Forfatter |
|
Morten Drews
Aktiv bruger
Brugernavn: fister
Tilmeldt:: 02 Dec 2014
Status: Offline
Beskeder: 82
|
Indlæg Funktioner
Citér Svar
Emne: Gravad ørred Sendt: 21 Dec 2014 kl. 19:34 |
Jeg har lavet gravad ørred, men den er blevet lidt for salt i smagen, kan jeg evt. redde den ved at tilføje mere sukker og lade den træke en dags tid? På forhånd tak.
|
|
Per Hansen
Meget aktiv bruger
Brugernavn: Taonga
Tilmeldt:: 17 Apr 2004
Geografisk: Fredensborg
Status: Offline
Beskeder: 2059
|
Indlæg Funktioner
Citér Svar
Sendt: 21 Dec 2014 kl. 20:06 |
Nope det er en ommer.
Jeg har engang byttet rundt på mængden af salt og sukker, nu var det fruens laks fra Norge det gik ud over, så det var lige før det blev til en 2 værelses ude i byen.
Men god jul
|
Med venlig hilsen
Per Hansen
Fredensborg
Old Flyfishermen never die - they just wade away!
|
|
Jesper Rasmussen (*)
Meget aktiv bruger
Brugernavn: Rasmussen
Tilmeldt:: 06 Jan 2000
Geografisk: Århus
Status: Offline
Beskeder: 360
|
Indlæg Funktioner
Citér Svar
Sendt: 21 Dec 2014 kl. 20:09 |
Jeg tror næppe du kan redde din fisk. mere sukker vil måske kunne overdøve saltsmagen en smule, men næppe kunne fjerne den.
Tag det som en lærerstreg og glæd dig over at du til næste gang kender opskriften noget bedre *S*
Jesper Rasmuseen
|
|
Morten Drews
Aktiv bruger
Brugernavn: fister
Tilmeldt:: 02 Dec 2014
Status: Offline
Beskeder: 82
|
Indlæg Funktioner
Citér Svar
Sendt: 21 Dec 2014 kl. 20:19 |
Tak for jeres svar, det må være en ommer....
|
|
Steffan
Meget aktiv bruger
Brugernavn: Steffan
Tilmeldt:: 05 Jul 2012
Status: Offline
Beskeder: 1166
|
Indlæg Funktioner
Citér Svar
Sendt: 21 Dec 2014 kl. 20:20 |
Er det ikk bare et spørgsmål om nok rævesovs ;)))
|
FishFinderProductions
På Facebook & Youtube K&B
|
|
Morten Drews
Aktiv bruger
Brugernavn: fister
Tilmeldt:: 02 Dec 2014
Status: Offline
Beskeder: 82
|
Indlæg Funktioner
Citér Svar
Sendt: 21 Dec 2014 kl. 20:24 |
Næppe, men der er hevet en ny havørred op af fryseren, så må jeg prøve een gang til....
|
|
Henrik Jørgensen
Meget aktiv bruger
Brugernavn: HSJ
Tilmeldt:: 18 Maj 2005
Status: Offline
Beskeder: 992
|
Indlæg Funktioner
Citér Svar
Sendt: 21 Dec 2014 kl. 21:00 |
Hej Morten Kan varmt anbefale at lave den som orangegraved med appelsinsaft og revet skal, samt naturligvis rørsukker og havsalt! Det er en vinder! Vh Henrik
|
|
Morten Drews
Aktiv bruger
Brugernavn: fister
Tilmeldt:: 02 Dec 2014
Status: Offline
Beskeder: 82
|
Indlæg Funktioner
Citér Svar
Sendt: 21 Dec 2014 kl. 21:03 |
Det må prøves, tak tak.
|
|
Peter Martinussen
Aktiv bruger
Brugernavn: Martinussen
Tilmeldt:: 06 Jan 2000
Geografisk: Århus
Status: Offline
Beskeder: 93
|
Indlæg Funktioner
Citér Svar
Sendt: 21 Dec 2014 kl. 21:46 |
Prøv at udvande den lidt, du kan eventuelt skære et stykke og prøve med et kvarter i koldt vand. Mvh Peter
|
|
Søren Christiansen
Knapt så aktiv :)
Brugernavn: Suulut
Tilmeldt:: 16 Mar 2005
Geografisk: Nordsjælland
Status: Offline
Beskeder: 19
|
Indlæg Funktioner
Citér Svar
Sendt: 21 Dec 2014 kl. 23:40 |
Du kan evt. prøve at fryse den ned nogle dage.
Har flere gange oplevet at både en kraftig røg og saltsmag kan mildnes ved at nedfryse røget / gravad fisk.
Kunne være et forsøg værd.
Mvh Søren
|
|
steen nielsen
Aktiv bruger
Brugernavn: steen nielsen
Tilmeldt:: 14 Maj 2005
Geografisk: midtsjælland/nordsjælland
Status: Offline
Beskeder: 60
|
Indlæg Funktioner
Citér Svar
Sendt: 22 Dec 2014 kl. 05:36 |
Nu kender jeg ikke din opskrift .. Men jeg plejer at bruge lige dele salt og sukker, og så lade den ligge i 2 døgn, og har aldrig oplevet den har været for salt !
|
|
Thomas Jensen
Knapt så aktiv :)
Brugernavn: ThoJsn.
Tilmeldt:: 07 Nov 2014
Geografisk: V.Sjælland
Status: Offline
Beskeder: 9
|
Indlæg Funktioner
Citér Svar
Sendt: 22 Dec 2014 kl. 08:32 |
Min mor, der laver en fantastisk gravad ørred gør som flg.
Til et stk. ørred på 2-3 kg. 2 spsk. sukker. 2 spsk. salt i en skål, groft kværnet peber efter smag, rør rundt så blandingen er jævnt fordelt i skålen. Fordel så halvdelen på hver side af fisken, så derefter en god kvas frisk dild. Så lægger hun hoved stykket mod halestykket i et fad, og hælder 2 spsk. gylden snaps eller røget whiskey ned i fadet til sidst, og så ind i køleren i 3-4 dage under let pres.
Den variant kan jeg varmt anbefale.
Velbekomme, og god jul. :-)
|
|
Michael Vigtoft Skotte
Meget aktiv bruger
Brugernavn: Mivs
Tilmeldt:: 02 Feb 2007
Geografisk: Bogense
Status: Offline
Beskeder: 456
|
Indlæg Funktioner
Citér Svar
Sendt: 22 Dec 2014 kl. 08:51 |
Vil ikke anbefale FRISK dild til rå fisk
|
|
Henrik Jørgensen
Meget aktiv bruger
Brugernavn: HSJ
Tilmeldt:: 18 Maj 2005
Status: Offline
Beskeder: 992
|
Indlæg Funktioner
Citér Svar
Sendt: 22 Dec 2014 kl. 11:22 |
Syntes i øvrigt at tørret bliver meget lækre! Vh Henrik
|
|
ole tranholm jensen
Meget aktiv bruger
Brugernavn: tranholm
Tilmeldt:: 23 Jul 2002
Status: Offline
Beskeder: 648
|
Indlæg Funktioner
Citér Svar
Sendt: 22 Dec 2014 kl. 12:02 |
Det undrer mig at den er blevet for salt hvis du har brugt groft salt.
Jeg laver saltgravad ørred eller laks.
Til 1 1/2 kg fersk side bruger jeg 450 gr. groft salt og 2 spsk. sukker og den bliver ikke for salt.
Ole T
|
|
Allan Mathiasen
Meget aktiv bruger
Brugernavn: allanm
Tilmeldt:: 08 Apr 2007
Geografisk: Århus
Status: Offline
Beskeder: 231
|
Indlæg Funktioner
Citér Svar
Sendt: 22 Dec 2014 kl. 15:59 |
Hej Ole Når jeg salter til varmrøgning synes jeg at have oplevet at groft salt opfører sig forskelligt. Jeg fornemmer, at det billigste, porøse, hvide grove salt opløses hurtigere og reelt tilføjer mere salt til kødet end det der er i rene, klare krystaller. Der er plusser og minusser, det porøse stads trækker hurtigere væden ud. Det mere krystalagtige er lettere at styre og sværere at overdosere, men tager lidt mere tid.
- Med den opskrift du bruger, er der vel en stor del af saltet, der ikke opløser sig, eller hvordan virker det? -Går du efter et bestemt mærke i groft salt?
Pft Mvh Allan
|
|
ole tranholm jensen
Meget aktiv bruger
Brugernavn: tranholm
Tilmeldt:: 23 Jul 2002
Status: Offline
Beskeder: 648
|
Indlæg Funktioner
Citér Svar
Sendt: 22 Dec 2014 kl. 19:48 |
Hej Allan
Jeg bruger kun Maldon sea salt flakes, kommer det i en blender med salt, sukker,peber og 1 1/2 spsk.vand.
Blender til en ensartet masse og lægger det på lakse siden sammen med tørret dild og ind i køleskabet i 24 timer. Kan holde sig på køl i 3-4 dage.
Ole T
|
|
Hans-Jørn Christensen
Meget aktiv bruger
Brugernavn: Fluefisker
Tilmeldt:: 02 Okt 2002
Status: Offline
Beskeder: 506
|
Indlæg Funktioner
Citér Svar
Sendt: 22 Dec 2014 kl. 21:14 |
Citat: steen nielsen
Nu kender jeg ikke din opskrift .. Men jeg plejer at bruge lige dele salt og sukker, og så lade den ligge i 2 døgn, og har aldrig oplevet den har været for salt ! |
Lige præcis, så sider den lige i øjet, aldrig for salt eller for sød!
|
|
|