Print side | Luk vindue

Danmarks vandmiljø er dårligt, ingen fisk.

Udskrevet fra: 123nu.dk
Kategori: Generelt
Forum navn: Natur og miljø
Forum beskrivelse: Natur og miljø
Web-adresse: http://www.123nu.dk/lystfiskeri/forum/forum_posts.asp?TID=51937
Udskrevet den: 02 Maj 2024 kl. 04:29


Emne: Danmarks vandmiljø er dårligt, ingen fisk.
Besked fra: Ztrejfer
Emne: Danmarks vandmiljø er dårligt, ingen fisk.
Posteringsdato: 03 Jul 2020 kl. 08:30
Så forstår jeg bedre, at vi alle oplever, at det er blevet langt sværere at fange fisk fra kysterne i Danmark!

https://www.dr.dk/nyheder/indland/danmarks-vandmiljoe-er-daarligt-foerhen-var-der-mange-fisk-nu-er-alt-vaek - Danmarks vandmiljø er dårligt: ‘Førhen var der mange fisk, nu er alt væk’
Kun to ud af 119 kystnære områder i Danmark lever op til EU’s krav for godt vandmiljø.



Svar:
Besked fra: Kevin rostrup
Posteringsdato: 03 Jul 2020 kl. 08:58
Nu fisker jeg fra kysten i det lyserøde område (Ringe økologisk tilstand) og har fra 1990 til 2020 ifg min fangst rapport aldrig fanget flere HØ,Torsk mfl de sidste 3-4 år, Dog fornær det ekstreme varme år 2018.

Problemet med de danske fjorde særdeles mariager og limfjorden har jo haft problemer i mindst 20-30 år så at det kommer som en nyhed er mig lidt af en gåde, Når der ikke er blevet forbedret ret meget mht udslip.


Besked fra: LasseK
Posteringsdato: 03 Jul 2020 kl. 20:07
Hej Kevin

Måske det kunne tænkes at man efter knap 30 år er blevet dygtigere til at finde fiskene, selvom der er blevet færre af dem? Bare en tanke...

Det er lidt ligesom ålefiskerne i Mariager der siger der er masser af ål, når de trækker ind på det lave vand ved iltsvind på det dybe og render lige i ruserne.

Personligt har jeg ikke set ålekvabber i flere år, og der var overflod af dem i firserne, kysttorsken er der også langt længere imellem idag end der var i firserne og op igennem halvfemserne hvor de stille og roligt forsvandt fra fangtsstatestikken, min i hvert fald...

Mvh
Lasse

-------------
Teori er godt, viden er bedre....


Besked fra: Salmoniden
Posteringsdato: 04 Jul 2020 kl. 03:22
Den med ålene hørte jeg også fra et par rusefiskere for nogle år siden i Skanderborg Sø. Ork...der var masser. Men klinger vel nok noget hult da der også årligt blev sat tusinder af ål ud i søen....
Ålekvabberne og ulk til dels fladfisk har jeg også oplevet forsvinde i min tid. En undersøgelse fra Vejle Fjord der nu er ved at have nogen år på bagen påviste for ålekvabbernes vedkommende (sikkert samme billede for ulk) at deres formering blev forhindret af forurening.
Jeg tænker at årsagen måske skal findes i bestande af disse fisk ikke flytter meget på sig og desuden er meget kystnære. Måske også derfor vi endnu ser stedvise gode fangster af andre typer fisk der kan trække mere rundt og gør det. For ikke at se bort for betydningen af de anadromes gydning i ferskvand, hvor der også gøres mere for dem som arter. Måske andres gydeområde som f.eks torskens og den nu efterhånden ikke så voldsomt ualmindelige fangst af sej på Jyllands østkyst kan have lignende årsag.
Men selvom forureningen skulle bedre sig har vi problemerne med eksplosion af krabber og f.eks den invasive sortmundede kutling, der stadig vil tolde slemt på ålekvabbe, ulk og fladfiskyngel. Så gad vide om det i virkeligheden nogensinde vil blive bedre med de arter?


Besked fra: Kevin rostrup
Posteringsdato: 04 Jul 2020 kl. 09:13
Hej Lasse 

Jeg tror ikke jeg er blevet langt bedre på at finde fiskene på kysten heroppe, Jeg besøgte vores nye mole i Frederikshavn i går (fredag) her blev der fra nybegyndere, turister og mere garvede fanget Torsk,enkelte makreller ulk, fjæsinger ,sej og jeg selv fik en enkelt HØ undermåler og 2 små torsk. 

Dette var mit allerførste besøg på vores nye mole og mig helt ubekendt fiskevand.

Den med ålene i Mariager fjord er en sørgelig historie, Noget jeg har oplevet personlig for nogle få år siden da jeg og et par venner under en sommerferie i DK fiskede i Jens Ploug Hansens fodspor, Her tog fritidsfiskere en hel del ål på lavt vand.

Dog vil jeg sige vi har langt bedre vandmiljø i Danmark end vi havde i 80`erne og 90`erne her er københavns havn noget af en rolle model da jeg studerede på Roskilde universitet i  slutet af 80`erne og starten af 90`erne dengang var københavns havn en ildelugtende kloak.

Det er bare som om der er steder i DK der er glemt alt om de fejl der blev begået før i tiden meget sørgeligt 


Besked fra: Lundberg
Posteringsdato: 04 Jul 2020 kl. 11:10
Det er klart for enhver, at fiskebestanden i de danske vande,- det være sig åer, søer og kyst/hav er stærkt reducerede, - dog med undtagelser for lakseåerne, som er hjulpet betydeligt, - lige så klart er det, at de mange påvirkninger, behandlinger og udnyttelser fra alle vinkler gør, at det er en meget lang sej kamp, såfremt man blot skal ha' lægmand og politikkere, til at interesserer sig for det der er under vandoverfladen. Men så længe vi lyst- og sportsfiskere ikke evner at finde sammen i en samlet stærk flok, bliver det hele tiden "på de andres premisser", - det må være lige så klart for enhver!


Besked fra: scott
Posteringsdato: 04 Jul 2020 kl. 11:48
Lundberg, du rammer hovedet på sømmet lige der.
Desværre tror jeg at løbet er kørt.

Mvh
Jim.


Besked fra: mortenlb14
Posteringsdato: 09 Dec 2020 kl. 14:43
Shockeddet er selvfølgelig trist. interessant artikel, tak for deling

-------------
Venlig hilsen
Morten Lorenzen
https://www.lokalebasen.dk/leje/produktion-lager


Besked fra: silver doctor
Posteringsdato: 09 Dec 2020 kl. 19:17
Det bliver jo resultatet, når Danmark skal fungere som en stor svinefabrik. Vores politikere har ikke rygrad til at sætte de nødvendige rammer. De skal jo nødvendigvis være meget snævre, sammenholdt med de øgede nedbørsmængder. At landbrugets interesseorganisation Landbrug og Fødevarer samtidig kan bestille en rapport ved Århus Universitet med ønsket konklusion, gør jo ikke lettere at blive enige om vidtrækkende, men nødvendige indgreb.



Print side | Luk vindue