er kommet i gang, vil monofil linen typisk være det første valg. Hold det enkelt med klare line, og sørg for, at linebelastningen passer til størrelsen af fisken du har i sigte.

Endegrej

Når du kommer i gang, er det en god idé at holde det enkelt. Jo mere du fisker, jo mere vil du vide omkring, hvilke agn der passer til hvad. Det kan være en hel religion fra fisker til fisker. Start med de helt grundlæggende, spinnere, blink og woblere, der ligner realistisk lokkemad, forsøg dig også gerne frem med forskellige farver, der passer bedst til netop dit fiskeområde.

Det kan koste en del penge

Har du ikke selv midlerne til at indkøbe det mest basale fiskeudstyr, så du kan starte din spirende fiskeinteresse, så vil du kunne låne penge til at komme godt i gang. Se f.eks. dine lånemuligheder på www.sambla.se, det er oftest billigere end du tror. Det er en af de investeringer, der bare bliver ved med at give. Der vil vente dig mange spændende naturoplevelser. Ny undersøgelse viser, at danskerne ser lyst på deres egen økonomi. Louise Aggerstrøm Hansen, der er privatøkonom hos Danske Bank, har tidligere på året udtalt, at »Forbrugerne har grund til optimisme, for 2018 tegner lyst både for den enkelte danskers økonomi og for samfundsøkonomien i det hele taget.

Og endelig – tillid og tålmodighed!

Uanset om fisken bider eller ej, er det vigtigt at være sikker på hvad du gør, for at fange fisk. Hvis du ikke tror på det du laver, vil du ikke fiske optimalt. Jo mere selvtillid du har, desto større indsats vil du ligge i din fisketur - som næsten altid fører til fisk.


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Lystfisk.dk
Altid sikker på et godt TILBUD!


Fluer.dk


FluePusher.dk


Fiskegrej


GEOFF ANDERSON


© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard