Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
  FAQ FAQ  Søg i forum   Kalender   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Sandart grej

 Besvar Besvar
Forfatter
Safet Ahmetagic Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Gedder123 Avatar

Tilmeldt:: 12 Feb 2015
Geografisk: Danmark
Status: Offline
Beskeder: 140
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér Gedder123 Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Emne: Sandart grej
    Sendt: 18 Aug 2017 kl. 23:45
Hejsa

Jeg har nu flere nætter i træk haft fisket på bunden med orm. Hver gang hat der været (lige før midnat) nogle ordentlige hug og som nu flere gange har bidt linen over. Jeg har derfor lavet et bundrig med wire dog har det vidst været en dårlig idé. Jeg har siden da ikke fået bid og da jeg skiftede bundrigget med monofil fik jeg bid efter 20min... Jeg er ret sikker på at det er sandart som hugger for ål som jeg oprindelig Fisker efter om natten kæmper ikke sådan som denne fisk gør. 

Mit spørgsmål lyder således: behøver jeg wire for sandart fiskeri? Kan jeg ikke bare bruge 0.50-0.60 i fluro eller monofil uden at det bliver bidt over? (Den som førhen blev bidt over var en 0,23fluro line). 

På forhånd tak Tongue
Til top
Poul Erik Jørgensen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Salmoniden

Tilmeldt:: 19 Okt 2006
Status: Offline
Beskeder: 239
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér Salmoniden Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 19 Aug 2017 kl. 17:44
Hej Safet

Det er svært andet end at få tanken at det er gedder du har haft kontakt med. Gedder kan være meget opportunistiske og spise lidt af hvert. Jeg har skam fanget gedder før på orm og i mit barndomsvand hvor der oprindeligt kun var gedder var hoveddiæten igler. Gedder er mig bekendt den eneste art der i den udstrækning du beskriver kan klippe linen så ofte. Mine fangster på orm er få og vil jeg beskrive som tilfældige. Men jeg tænker at der kan være noget omkring bestandsammensætningen evt. øvrige forhold i dit vand der gør at gedderne der er mere obs på dine orm. 
Jeg har fanget mange mindre sandarter ved fiskeri uden stor forfangdiameter uden problemer. Jeg har ikke specifikt fisket efter stor sandart men har sat mig godt ind i det og har en bred viden alligevel om hvordan det bør gøres og hvordan visse specialister gør. Det er min opfattelse at fluorocarbon forfang fra 0.40-0.50 er vejen frem til sandart og at 0.60 er lidt overkill med mindre at man netop er nødt til at tage forbehold for en større bestand af gedder. Ligeledes siges det at specielt sandart er ret sky overfor wire. Den wire du benytter kan også spille ind. Jeg er vant til selv at lave mine wire-forfang og de kan laves i meget mindre diameter og synlighed end de forfærdelige coatede forfang man desværre stadig kan købe så mange steder. Disse er tillige som regel forsynet med en meget dårlig hægte og alt i alt anser jeg dem for temmelig dårlige valg at bruge. Måske fremstår dine wire-forfang meget synlige og skræmmende specielt hvis du fisker på lys bund og måske der har du en forklaring på hvorfor huggene udebliver.
Det er lidt af en gåde du har på hånden der. Jeg håber du får den løst og jeg vil gerne høre hvad du finder ud af og hvad du forhåbentlig får på land.

Mvh Poul
Til top
 Besvar Besvar

Skift forum