Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
  FAQ FAQ  Søg i forum   Kalender   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

KYSTBLINK?

 Besvar Besvar
Forfatter
Per Karlsen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
PK Avatar

Tilmeldt:: 18 Mar 2004
Status: Offline
Beskeder: 1737
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér PK Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Emne: KYSTBLINK?
    Sendt: 12 Sep 2019 kl. 16:49
Når man i dag ser på de typer blink, som forretningerne tilbyder til kystfiskeriet efter havørred, så kan jeg, som kystfisker i mere end 50 år, se nogle blink typer, med flotte dekorationer, og i rigtig mange vægte / modeller.

Mit eget blink valg, har selvfølgelig fulgt tidens trend, men også egne modeller, har været i brug + en masse fra specialisternes udviklinger.

Jeg har alle dage brugt både fastspolehjul og multihjul, men det, jeg hidtil har holdt fast i er at blinkene til multihjulene, har været til den tunge side.

Da Ul fiskeriet blev til, var jeg blandt de første til at bruge blink fra 1 – 12g., men det var mere, som et supplement til det vordende kystfluefiskeri, hvor Ul blinkene, blev en slags søger for, om fiskene, var tæt på land, så tog fluefiskeriet over, og blev i en 15 årig periode, det eneste jeg brugte på kysten.

I dag, fiskes kun 10 % af, hvad der var på dagsplanerne i fortiden, og jeg har tænkt på, hvad de nye blink byder på, om der er noget, som en gammel ræv absolut, skal investere i? lad mig eksempelvis få 6 moderne top fangere præsenteret, med farver / mønstre og vægte, fra 10g. – 30g., er der nogen, der giver et bud?

På forhånd tak.

Mvh

Per Karlsen.


Til top
Per Sørensen Se Drop Down
Knapt så aktiv :)
Knapt så aktiv :)
Brugernavn:
Brandmand Per Avatar

Tilmeldt:: 04 Feb 2013
Status: Offline
Beskeder: 19
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér Brandmand Per Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 14 Sep 2019 kl. 16:05
Hej Per
Er "nok" lidt snæver synet, da jeg kun fisker med mine egen hjemmelavet blink! Jeg fanger de fisk jeg skal, så jeg holder mig til Hugormen i 22 gr. og en gang imellem kommer der en Kanon på 20 gr.

Til top
Per Karlsen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
PK Avatar

Tilmeldt:: 18 Mar 2004
Status: Offline
Beskeder: 1737
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér PK Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 14 Sep 2019 kl. 18:18
Hej Per.

Ja, de traditionelle blink, kunne jeg jo sagtens nøjes med, især dine og mine egne storfangere, men det jeg var efter, var egentlig, om der i den moderne verden, måske var noget, som kunne fristeWink, det kunne jo være, der var et rigtig hit, uden dog at have troen på, at der kunne fanges mere / større, jeg har reelt fanget det, som kan tilkomme mig.

Nu er det vel også sådan, at priserne på blink er helt i top, så jeg ville også gerne vejledes lidt, med en stk. pris nær de 70 kr., så må jeg som pensionist nok erkende, at sådan lige at investere i 20 nye blink, nok sætter sin begrænsning i udgiften herved.

Desværre må jeg så tilstå, at mine hjemlige pladser i den grad lider af mangel på fangster, og hvor fiskene er, ja det er der nok ikke mange, der kan give et reelt bud på.

Jeg er lidt bekymret for, om vi i vores landsdel, vil  opleve et stor bum i åerne, hvor havørrederne ikke har egentlige fangst begrænsninger, men det kan vel blive den eneste mulighed, hvis der til stadighed, er mangel på fangstbare fisk på vores kysterCry

Mvh
Per Karlsen.
Til top
Niels Ole Kjær Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Ole K. Avatar

Tilmeldt:: 04 Jan 2013
Geografisk: Sønderjylland
Status: Offline
Beskeder: 240
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér Ole K. Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 14 Sep 2019 kl. 19:36
Hej Per

Vi fisker de samme steder sådan cirka.
Jeg synes heller ikke der har været ret mange fangster at komme efter.

Jeg har en hollandsk fiskemakker som kommer en uge forår og efterår hvor vi fisker på kysten nogle dage, hvor vi fisker og hygge snakker...

De sidste 3 gange (dvs det sidste halvandet år) har vi ikke fanget ret meget.
Jeg ved snart ikke hvad vi gør nu her i oktober. Måske en tur til åen? 

Men træls er det bestemt.

Mvh Ole. Sommersted


Redigeret af Ole K. - 14 Sep 2019 kl. 19:43
Husk fisken vokser sig kun større i vandet, ikke i fryseren.
Til top
 Besvar Besvar

Skift forum