27 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25604 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Send nedenstående nyhed til en fiskekammerat

Kammeratens e-mail:

Dit navn:  

Natur- og Kystturister lagde 45 mia. kr. i Danmark  
Fredag d. 5 januar 2018 - af  Erik Egvad Petersen  Læst 625 gange.
Der kommer flere turister til Danmark, turisterne lægger flere penge og skaber flere jobs. Det viser en ny statusanalyse af turismens udvikling og konkurrenceevne, der dog også viser at det går godt i sammenlignelige

For tredje år i træk har dansk turisme i 2016 sat rekord. Der blev i 2016 registreret 51,5 mio. overnatninger i Danmark – 4,7 pct. flere end året før, og dermed det højeste antal overnatninger nogensinde. Denne gang er det særligt de udenlandske turisters overnatninger, der trækker væksten, og med 26,1 mio. udenlandske overnatninger, har 2016 det højeste antal udenlandske overnatninger siden 1997. Samtidig går det dog også rigtig godt for en række af vores nærmeste konkurrenter.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen melder følgende ud i sin pressemeddelelse:

”Det er dejligt at se, at dansk turisme fortsætter sin fremgang, men vi ser også flere af vores nærmeste konkurrenter formår at trække rigtig mange udenlandske turister til sig. Hvis ikke Danmark skal blive efterladt på perronen når væksttoget kører, så skal dansk turisme have styrket vilkårene for at konkurrere om de internationale turister.

Derfor indeholder den erhvervs- og iværksætteraftale, som vi i november indgik med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre også en turismepakke, hvor vi både giver flere midler til VisitDenmarks internationale markedsføring på vores vigtige nærmarkeder, og samtidig gør det billigere at drive turisterhverv i Danmark igennem afgiftslempelser på el og ledningsført vand for campingpladser og lystbådehavne. Samtidig har regeringen i vores deleøkonomiske strategi foreslået en hævelse af fradraget for sommerhusudlejning, så der forhåbentligt er flere der får lyst til at leje deres sommerhuse ud.”

Ifølge den seneste statusanalyse havde turismen i Danmark en omsætning på 97,5 mia. kr. i 2015, hvilket er en fremgang på 2,5 mia. kr. siden 2014.

Fakta: Udvalgte tal fra statusanalysen

Udenlandske overnatninger

Udenlandske turister stod for 51 pct. af det samlede antal overnatninger i 2016.
Antallet af udenlandske overnatninger i Danmark steg samlet set med 5,5 pct. fra 2015 til 2016. Antallet af overnatninger foretaget af udenlandske turister fra Europa steg med 5,2 pct., og antallet af overnatninger foretaget af udenlandske turister fra lande udenfor Europa steg med 9,1 pct. Danmark har samlet set flere udenlandske overnatninger end Norge og Sverige tilsammen.
Tyske turister stod for 57 pct. af alle udenlandske overnatninger i Danmark i 2016.
Turismeformer

Kyst- og naturturismen er med 32 mio. overnatninger – svarende til 72 pct. af alle overnatninger i 2016 - det største forretningsområde i dansk turisme. Antallet af overnatninger inden for kyst- og naturturismen er steget med 7 pct. fra 2008 til 2016.
Storbyturismen (7,4 mio. overnatninger) og erhvervs- og mødeturismen (7,1 mio. overnatninger) står hver for 14 pct. af overnatningerne i 2016. Antallet af overnatninger inden for storbyturismen er steget med 85 pct. fra 2008 til 2016, mens antallet af overnatninger inden for erhvervs- og mødeturismen er steget med 15 pct. i samme periode.
Kyst- og naturturismen tegner sig for 47 pct. (45,3 mia. kr.) af den samlede turismeomsætning. Erhvervs- og mødeturismen står for 28 pct. af omsætningen (27,4 mia. kr.). Og storbyturismen står for 25 pct. af omsætningen (24,8 mia. kr.).
Regionale tal

Med 31 pct. af de 51,5 mio. overnatninger i 2016 er Region Syddanmark den største turismeregion målt på antal overnatninger. Herefter følger Region Hovedstaden med 24 pct., Region Midtjylland med 21 pct., Region Nordjylland med 15 pct. og Region Sjælland med 9 pct. af overnatningerne.
Med en turismeomsætning på 39,9 mia. kr. stod Region Hovedstaden for 41 pct. af den samlede turismeomsætning i 2015. Region Syddanmark stod for 20 pct. af omsætningen (19,3 mia. kr.), Region Midtjylland stod for 17 pct. af omsætningen (16,8 mia. kr.), Region Nordjylland stod for 11 pct. af omsætningen (11,1 mia. kr.) og Region Sjælland stod for 11 pct. af omsætningen (10,3 mia. kr.).

Erik Egvad Petersen - Jeg er derude...

Læs mere >> 


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard