Hej Jesper
Jeg har gennem tiden haft de samme spekulationer om røgovn som du har. Jeg har prøvet at bygge rørformede røgovne både tykke og tynde, men uden det store resultat.
I dag bruger jeg en kuglegrill på 54 cm., og der er et godt resultat hver gang.
Jeg ryger både fisk og kød uden problemer - dog ikke ål. Dem kunne jeg heller ikke finde ud af at ryge i de rørformede ovne.
Som varmekilde bruger jeg kun de gode kul, der kan holde i min. 3 timer., og du kan som tommelfinger regel regne med, at et kul giver 10 graders varme i ovnen. Du kan regulere varmen ved at tage et kul af, eller lægge 1 på.
Jeg starter gerne med 11 - 12 kul i 10 minutter til den indledende kogning af fisken, og så går jeg ned på 7 - 8 kul under røgningen, der helst skal ske ved omkring 80 grader.
Røgeflis, røgesmul eller pinde lægger du oven på kullene. Flis og pinde skal først gøres våde.
God fornøjelse
Ejner