Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
  FAQ FAQ  Søg i forum   Kalender   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Emne lukketDSF kan ikke undværes!

 Besvar Besvar
Forfatter
Belinda og SEV Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Havtasken Avatar

Tilmeldt:: 24 Nov 2014
Status: Offline
Beskeder: 103
Direkte Link til dette Indlæg Emne: DSF kan ikke undværes!
    Sendt: 19 Jul 2015 kl. 21:13
Vi har altid været tilhængere af eet og kun eet stærkt forbund for danske lystfiskere. Derfor lige et par tanker der måske kunne få DSF væk fra den nuværende krise-kurs.

Men først et stykke vedrørende DSF`s nuværende situation "sakset" fra nettet dags dato.
Kilde: Bjørnen`s Sportsfiskerforening, december udgaven, 2014.


Landsdelsmødet 2014 - Et forbund i krise -
Der var i forvejen meldt ud, at Forbundet ville præsentere en strategiplan for Forbundets udvikling 2015 til 2020. Den korte version er, at der var en række smukke ord, og gode tanker om, hvor vi skal hen med Forbundet, men hvordan vi helt nøjagtig skal gøre det, savnede jeg meget. Altså ganske enkelt, hvordan vi kommer fra punkt A (den nuværende situation) til punkt B (det mål bestyrelsen havde sat sig), og med hvilke virkemidler.

Grundlaget p.t. er det, at forbundet mister medlemmer, og ser vi over årrækken 2010 til 2014, så er medlemstallet gået fra ca. 25.000 medlemmer i 2010 til knap 20.000 medlemmer i 2014. Det er mildt sagt den gale vej, og det er samtidig i et alt for højt tempo. Det er over 1.000 medlemmer, der er forsvundet hver gang, der er opkrævet kontingent. Det er katastrofekurs, og vi står yderligere overfor, at vi snart begynder at miste medlemmer fra de store årgange, som fylder rigtig meget. Mange af os tilhører desværre de årgange. I forbindelse med kongressen i 2012 kunne jeg se, at lige over 30% af forbundets medlemmer er over 60 år. Det er et møg dårligt udgangspunkt.

Medlemshvervningsprojektet ved slutningen af 2013, hvor man i en række måneder kunne blive gratis medlem af forbundet gav ca. 1.200 nye ”gratis” medlemmer, men kun ca. 100 valgte at betale kontingent ved opkrævningen i starten af 2014. Altså var det hvervningsprojekt ikke effektivt. Det tilbud kunne nok være skruet sammen og håndteret på en anden måde.

Fortidens mangler kan vi ikke bruge til meget. Lad os derfor bruge energien på fremtiden, så Forbundet kan overleve i en brugbar størrelse og udgave.
På næste side kan du se medlemsfordelingen, som den ser ud her i 2014.
Noget af det første, vi kommer til at opleve, er, at Forbundets magasin, Sportsfiskeren, som hidtil er udkommet 10 gange om året, fremover kun kommer 7 gange. Det er da til at leve med. Men der skal meget mere til.

Jeg har derfor allerede i en god måneds tid arbejdet sammen med forbundsbestyrelsesmedlemmet Claus Eriksen (Go-Fishing) og John Østergaard fra Køgeforeningen om at udvikle idéer til et helt nyt Forbund. Det er nu gjort officielt, og faktisk er alle, både forbundsmedlemmer og bestemt også ikkeforbundsmedlemmer, nu velkommen til at byde ind med forslag til ændringer af det Forbund, vi har i dag. Det gælder altså også Bjørnens medlemmer.

John og jeg har en grundlæggende holdning om, at vi skal have et forbund, som skal have en langt større åbenhed, det skal absolut være meget mere demokratisk opbygget, med en fuldtidslønnet formand, og umiddelbart vil vi have kontingentet sat ned! Vi overvejer også et simpelt støttemedlemsskab, hvor man for f.eks. 50 eller 75 kroner om året kan støtte Forbundets miljøarbejde, men hvor man så ikke får noget som helst andet. Kunsten er udover at gøre Forbundet mere interessant for mange flere lystfiskere, så samtidig at gøre det på en måde, så økonomien stadigvæk hænger sammen. Der er p.t. en kontingentindgang på lige ved 6 millioner kroner om året.

Det vigtige er, at alle må byde ind med forslag, og jeg synes det kan være interessant, om vi tager en medlemsaften, hvor vi vender de muligheder, som vi hver især kan komme op med. Der er fuldkommen frit slag, alle forslag er velkommen, intet er helligt, vil man nedlægge magasinet Sportsfiskeren, så kan det få både positive og negative konsekvenser, men muligheden, og hvad man eventuelt sætter i stedet, skal undersøges.

Sagen om de levende agn, har gjort det en hel del op af bakke på Sjælland mht. at hente nye medlemmer her. Fishing Zealand (tidligere havørred Sjælland) er endnu ikke blevet det projekt, som var idéen. Der er et ganske betydeligt uudnyttet potentiale for vandløbs- og fiskepleje i de sjællandske vandløb. Det skal udnyttes meget bedre, så vi kan få styrket det sjællandske kystfiskeri ved at arbejde med de to områder på en langt bedre organiseret måde og i meget større omfang. Der kan Forbundet hente solide point.

Forbundsforeningsmedlemstal 2014    Total Ca. 20.000 Fisketegn i 2013
Hele Jylland - Medlemstal           I alt      12.900      64.000
Fyn - do.                           I alt       2.500      16.000
Sjælland inklusive København - do. I alt       2.800      49.000
Bornholm - do.                      I alt        400       1.200
Yderligere er der i kategorien
direkte medlemmer kun               I alt       1.400               Udland og ukendt landsdel                                  16.000

Sammen med bl.a. John fra Køge, er jeg ved at videreudvikle Fishing Zealand hjemmesiden, så vi kan få aktiv vandpleje og fiskepleje ind på den hjemmeside. Det var det, der var idéen fra starten. Det var ikke gjort overhovedet. Det kommer så nu, og John og jeg arbejder p.t. med en testversion af den nye Fishing Zealand site. Nøgleordet er synlighed af aktiviteterne omkring de to vigtige områder, som kan optimere fiskeriet. Det støtter Forbundet op om.


Har du svært ved at læse noget af ovenstående kan du gå ind på linket:

www.bjoernenfisker.dk


Med udgangspunkt i ovenstående er det vist let at konkludere, at et af forbundets HELT store problemer pt. er mangel på unge medlemmer på Sjælland, hvor de unge elsker at fiske gedder, sandart og aborrer. Så måske havde det været en RIGTIG god ide, hvis DSF havde lejet erhvervsfiskeriet på Tissø - naturligvis uden at udnytte dette - da fiskeretten for nylig blev lejet ud til en NY erhvervsfisker!
Sikken en charme-offensiv - vendt mod unge sjællandske søfiskere - det ville have været! Måske skulle forbundet overveje at gå ind og skaffe sjællandske lystfiskere nye og langt bedre muligheder ved at leje erhvervsfiskeriet på søerne...de sjællandske såvel som de jyske.

Jyske lystfiskere er primært medlemmer af forbundet, fordi dette indirekte giver masser af fiskemuligheder. Vi tror, at sjællandske lystfiskere ville kunne fristes med tilsvarende konkrete tilbud!
Hvad tror du?


Redigeret af Havtasken - 19 Jul 2015 kl. 21:23
Til top
Finn Sommer Jensen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
finnjensen Avatar

Tilmeldt:: 26 Dec 2011
Status: Offline
Beskeder: 658
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 19 Jul 2015 kl. 21:20
citat....

Jyske lystfiskere er primært medlemmer af forbundet, fordi dette indirekte giver masser af fiskemuligheder. 

citat slut...

Overhovedet ikke.
Det har tværdigmod kostet fiskevand når en miljø flipper fra forbundet har været efter landmændene.


Knæk & Bræk
Finn Sommer
http://www.jensenrods.dk
Til top
simon agerholm Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
simon agerholm2 Avatar

Tilmeldt:: 16 Aug 2009
Status: Offline
Beskeder: 1440
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 19 Jul 2015 kl. 21:57
Tja, jeg har uendelig svært at nå frem til samme konklusion - med baggrund i det der står i teksten fra Bjørnen (en MEGET lille forening fra Vestegnen).
At man overhovedet konkluderer noget ud fra så lille er kildemateriale, er det glade vanvid... Det er ubetænksomt, konfliktskabende, og HELT i tråd med alle de andre tråde du/i starter.

Samtidig skal Tissø blandes ind i sagen, med udgangspunkt i samme kilde..... Er du helt og aldeles rablende gal mand ???
Du aner jo absolut intet om Tissø, og hvad der foregår eller er foregået i den sag.
Risikoen for at du skader de lokale foreninger, som arbejder MED Tissø, er desværre til stede..
Man kan kun håbe, at langt de fleste har opdaget at du ikke er helt velfungerende, og tager dine manifester med langt mere grin end alvor.
Til top
Belinda og SEV Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Havtasken Avatar

Tilmeldt:: 24 Nov 2014
Status: Offline
Beskeder: 103
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 19 Jul 2015 kl. 22:38
Til Finn Sommer. 
- Fiskeri i langt de fleste større jyske søer og åer forudsætter medlemsskab af en lokal forening. Korrekt? 

De fleste foreninger i Jylland er medlem af DSF, hvorfor medlemmerne både skal betale forenings-kontingent og forbunds - kontingent. Korrekt? 

Fiskeri i langt de fleste større jyske søer og åer forudsætter altså medlemsskab af DSF. Korrekt? 

Til Simon Agerholm.
Hold fokus på de opgivne tal vedrørende antal medlemmer af DSF i forskellige landsdele samt antallet af fisketegnsløsere i landsdelene. Tallene kommer fra DSF og kan vel ikke anfægtes, da der jo ikke er nogen indlysende grund til at prale med at forbundet har SÅ få medlemmer på Sjælland  - eller at 30% af forbundets medlemmer er over 60 år. 
Se nu at komme ud af sandkassen, Simon, hvis du vil debattere på det her niveau. Vær saglig og brug gode argumenter. Og lad være med at blive personlig, det siger meget mere om dig end dem du sviner til...Dette er sagt i bedste mening. 
Dumhed er også en Guds gave man må bare ikke misbruge den. 
Dumheden har to udtryk: den holder mund eller den taler. Den tiende dumhed kan man udholde!
Til top
simon agerholm Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
simon agerholm2 Avatar

Tilmeldt:: 16 Aug 2009
Status: Offline
Beskeder: 1440
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 19 Jul 2015 kl. 23:12
SEV ;
Det er mig altså ikke muligt at komme ned på det krævede niveau.
Dine tolkninger at kildematerialet (som er helt ude af vinkel, og outdatet), er det gladeste vanvid.
Du nærmer dig faktisk direkte løgn i dine tolkninger.
Havde du skrevet en artikel med samme manglende format, som dine vanvittige tråde herinde, mens du var ved F&F, så var du blevet fyret..... Men det var måske også hvad der skete ??
Eller var det bare fordi du i et væld af branderter fik trådt så mange annoncører, foreninger og abonnenter over tæerne, at der kun var en vej ??

Din sammenkædning af DSF og Tissø, og evnen/mulighederne/viljen til at leje erhvervsfiskeriet på denne sø, stinker af uvidenhed - og er jo blot endnu en slet skjult lejlighed til at kritisere DSF.
Du aner simpelthen ikke noget om de faktiske vilkår, og lever åbenbart i en fortænkt virkelighed, hvor din "viden" stammer fra det du kan finde på det her moderne internet.
I bedste fald spilder du en masse menneskers tid, i værste fald ødelægger du deres arbejde Thumbs Down
Til top
Steen Vad Knudsen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Steen V Knudsen Avatar

Tilmeldt:: 03 Aug 2011
Status: Offline
Beskeder: 375
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 19 Jul 2015 kl. 23:49
Kunne være rart om Simon Agerholm kunne begynde at bevise nogle af alle hans udsagn.
Start eventuelt med at modbevise de tal som du beskylder Belinda og SEV for at fremvise.
Når du påstår at det er løgn, så må du jo sidde med sandheden?
Hvad med om du delte den med os andre?
Bjørnen. Det er da vist der den gode Kjeld kommer fra.
En mand der sammen med John fra Køge, faktisk gør en forskel på Sjælland.
Underligt at du Simon Agerholm, ikke var til stede i Korsør til det møde der skulle danne idégrundlag til et nyt og bedre DSF, når du konstant er i vælten når netop disse 3 bogstaver skrives. 
Er du bare et af de uforanderlige fjolser som saver i grenen de sidder på? Eller er din agenda at alt fiskeri i DK skal ændres til fiskeri efter haleløse opdrætsørreder, alt imens man sidder og kævler bajere og taler jovialt, underforstået, primitivt humoristisk om alt det man ikke evner at svare på?

Ingen art er mere nobel end andre.
Det er manden, grejet og metoden der tilsammen skaber sporten.
www.facebook.com/groups/1411541745820557/
Til top
Dan Rasmussen Se Drop Down
Knapt så aktiv :)
Knapt så aktiv :)
Brugernavn:
Dan Ras

Tilmeldt:: 30 Apr 2015
Geografisk: ja
Status: Offline
Beskeder: 27
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 20 Jul 2015 kl. 06:00
Simon er GUD.
Til top
Per Hansen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Taonga Avatar

Tilmeldt:: 17 Apr 2004
Geografisk: Fredensborg
Status: Offline
Beskeder: 2059
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 20 Jul 2015 kl. 07:08
og den anden DJÆVLEN
Med venlig hilsen
Per Hansen
Fredensborg

Old Flyfishermen never die - they just wade away!
Til top
Belinda og SEV Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Havtasken Avatar

Tilmeldt:: 24 Nov 2014
Status: Offline
Beskeder: 103
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 20 Jul 2015 kl. 08:53
Gode Steen Vad Knudsen.
Vi kom tilfældigt til at læse ovenstående vedrørende DSF af Kjeld Willerslev. Synes at der er mange gode og spændende ideer og tanker for at gøre DSF til det forbund vi vel alle drømmer om.
 Nemlig et forbund der repræsenterer ALLE lystfiskere i Danmark og hvor alle, uanset status, kan blive medlem for billige penge. Vi har derfor kun den største respekt for Kjeld Willerslev og glæder os til at følge tilblivelsen af et helt nyt DSF. 
Mht. Simon er vi også ganske enige i at man nok ikke kan forvente noget konstruktivt.WackoTil top
simon agerholm Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
simon agerholm2 Avatar

Tilmeldt:: 16 Aug 2009
Status: Offline
Beskeder: 1440
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 20 Jul 2015 kl. 09:13
Konstruktivt SEV ???
Dine tråde handler - uden undtagelse -, om at male fanden på væggen, og råbe op om at "nogen" må gøre noget.
Altid negativt ladet, altid direkte eller indirekte kritik af "nogle andre".
Glemt er din egen laden stå til, og manglende evne til at ændre på noget som helst, da du om nogen havde chancenThumbs Down

Andre præsterer noget, og arbejder hver eneste dag på at gøre livet lettere og bedre for de danske lyst&sportsfiskere.... Jer 3-4 stykker der hele tiden råber "ULVEN KOMMER" herinde, bidrager udelukkende med negative og ødelæggende dumheder,,, mens i lever jeres lystfiskerliv bag computerskærmen, hvor man ikke får beskidte hænder, træffer rigtige eller forkerte beslutninger.. 
Det er altid let at gemme sig bag en computerskærm, så slipper man også for at skulle stå til regnskab eller blive konfronteret med alt det lort man lukker ud (selvom man ikke er landmand)
I bedste fald nøjes i med at få skræmt annoncørerne væk fra sitet, da de ikke gider betale for eksponering på et negativt ladet forum  -  i værste fald skader i lyst&sportsfiskeriet i DK.
Til top
Steen Vad Knudsen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Steen V Knudsen Avatar

Tilmeldt:: 03 Aug 2011
Status: Offline
Beskeder: 375
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 20 Jul 2015 kl. 09:33
Igen er der absolut INTET andet end person fikseret kritik fra Simon Agerholm.
Det eneste rigtige du skriver Simon er, at ANDERE præsterer noget hver eneste dag for at gøre livet lettere for Danske lyst og sportsfiskere.
Og lige præcis det, har du fuldkommen ret i.
Du præsterer intet andet end at hælde haleløse misfostre ud i en grusgrav, til underholdnings fiskeri. Pyt med at produktionen af disse misfostre belaster miljøet. Pyt med at fiskene udsættes for unødig stress og lidelser. Pyt med at se udsættes til en skæbne der måske bliver sygdom og sultedød. Så længe der kommer penge i kassen og man får købt lidt aflad for sine synder i form af opreklamerede velfærds arrangementer, så er alt jo godt.
Hvad gør DU Simon Agerholm? Hvad gør du for at forbedre forholdene for Danske lyst og sportsfiskere? 
Ved godt du ikke vil svare, for det har du hverken format eller forstand til.
Du gemmer dig bag skærmen, det er helt sikkert. 
Hvorfor var DU ikke med i Korsør? Du har så travlt med at rakke ned på alle men stå ansigt til ansigt vil du aldrig kunne klare.


Redigeret af Steen V Knudsen - 20 Jul 2015 kl. 10:28
Ingen art er mere nobel end andre.
Det er manden, grejet og metoden der tilsammen skaber sporten.
www.facebook.com/groups/1411541745820557/
Til top
simon agerholm Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
simon agerholm2 Avatar

Tilmeldt:: 16 Aug 2009
Status: Offline
Beskeder: 1440
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 20 Jul 2015 kl. 09:48
Steen V ;
Jeg har erklæret, at jeg ikke debatterer med dig.
Så fortsæt bare med dit ævl - det vil stå uimodsagt, fra min side.
Til top
Kjeld Willerslev Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Kjeld Willerslev Avatar

Tilmeldt:: 20 Mar 2008
Geografisk: ½KBH-½KARUP
Status: Offline
Beskeder: 968
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 20 Jul 2015 kl. 10:36
Belinda,
du blander i din iver for at "mobbe" forbundet skidt og kanel sammen. Du citerer og ender i noget rod.

Forbundet har et stort medlemsproblem, men det er langt fra kun et sjællandsk problem. Medlemstallet på Sjælland er lavt, og det er gået hårdt for sig i de senere år på tilslutningen fra de sjællandske foreninger. Det har der historisk været flere årsager til.

Men problemstillingen i dag ligger medlemsmæssigt grundlæggende i to dele. En meget stor andel af medlemmer er fra "de store årgange", som betyder, at der nu er igangsat et tab af medlemmer pga. "Bedemandseffekten". Den består i, at disse medlemmer bliver for gamle, og de mister interessen for deres hobby, og i nogle tilfælde går de desværre bort. Derefter kommer "Økonomieffekten", som er en følgevirkning af Bedemandseffekten.

Det er primært foreningsmedlemmer, der forsvinder, og på et tidspunkt rammes en sådan reduceret forening af økonomiske problemer pga. de mange tabte medlemmer. Det er ikke kun i lystfiskeri, at den medlemsnedgang er startet, det er hos en meget stor del af dansk foreningsliv.

Men der ligger flere andre årsager til "medlemstabet". Og du er ganske enkelt ikke godt nok ikke inde i de faktisk årsager.

Forbundet skal finde en anden model for at "overleve" i en passende størrelse. I forvejen er medlemstallet alt for lavt.

Løsningen er efter min opfattelse at ændre markant på organisationsmodellen, væk med foreningsmodellen, mere direkte demokrati, og der skal ændres markant på kontingenterne, og endelig på, hvad forbundet i grunden skal beskæftige sig med.

Det skal ikke være som ejer af fiskevand. Det er der mange gode grunde til ikke vil virke, så den tanke er håbløs.

Forbundet kan tilbyde nogle ting, som foreningerne ikke kan. Det er miljøpolitik og fiskeripolitik. Det er primært de områder, som forbundet kan gøre meget bedre end foreninger og enkeltpersoner. Som det er i dag har forbundet en værktøjskasse med alt for meget gøgl. Væk med det.

Men Belinda du roder dig rundt uden at være godt nok inde i problemerne.

Vi har brug for et stærkt forbund, og det skal være primært på miljøpolitik og fiskeripolitik. Det er der, forbundet kan tilbyde noget specielt.

Men dine månedlige pip er ikke godt nok gennemarbejdet til at blive til andet end en gang vrøvl.

Det kan du gøre bedre.
mvh
Kjeld - fra en lille forening
Én fisk mere på land, er én fisk mindre i vand, men én fisk mindre på land, er ikke én fisk mere i vand....
Til top
Steen Vad Knudsen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Steen V Knudsen Avatar

Tilmeldt:: 03 Aug 2011
Status: Offline
Beskeder: 375
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 20 Jul 2015 kl. 10:58
Kjeld.
Hvis Belinda/SEV roder, så må det jo være kildematerialet den er gal med.
Det er jo et problem hvis offenligt tilgængeligt materiale skaber forvirring.
 Bare spørg Simon Agerholm. Wink

Ingen art er mere nobel end andre.
Det er manden, grejet og metoden der tilsammen skaber sporten.
www.facebook.com/groups/1411541745820557/
Til top
simon agerholm Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
simon agerholm2 Avatar

Tilmeldt:: 16 Aug 2009
Status: Offline
Beskeder: 1440
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 20 Jul 2015 kl. 11:12
Dejligt at Kjeld selv melder ud, at hans tekst bliver misbrugt, i en sammenhæng som den slet ikke hører til i.
Så er det ligesom afklaret.

Bjørnen ER en lille forening, og  jeg er sikker på  at Kjeld udelukkende udtaler sig på vegne af denne, ikke som landsfader, eller som eneindehaver af de "vise ste(e)n".
De fleste ved, eller kan ihvertfald let finde ud af, at jeg tidligere har kritiseret DSF kraftigt, særligt i irritation over at de skulle "låne" de penge jeg betalte for dobbeltmedlemsskab i halve og hele år.
Jeg valgte sådan set foreninger fra af denne årsag...
Siden har jeg dog valgt DSF TIL, af helt principielle årsager - for JEG har ikke noget andet sted, hvor jeg tror på  at man forsøger at gøre sit bedste for lyst/sportsfiskere i DK... Med de værktøjer som kongressen udruster dem medSmile

At enkelte med "noget helt galt i topetagen" så har gjort det til deres mantra at kritisere alt fra DSF til P&T, landbruget, regeringen, naboen, udlændingene og hvem som helst - det står for deres egen regning.
Jeg synes de skulle tage ud at fiske, vi har et dejligt land, med et yderst alsidigt fiskeri.
Til top
Belinda og SEV Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Havtasken Avatar

Tilmeldt:: 24 Nov 2014
Status: Offline
Beskeder: 103
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 20 Jul 2015 kl. 11:19
Kære Kjeld Willerslev.
Tak for informationen. Det kan godt være, at du synes jeg roder rundt i fakta. Men jeg synes bestemt ikke, at det er forkert at ytre sig. Jeg vil som medlem af DSF,  da gerne have nogle udmeldinger om,  hvad der foregår. Ved at skrive dette indlæg har jeg og andre fået nogle oplysninger fra dig, vedrørende forbundet,  som jeg ellers ikke ville have fået... Så mine månedlige indlæg er bare min mulighed for at få noget for min kontingentindbetaling til DSF Smile
Er dit mål, at DSF udelukkende skal være en politisk forening med et lavt grund-kontingent og så med mulighed for evt tilkøb af Sportsfiskeren? Eller mener du at den kulørte Sportsfiskeren helt skal droppes, evt til fordel for et helt andet type blad? Hvad mener du forresten med "alt for meget gøgl?"
Er det hjemmesidens annoncer, grejtilbud og fangstrapporter du sigter til?
Til top
Finn Sommer Jensen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
finnjensen Avatar

Tilmeldt:: 26 Dec 2011
Status: Offline
Beskeder: 658
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 20 Jul 2015 kl. 11:22
Citat: Havtasken

Til Finn Sommer. 
- Fiskeri i langt de fleste større jyske søer og åer forudsætter medlemsskab af en lokal forening. Korrekt? 

De fleste foreninger i Jylland er medlem af DSF, hvorfor medlemmerne både skal betale forenings-kontingent og forbunds - kontingent. Korrekt? 

Fiskeri i langt de fleste større jyske søer og åer forudsætter altså medlemsskab af DSF. Korrekt? 


Det er lidt firkantet stillet op.

Mange foreninger er tilsluttet Ferskvandfiskeriforeningen og ikke DSF.

Det er jo ikke et "frivilligt" medlemsskab af DSF det meninge medlem har, men et tvunget medlemsskab gennem foreningen.

Det er nu ikke helt nemt at stå udenfor det "fine selskab" som forening.
Jeg husker stadig al balladen i 80´erne med diverse trusler fra DSF til de foreninger der ønskede løsrivelse og flere endte med at blive smidt ud af DSF, alene af den grund, at de ønskede at sælge årskort for at hindre nedgangen af medlemmere der ikke ønskede at betale det store beløb til DSF, eller som kun fiskede på havet.

Der skal meget til for at rette op på dette.
Som tidligere bestyrelsesmedlem i en af disse foreninger, har jeg stadig svært ved at glemme måden vi blev behandlet på da vi prøvede at redde vores forening fra medlemsflugten.Knæk & Bræk
Finn Sommer
http://www.jensenrods.dk
Til top
Georg Christensen Se Drop Down
Knapt så aktiv :)
Knapt så aktiv :)
Brugernavn:
Georg Avatar

Tilmeldt:: 05 Okt 2007
Geografisk: Vejle Fjord
Status: Offline
Beskeder: 5
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 20 Jul 2015 kl. 11:29
DSF burde også reagere på det lave medlemstal ved en tilpasning organisationen, det virker helt forkert at have så stort et antal lønnede medarbejdere til så få medlemmer.
Da der var 60.000 medlemmer, var der en deltidsansat forbundssekretær, en freelance redaktør af bladet og en frivillig indsats, båret af en stolthed over at være en del af forbundet.
I dag har vi et palads i Vingsted, som bliver dyrt at holde, og vi har alt for store lønudgifter. Svaret har været at skære ned på bladet, som er det eneste medlemmerne får i hånden.
Svaret skulle være at skære kraftigt ned på de faste udgifter.
Til top
Kjeld Willerslev Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Kjeld Willerslev Avatar

Tilmeldt:: 20 Mar 2008
Geografisk: ½KBH-½KARUP
Status: Offline
Beskeder: 968
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 20 Jul 2015 kl. 12:24
Enig paladset, som du skriver, skal nødigt ende som et "mausoleum" - Det var bestemt ikke mit bud at bygge hus nu. Problematikken med de store årgange har jo være kendt stof i mange år, og desværre kommer der jo ikke en guddommelig kraft, der løser den del.

Men forbundsbestyrelsen er i gang med at finde løsninger, så der kommer uden tvivl initiativer. Det store vendepunkt skal gerne blive kongressen i 2016. En slankning må være en del af løsningen og med fokus på få kærneområder. Forbundet skal gerne væk fra at lave foreningsarbejde, det koster penge/tid, og det er på en eller anden vis en konkurrence til foreningerne.

Set i lyset af, at der betales ca. 150.000 stk. 12 måneders fisketegn, hvortil kommer pensionister og ungdom, så burde medlemstallet ligge langt højere. Tallet 600.000 personer med en stang i hånden hvert år, er ikke et brugbart mål.

Man melder sig jo ikke ind i et forbund, hvis man fisker en gang eller tre om året. Så den umiddelbare målgruppe er nok nærmere lidt over et par hundrede tusinde personer.

Væk med foreningsmodellen. Alle medlemmer som frivillige direkte medlemmer, dermed ingen foreningsmedlemmer, en frisk lav pris, fokus på miljø- og fiskeripolitik. Direkte demokrati.

Da der var omkring 60.000 medlemmer, jeg husker ikke det nøjagtige tal, var der mig bekendt ikke et obligatorisk blad.
mvh
Kjeld

PS: Jeg tror højeste medlemstal har ligget på omkring 50.000. Men ca. sådan her har jeg fået medlemsudviklingen forklaret, men det er med alle forbehold:
Da et dambrug ved Tangeværket gik ned økonomisk, DSF var på en eller anden vis med i økonomien omkring produktion af udsætningsfisk, så røg der ca. 10.000 medlemmer, det var nok i 1970'erne. Bladet blev obligatorisk i 1980'erne og dermed et højere kontingent. Så røg medlemstallet ned på ca. 28.000. Det lå stabilt på 25.000 i en pæn årrække. I dag ligger det lige i underkanten af 20.000. De store årgange er ikke væk for alvor endnu.

Så der skal ske noget, og forbundsbestyrelsen er selvfølgelig klar over det og knokler på for at finde en brugbar vej.

Lad os se, hvad de byder ud med. Men det er en møg svær opgave, så det kræver noget tid.


Redigeret af Kjeld Willerslev - 20 Jul 2015 kl. 12:43
Én fisk mere på land, er én fisk mindre i vand, men én fisk mindre på land, er ikke én fisk mere i vand....
Til top
Belinda og SEV Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Havtasken Avatar

Tilmeldt:: 24 Nov 2014
Status: Offline
Beskeder: 103
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 20 Jul 2015 kl. 12:38
Til Georg Christensen. 
Det er tilsyneladende altid besværligt at finde aktuel information om forbundets gøren og laden. Det er f.eks ikke let at finde regnskabet for 2014 nogen steder. På nettet,  hvor regnskabet for 2012 ligger,  kan man læse, at forbundet det år brugte næsten 5 millioner på lønninger med 10 ansatte. Men ikke ET ord om hvad personerne i top-ledelsen af DSF fik - eller tildelte hinanden... og den slags vil man jo også gerne vide som betalende medlem! 

Desuden ville det være rart at vide, hvem der hæfter økonomisk for projekt "Lystfiskeriets Hus", til godt 10 millioner, hvis der skulle ske forbundet noget. Er det forbunds medlemmerne eller foreningerne under forbundet der hæfter for de mange millioner?


Til Finn Sommer Jensen. 
Enig. Selvfølgelig skal et medlemsskab af DSF være frivilligt! Og så må DSF bevise deres værd og berettigelse! Som det er nu, har de ikke meget at byde på for os obligatoriske medlemmer. Forbundet har ikke engang et forum på deres hjemmeside mere! Så måske er det ikke så underligt, at medlemskabet af DSF er obligatorisk. På den måde får hovedbestyrelsen jo 100% råderet over medlemmernes penge uden at skulle yde noget medlems-defineret til gengæld. Det er klart, at den form for "demokrati" skal ændres!
Til top
Belinda og SEV Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Havtasken Avatar

Tilmeldt:: 24 Nov 2014
Status: Offline
Beskeder: 103
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 20 Jul 2015 kl. 12:45
Citat: Kjeld Willerslev

Enig paladset, som du skriver, skal nødigt ende som et "mausoleum" - Det var bestemt ikke mit bud at bygge hus nu. Problematikken med de store årgange har jo være kendt stof i mange år, og desværre kommer der jo ikke en guddommelig kraft, der løser den del.

Men forbundsbestyrelsen er i gang med at finde løsninger, så der kommer uden tvivl initiativer. Det store vendepunkt skal gerne blive kongressen i 2016. En slankning må være en del af løsningen og med fokus på få kærneområder. Forbundet skal gerne væk fra at lave foreningsarbejde, det koster penge/tid, og det er på en eller anden vis en konkurrence til foreningerne.

Set i lyset af, at der betales ca. 150.000 stk. 12 måneders fisketegn, hvortil kommer pensionister og ungdom, så burde medlemstallet ligge langt højere. Tallet 600.000 personer med en stang i hånden hvert år, er ikke et brugbart mål.

Man melder sig jo ikke ind i et forbund, hvis man fisker en gang eller tre om året. Så den umiddelbare målgruppe er nok nærmere lidt over et par hundrede tusinde personer.

Væk med foreningsmodellen. Alle medlemmer som frivillige direkte medlemmer, dermed ingen foreningsmedlemmer, en frisk lav pris, fokus på miljø- og fiskeripolitik. Direkte demokrati.

Da der var omkring 60.000 medlemmer, jeg husker ikke det nøjagtige tal, var der mig bekendt ikke et obligatorisk blad.
mvh
Kjeld

Hvis du får magt som du har agt, så går DSF og Dansk Lystfiskeri en lys fremtid i møde - hånd i hånd😉. 
Til top
simon agerholm Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
simon agerholm2 Avatar

Tilmeldt:: 16 Aug 2009
Status: Offline
Beskeder: 1440
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 20 Jul 2015 kl. 12:52
Kjeld ;
Lad nu være med at hoppe i med begge ben - dét er du for rutineret tilSmile
Denne tråd er blot endnu en i rækken, hvor man bag en "falsk overskrift" indleder med en omgang let kritik, for bagefter at sparke ud til højre og venstre.
Præcis som i trådene der indeholder sætninger som ; " det er jo ikke fordi vi har noget mod de fremmede - MEN".

Lad dog være med at fodre trollen....

Til top
Carsten O Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
carsten o

Tilmeldt:: 08 Nov 2012
Geografisk: SydFyn
Status: Offline
Beskeder: 672
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 20 Jul 2015 kl. 12:54
Citat: Georg

DSF burde også reagere på det lave medlemstal ved en tilpasning organisationen, det virker helt forkert at have så stort et antal lønnede medarbejdere til så få medlemmer.
Da der var 60.000 medlemmer, var der en deltidsansat forbundssekretær, en freelance redaktør af bladet og en frivillig indsats, båret af en stolthed over at være en del af forbundet.
I dag har vi et palads i Vingsted, som bliver dyrt at holde, og vi har alt for store lønudgifter. Svaret har været at skære ned på bladet, som er det eneste medlemmerne får i hånden.
Svaret skulle være at skære kraftigt ned på de faste udgifter.Er helt enig med dig, lige mine ord Clap

At bygge et sådan palads i disse nedgangstider er fuldstændigt skørt !

Vi oplever alle nedgang af medlemmer i vores foreninger og der kommer ikke nogen nye til og  juniorne bliver færre og færre i div foreninger  Cry 


Til top
Steen Vad Knudsen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Steen V Knudsen Avatar

Tilmeldt:: 03 Aug 2011
Status: Offline
Beskeder: 375
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 20 Jul 2015 kl. 13:01
Jeps.
 Direkte demokrati må være vejen frem.
Nu ligger domecilet hvor det ligger og så fred være med det. Det kan sagtens bruges som epicenter for fremtidens tiltag, så der behøver man ikke ændre noget.
Foreningerne må selv op af stolene og skabe det der skal til for at hverve medlemmer. 
Det nytter ikke at tvinge hesten til truget hvis ikke den vil drikke, så væk med alle de gamle fordømmende og stærkt kritisable forbundsparagraffer. Ny ledelse, nye tiltag og ikke mindst nye medlemmer. 
I dagens Danmark, er vi jo stærkt fokuceret på succes . Der skal være massere af fisk til alle. Billigt, ja helst gratis fiskevand. Store præmier for største fisk og så skal de helst være lette at fange. Måske en tivolibillet og en pizza oven i hatten kan lokke.
Tror Simon Agerholm har en chance for at skabe et nyt DSF på ruinen af det der er ved at gå til grunde. DPF. Det nye forbund for Danske fiskere.


Ingen art er mere nobel end andre.
Det er manden, grejet og metoden der tilsammen skaber sporten.
www.facebook.com/groups/1411541745820557/
Til top
Kjeld Willerslev Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Kjeld Willerslev Avatar

Tilmeldt:: 20 Mar 2008
Geografisk: ½KBH-½KARUP
Status: Offline
Beskeder: 968
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 20 Jul 2015 kl. 13:02
Belinda,
Et forum er en uddødende aktivitet. Facebook og øvrige tilsvarende har taget over. Der er også langt færre brugere på denne side end tidligere.

Demokrati for de direkte (Individuelle) medlemmer, er der desværre ikke i dag. Enig - det bør ændres på en eller anden vis. Det kommer nok tror jeg.

Regnskabet for 2014 er ikke offentligt endnu. Det skal mig bekendt på kongressen i 2016 først.

Bestyrelsen er ulønnet. Formanden kan dog aflønnes i en vis udstrækning. Det blev først godkendt på kongressen i 2014, mener jeg.
Læs vedtægterne.

Så kan du også læse, at regnskaberne godkendes på kongressen. Det gør rammebudgetterne også. Det gør kontingenterne også.

Det er altså ikke noget tag-selv bord. Bestyrelsen står selvfølgelig til ansvar. Det er ikke noget nyt.

Med hensyn til hæftelse for forbundets eventuelle gæld, bør du læse på vedtægterne og forbundets registreringsform. Den sidstnævnte er meget afgørende.

På kongressen godkender foreningernes repræsentanter det hele, med mindre der er problemer, og det har jeg ikke hørt om eller har oplevet på 3 kongresser.

TIL DIN OVERRASKELSE:
Vi har ikke græske tilstande i DSF, selvom det er så nemt for dig at give indtryk af det.

Sæt dig nu ind i stoffet, inden du skyder

PS: Vedtægterne for 2014, som er de gældende, kan du finde ved at rulle ned på denne side.

http://sportsfiskeren.dk/danmarks-sportsfiskerforbund

Og så vil jeg afholde mig fra yderligere debat. Du må starte med at få styr på enkelthederne først, ellers koster det alt for meget arbejde at rette dine misforståelser. Egentlig er jeg ret enig med Simon om ikke at fordre dig mere

Redigeret af Kjeld Willerslev - 20 Jul 2015 kl. 13:16
Én fisk mere på land, er én fisk mindre i vand, men én fisk mindre på land, er ikke én fisk mere i vand....
Til top
Belinda og SEV Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Havtasken Avatar

Tilmeldt:: 24 Nov 2014
Status: Offline
Beskeder: 103
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 20 Jul 2015 kl. 13:32
Det er vel ikke mere end rimeligt at vi der betaler til forbundet ved hvad vores penge går til...
Og nej, når vi skriver top-ledelsen mener vi selvfølgelig ikke DSF's bestyrelse, som vi udmærket godt ved gør et stort, ulønnet arbejde. Nej vi mener de 5 millioner der fordeles på de 9 ansatte i sekretariatet:

1. Sekretariatschefen. 
2. Medlemsservice. 
3. Bogholderen. 
4. Miljøkonsulenten. 
5. Fiskeri biologen. 
6. Kommunikationrådgiveren/fundraiseren. 
7. Journalisten. 
8. Grafikeren. 
9. Medlemshvervning/aktivitetskoordinatoren. 

Så hvorfor oplyser du ikke bare disse tal? 

Med hensyn til hvem der hæfter økonomisk hvis der skulle ske noget med forbundet...kunne du jo i stedet for at henvise til forskellige sider, bare skrive dette direkte også. Så undgår vi også de omtalte fejltolkninger og misforståelser du påpeger😉 

Vi synes det er ærgerligt hvis du, lader en som Simon påvirke dit ønske om åbenhed, ærlighed og demokrati. Vi opfatter dig som et ærligt og visionært menneske og vi respekterer dit arbejde for et bedre DSF. Så lad os fortsætte med den gode positive tone og saglige debat😉.Redigeret af Havtasken - 20 Jul 2015 kl. 13:50
Til top
simon agerholm Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
simon agerholm2 Avatar

Tilmeldt:: 16 Aug 2009
Status: Offline
Beskeder: 1440
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 20 Jul 2015 kl. 14:36
Umiddelbart ville jeg nok adressere alle disse spørgsmål til post@sportsfiskerforbundet.dk
- Det ville være naturligt, at gå direkte til dem man har spørgsmål til.
Som medlem, vil de sikkert svare dig efter bedste evne, og jævnfør de oplysninger du har ret til.

Men det giver selvfølgelig ikke det samme fokus på SEV som person... Du lider åbenbart af en form for Münchausen by Proxy,,,, hvor det handler om at finde noget sygt og negativt, for selv at komme i fokus.
SKULLE du ønske at gøre en vaskeægte forskel, kan du stille op til bestyrelsen næste gang der er valg i DIN forening (det er ikke svært at opnå valg i de fleste, blot man er nogenlunde ædru til generalforsamlingen) - Herefter kan du med bestyrelsens eventuelle opbakning, komme til orde på DSFs næste kongres.

Lad  mig gætte på at du ikke gør nogle af delene, for det er slet ikke hvad alle de her tråde handler om.... Det er bare fægten med armene, for at tiltrække opmærksomhed, koste hvad det koste vilThumbs Down
Problemet er bare at det er opmærksomhed på andres bekostning,, og oftest på DSFs regning.
Til top
Kjeld Willerslev Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Kjeld Willerslev Avatar

Tilmeldt:: 20 Mar 2008
Geografisk: ½KBH-½KARUP
Status: Offline
Beskeder: 968
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 20 Jul 2015 kl. 15:04
Belinda du yndige,
Jeg har undersøgt, hvem der hæfter i hvilke tilfælde, men jeg vil ikke begynde en debat om det på nettet. Jeg er på ingen måde advokat og kan derfor ikke formulere mig tilstrækkelig sikkert i alle tilfælde. Det er jeg ikke uddannet til og heller ikke modig nok til!!

Jeg vil bestemt heller ikke kloge mig om, hvad den enkelt medarbejder bør få og får i løn.

Medarbejderne får forhåbentlig en rimelig løn, som faktisk er mig meget uinteressant, så længe der er råd til den.

Hvis du kendte lønnen, og du kunne regne den om til timeløn, så kan jeg love dig for, at timelønnen er møg lav. Der er masser af over-timer. De arbejder faktisk ret seriøst i sekretariatet, mildt sagt.

Desuden er den enkeltes løn et emne, som vedrører bestyrelsen, den enkelte medarbejder og skattefar. Ikke andre, er mit bud, bortset fra en intern revision. Det er altså ikke et emne jeg vil dyrke på nettet blot for underholdning.

Du springer fra emne til emne, i øst og i vest. Det har ingen reel værdi, højst en underholdningsværdi.

Vil du gerne have et andet forbund, så lav din egen model, beskriv den og send den til Claus Eriksen, som meget gerne modtager dit bud på et andet forbund.

Så står jeg definitivt af debatten

Hyg dig -
mvh
Kjeld
Én fisk mere på land, er én fisk mindre i vand, men én fisk mindre på land, er ikke én fisk mere i vand....
Til top
 Besvar Besvar

Skift forum Forum Tilladelser Se Drop Down