79 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Fishing Gear Aarhus
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8115
i dag: 0
24091 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Lillebælt godt på vej til naturpark 
Tirsdag d. 31 oktober 2017 - af  Erik Egvad Petersen  Læst 601 gange.
Lillebælt: Ansøgning om at blive Dansk Naturpark er sendt til Friluftsrådet

Naturpark Lillebælt har afsendt ansøgning om at blive mærket Dansk Naturpark til Friluftsrådet.

Pilotnaturparken har fået godkendt naturparkplanen i alle tre byråd i Kolding, Fredericia og Middelfart og er nu klar til at modtage Friluftsrådets vurdering af ansøgningen. Der forventes svar midt i december, og hvis det er positivt, får man Danmarks største naturpark i Trekantområdet.

Som pilotpark har de tre kommuner allerede arbejdet sammen om flere projekter og med en lang række aktører, som alle glæder sig til, at naturparken fremadrettet kan fokusere på konkrete projekter, nu som en mærket Dansk Naturpark.
Naturpark-konceptet passer ind i de rammer som de tre kommuner i en årrække har stillet op i kommunesamarbejdet i Trekantsområdet og i fælles kommuneplan. De tre byråd vil naturparken. Formand for Naturparkrådet og borgmester i Middelfart Kommune Johannes Lundsfryd siger i pressemeddelelsen:
Det er fantastisk, at vi nu er så langt, og at vores samarbejde omkring Lillebælt kan give os Danmarks største naturpark. Lillebælt er fantastisk, og naturparkmærket kan være en løftestang for vores områdes udvikling, hvad enten vi skal forbedre naturen, øge friluftslivet, turismen og antallet af tilflyttere, eller når kommunerne skal søge penge til lokale projekter og partnerskaber.

Kriterier for at blive Dansk Naturpark
For at blive Dansk Naturpark efter Friluftsrådets mærkningsordning, skal man opfylde 10 kriterier. En af dem er, at minimum 50 % af naturparkens areal skal være beskyttet natur. I Naturpark Lillebælt er dette opfyldt med en god margin. Naturpark Lillebælt er på 36.950 ha (ca. 370 km2), og der er 20.121 ha beskyttet natur inden for afgrænsningen. Over 54 % af området er altså allerede eksisterende beskyttet natur.
Naturpark Lillebælt kan blive Danmarks største naturpark. Til sammenligning er Naturpark Vesterhavet: 225 km2, mens de to største nationalparker i Danmark er Kongernes Nationalpark Nordsjælland: 246 km2 og Nationalpark Vadehavet: 1460 km2.
Naturpark Lillebælt er særlig, fordi det er en marin naturpark med ca. 70 % hav. Her findes noget af Danmarks helt særlige vilde natur fx de små hvaler marsvinene, sæler og mange forskellige fisk og havplanter.

Hvad vil naturparken?
Naturparkplanen i dens endelige udformning med den endelige afgrænsning er vedtaget i de tre byråd. Inden vedtagelsen har der været en dialog med foreninger, borgere og erhverv om naturparkens mål, ønskede projekter og afgrænsningen af naturparken. Nogle borgere er i denne proces kommet ind i naturparken, mens andre igen er kommet ud. Det vigtigste er ikke afgrænsningen, men de konkrete projekter og frivillige samarbejder, som naturparken skal arbejde med i perioden fra 2018 – 2022 til glæde for borgere og besøgende.


Erik Egvad Petersen – Jeg er derude…

Læs mere >> 


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Hvidovre Sport
Altid sikker på et godt TILBUD!


Fluer.dk


Altid mange tilbud


Fiskerejser.dk


GEOFF ANDERSON


© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard