Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
  FAQ FAQ  Søg i forum   Kalender   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Er Tange Sø natur?

 Besvar Besvar
Forfatter
lars mikaelsen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
lasse hagebro Avatar

Tilmeldt:: 13 Jun 2010
Status: Offline
Beskeder: 1241
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér lasse hagebro Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Emne: Er Tange Sø natur?
    Sendt: 24 Sep 2015 kl. 21:26


Er Tange Sø natur?

Når Foreningen til Tange Sø s Bevarelse som slogan bruger: "Bevar Dansk Natur-Bevar Tange Sø" så sammenligner jeg det med Carl Ejnar Jacobsens 2 malerier fra Skjern Å med titlerne "Natur" og "Kultur".

"Natur "er Skjern Å før udretningen i  60erne, "Kultur" er fra 70erne efter udretningen.

mvh Lasse Hagebro

Forskningscenter Hagebro


Logen til Havørredens Ve og Vel
Lasse Hagebro
Til top
Jørgen Sørensen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Jørgen S Avatar

Tilmeldt:: 04 Maj 2006
Geografisk: Cph
Status: Offline
Beskeder: 1242
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér Jørgen S Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 24 Sep 2015 kl. 23:21
Tange sø er et stk. kulturlandskab, intet andet!!
Og bør behandles derefter... Natur er noget vil skal bevare, kulturlandskab børe ikke kaldes natur ej heller bevares.

/J
Til top
Heinz Gerhard Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
tackler Avatar

Tilmeldt:: 10 Jul 2005
Status: Offline
Beskeder: 1502
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér tackler Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 25 Sep 2015 kl. 09:40

Jørgen - nu vrøvler Du min ven - 90% af Danmark består af kulturlandskab - ellers boede vi alle i en tæt egeskov!

Intet er som det var - og det kommer heller aldrig tilbage, men det betyder jo ikke at vi ikke skal passe og bevare de ting vi holder af og som gør Danmark til det land det nu engang er blevet til.

Vi er ikke uenige om at Gudenfloden bør tilbageføres i en eller anden form - men netop menneskenes indgriben i den - har jo medført at den oprindelige laksestamme for længst er uddød (i 1920'rne) og det der i dag fiskes efter og i - måske nærmere kan betegnes som kulturlandsskab og et sofistikeret put & take, som en stor del af det danske fedtfinne-fiskeri er - udsatte fisk (kultur-fisk). Så uanset om alle de gamle foranstaltninger (elværk - søer osv) fjernes - så vil det laksefiskeri der bliver resultatet være menneskeskabt.

Heldigvis har vi jo en række ildsjæle (nogen siger 'tosser') som Lasse Hagebro, der hjælper naturen så tæt som muligt på dens egne præmisser - så selv disse kulturforanstaltninger (sikke et ord) kan være af det gode.

Måske skulle Lasse på finansloven under kulturministeriet ......nå, undskyld Lasse !

mvh
Heinz
Til top
Michael Moesby Nielsen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
moesby Avatar

Tilmeldt:: 01 Sep 2012
Status: Offline
Beskeder: 212
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér moesby Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 25 Sep 2015 kl. 09:54
Tange Sø er natur, men ikke naturlig...Wink
Til top
Finn Sommer Jensen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
finnjensen Avatar

Tilmeldt:: 26 Dec 2011
Status: Offline
Beskeder: 658
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér finnjensen Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 25 Sep 2015 kl. 12:31
Gudenåen blev ødelagt længe før Tange værket/Tange sø opstod.

Det siges at laksens gamle gydepladser ligger på bunden af Tange sø, men det er ikke søens skyld de ikke findes i dag men derimod udgravning af det pågældende stykke i slut 1800 tallet da de store pramme ikke kunne komme forbi stykket med det lave vand og de store sten.

Værket gav nok det sidste dødsstød til laksene, men på det tidspunkt var de allerede meget fåtalligt og sikkert kun et spørgsmål om år inden de uddøde "naturligt".

Vi lever i et kultur landskab som Heinz skriver og Tange sø høre til en kunstig frembragt sø i et kulturlandskab, men dermed ikke sagt at søen i sig selv er grim. Værket er som sådan heller ikke grim men det er alle masterne og ledningerne!

Den gyldne løsning med et fungerende omløbsstryg og et værk i kraft, vil ikke være muligt da der ikke er vandføring nok til begge dele kan fungere
Knæk & Bræk
Finn Sommer
http://www.jensenrods.dk
Til top
jim holm Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
scott Avatar

Tilmeldt:: 28 Okt 2005
Status: Offline
Beskeder: 2520
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér scott Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 25 Sep 2015 kl. 13:41

Natur eller ej.

Mennesket har allerede redefineret begrebet “natur” så det får mere nutidig overensstemmelse ift den tidsalder vi lever i nu, nemlig den antropocæne tidsalder.

https://da.wikipedia.org/wiki/Antropoc%C3%A6n

Der er masser af tilgængeligt materiale om emnet på nettet, men men...det er nedslående læsning.

Om 50 eller 100 år vil vi formentlig have et radikalt anderledes syn på naturen, særligt når man tænker på, at kommende generationer af gode grunde ikke har de samme præferencer som os….eller vore bedsteforældre.


Mvh

Jim.


Til top
Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
steen-jac Avatar

Tilmeldt:: 09 Dec 2014
Status: Offline
Beskeder: 138
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér steen-jac Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 25 Sep 2015 kl. 13:55
Det er en historisk kendsgerning, at det danske landskab er blevet kultiveret siden bondestenalderen. Der er adskillige arkæologiske udgravninger som har afsløret kunstigt gravede kanaler fra den tid, og vore forfædre bliver for alvor rigtig etreprenante i vikingetiden, hvor der virkelig ommøbleres på landskabet, med inddæmninger, opstemninger og kanaler, så derfor er enhver snak om den danske natur, et kæmpe stort selvbedrag.

Men når det er sagt, så går jeg personligt ind for, at Tange Sø bliver tømt, så Danmarks eneste vandsystem, som er så stort, at det på de nedre dele har en størrelse som en flod, igen kan få lov til at få et frit og ureguleret forløb.

Og Danmark har vi jo stadig masser af tørlagte og afvandede søer, så dem der gerne vil ha' en sø, de kan da bare fokusere deres kræfter på, at få fyldt vand nogle af disse.

Men se denne vidio, den viser hvad de kan i Spanien - https://www.youtube.com/watch?v=Gvr4WXH9Sd0


Redigeret af steen-jac - 25 Sep 2015 kl. 13:56
Til top
 Besvar Besvar

Skift forum Forum Tilladelser Se Drop Down

Sport Dres