45 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Fishing Gear Aarhus
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8082
i dag: 0
23884 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne
GUMMI BELAGT NYLONNET
 239 kr.

SUPER STÆRK FLUOROCARBON 50 M
 99 kr.

ALLE Snowbee liner 100,- DKK
FRIT VALG 100 kr.

SPAR MOMSEN PÅ ALT
SPAR 20% kr.

Sørens Flueshop hjemmeside.
 1234 kr.

NY HJEMMESIDE
 1234 kr.


flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Stor olieforurening i sønderjysk fjord 
Fredag d. 8 september 2017 - af  Erik Egvad Petersen  Læst 630 gange.

Politiet, Aabenraa Kommune, Brand og Redning Sønderjylland, Beredskabsstyrelsen, Forsvarets Operationscenter (SOK) og Hjemmeværnet øger indsatsen for at få bekæmpet et udslip af dieselolie på havnen i Aabenraa, der har bredt sig til Aabenraa Fjord.

Olieudslippet er således mere omfattende end først antaget af myndighederne og vurderes at være på cirka 200.000 liter. Udslippet skete tidligere torsdag i et tankanlæg på havnen, der tilhører virksomheden Dan-Balt. Det meddeler Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Indsatsen til havs
Mængden af olie får dog ikke betydning for myndighedernes hidtidige strategi i forhold til at løse opgaven. Myndighederne vurderer fortsat, at den bedste løsning er at lade dieselolien fordampe, da en indsats med olieopløsende kemikalier vil belaste havmiljøet yderligere.

Desuden står det klart, at det tidligere i dag lykkedes redningsberedskabet at inddæmme olieudslippet på havnen, og der siver således ikke længere olie ud.

Hjemmeværnskutteren HJORTØ nåede klokken 14.50 frem til området og gik i gang med at gennemsejle en pøl af dieselolie, der befinder sig i Aabenraa Fjord 2,5 kilometer uden for havneindløbet, for at få dieselolien til at fordampe.

I tilgift ankommer to af forsvarets miljøskibe, GUNNAR SEIDENFADEN og METTE MILJØ til området for at kunne bistå fra fredag morgen.

Indsatsen på land
Området vest for Aabæk, på den nordlige del af kysten, er forurenet med dieselolie, ligesom myndighederne har fået de første meldinger om fugle, der er skadet af dieselolie. Naturstyrelsen har været ude og aflive dem.

Myndighederne følger udviklingen tæt. Men som situationen er nu, hvor dieselolien på fjorden endnu ikke er fordampet, vil det endnu ikke have den fornødne effekt at begynde at rense strande m.m.

Den samlede indsats fra myndighedernes side bliver indstillet, når mørket falder på, men vil blive genoptaget fredag morgen. Det er endnu uklart, hvor lang tid der går, før miljøsituationen er normal, men myndighederne venter, at der kan gå flere dage.


Koordinering
Syd- og Sønderjyllands Politi, Aabenraa Kommune, redningsberedskabet og Hjemmeværnet koordinerer deres indsats via LBS, Den Lokale Beredskabsstab.

Nedsættelsen af LBS sikrer, at myndighederne arbejder tæt sammen for at løse opgaven.

Nyttig information til borgerne i forbindelse med olieudslippet

Styrelsen for Patientsikkerhed (Embedslægen) oplyser, at der overordnet ikke er nogen fare for mennesker, hvis man udviser fornuftig adfærd.
Styrelsen anbefaler, at man undgår kontakt med dieselolien og undgår at opholde sig i områder, hvor der er en kraftig diesellugt. Lad være med at bade i fjorden eller tage ophold på kysten, indtil myndighederne har overblik over, hvilke områder, der er forurenede, og har afsluttet deres oprydningsindsats. Bor man i området, og er der kraftig lugt af diesel, anbefaler Embedslægen, at man opholder sig indendørs.
Såfremt man oplever hudirritation som følge af kontakt med dielselolien eller materiale forurenet med dieselolie anbefales det, at man søger læge.
Såfremt man oplever luftvejsirritation, der ikke ophører, når man er søgt ud af et område med diesellugt, eller har man en luftvejslidelse, der bliver provokeret af ophold i områder med diesellugt, anbefales det, at man søger læge.
Opdager du dieselolie på stranden m.m., eller opdager du fugle, der er skadet af olie, så kontakt politiet på 1-1-4.
Hold hunde m.m. inden for, så de ikke bliver skadet af dieselolie på stranden.
Sørg for at få både, kajakker m.m. på land, inden genstandene bliver forurenet af dieselolie. Er skaden allerede sket, mens bådene ligger i vandet, så lad genstandene blive, dieselolien vil på sigt forsvinde igen.
Er genstande på land blevet forurenet af dieselolie, så kontakt politiet på 1-1-4.

Erik Egvad Petersen - Jeg er derude...

Læs mere >> 


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Lystfisk.dk
Altid sikker på et godt TILBUD!


Fluer.dk


Altid mange tilbud


Fiskerejser.dk


GEOFF ANDERSON


© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard