Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
  FAQ FAQ  Søg i forum   Kalender   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Emne lukketHvad sker der dog i DSF ????

 Besvar Besvar Side  <1 34567 30>
Forfatter
Niels Riis Ebbesen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Niels Riis Ebbesen Avatar

Tilmeldt:: 26 Maj 2007
Status: Offline
Beskeder: 1219
Direkte Link til dette Indlæg Emne: Hvad sker der dog i DSF ????
    Sendt: 01 Dec 2011 kl. 10:41

Citat: Steen Kehler

Nu har man jo et par gange udsat ørreder i Hestetangsåen (øvre del af Mølleåen), men de blev jo ikke rigtig til noget, da de udtrækkende ørreder skal igennem sumpområdet i den nedre del af åen ved Karsø/Sortemosen og der blev/bliver alt for mange guffet af gedder, lappedykker, fiskehejre, skarv, mink, isfugl mv., så hvis der skal komme noget ud af det, så kræver det, at åen inddæmmes på stykket, så ørrederne kan trække direkte ud i søen... Jeg tvivler på, at Skovvæsnet går med til det.


Det er da en underlig tankegang, at vi gir' op bare fordi det ikke lykkedes, at introducere en selvreproducerende bestand af ørreder i et enkelt eller to forsøg, i mange af de jyske åer har man i mere end et trekvart århundred udsat havørredyngel, og det har tilsyneladende ikke resulteret i selvreproducerende bestande.


Man kunne jo også prøve med noget nytænkning, hvor man enten udsatte bækørreder i det øvre løb af Mølleåen, det stræk som du kalder Hestetangsåen, de kunne muligvis etablere en bestand, en anden mulighed er at udsætte søørreder i Farum Sø, og se om de vil gå op i den øvre del af Mølleåen og Vassingrødløbet og gyde.


Jeg er i hvert fald af den holdning, at vi bør gi' sådanne projekter mere end nogle få chancer, for der har helt sikkert været en bestand af ørreder i Mølleåsystemet inden vi mennesker lavede en masse opstemninger, som ødelagde deres mulighed for frit at vandre ud af og op i vandløbet.


Og der er vist også noget med, at der er den biologiske variation blandt ørreder, at en procentdel af ynglen kun trækker ud om natten, og den del har måske større chancer for at slippe gemmen de steder hvor der er mange gedder, og derfor handler det kun om at være så stædig med udsætningsarbejdet, at der på lang sigt overlever tilstrækkelig mange ørreder af den genetiske variant, som er tilpasset et vandløbssystem med mange gedder.


Med venlig hilsen

Niels Riis Ebbesen

Til top
Niels Riis Ebbesen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Niels Riis Ebbesen Avatar

Tilmeldt:: 26 Maj 2007
Status: Offline
Beskeder: 1219
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 01 Dec 2011 kl. 10:49
Citat: Thomas Vedel

Vedr. Mølleåen. Det ville være rart om debattørene satte sig lidt ind i sagen inden de præsenterer deres synspunkter.  Igennem flere år er der arbejdet på naturprojektet "Rent vand i Mølleåen". Alt om dette projekt kan læses hos Naturstyrelsen. I forbindelse hermed er der udarbejdet flere digre værk, der bl.a. beskriver hvordan man kan fjerne samtlige spærringer fra Frederiksdal til Strandmøllen.

Det er korrekt, og har vi i den forbindelse hørt eller set DSf gøre noget for at få opstemningerne fjernet.

Med venlig hilsen
Niels Riis Ebbesen
Til top
Niels Riis Ebbesen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Niels Riis Ebbesen Avatar

Tilmeldt:: 26 Maj 2007
Status: Offline
Beskeder: 1219
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 01 Dec 2011 kl. 11:07
Citat: scott

Da jeg boede i Jylland kørte jeg et utal af gange over Fyn samt rundt på øen og antallet af vandløb af netop den beskaffenhed som er en klar forudsætning for en naturligt producerende havørredbestand og som de har en hel del af....ja dem har vi bare ikke her, bare man dog for fanden ville erkende det !

På Sjælland har vi masser af små vandløb, som sagtens kan fungere som opvækstvand for havørreder. Grunden til at der ikke er en naturlig bestand af ørreder i disse vandløb er, at de har været voldsomt forurenede, og mange af dem er også gravet ud til snorlige kanaler eller rørlagte.

Vi kan ikke forlange, at de sjællandske lystfiskerne skal kunne klare naturgenopretningen af alle disse vandløb, de er nemlig for små til at der kan drives lystfiskeri i dem, og derfor har der aldrig været nogen lystfiskerklubber, som har villet bruge tid og penge på dem. Og derfor må det være en offentlig opgave at naturgenoprette disse vandløb.

Med venlig hilsen

Niels Riis Ebbesen



Til top
Niels Riis Ebbesen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Niels Riis Ebbesen Avatar

Tilmeldt:: 26 Maj 2007
Status: Offline
Beskeder: 1219
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 01 Dec 2011 kl. 11:30

Citat: Steen Kehler

Med Hensyn til Værebro å, så ligger den 1-1½ km. strækning, som har det rigtige fald til egnet gydeområde, umiddelbart nedstrøms udløbet fra Måløvrenseanlæg, så der skal først laves en problemløsning der f.eks. et lagune-system ala det ved Skidenrenden i Slagelse og vandet ledes ud længere nedstrøms i åen end det bliver idag - det er jo oplagt at tage kontakt til Ballerup kommune og forsøge at få et projekt igang bl.a. med opkøb af jorden til lagune-systemet mm. 


Den nedre del af Værebro Å er gravet til en snorlige kanal, og det stræk er naturligvis ikke egnet som opvækstvand for havørreder, men der er jo masser af mindre tilløb, som har potentiale som opvækstområder.


Men der er også mange forhindringer, selve Værebro Å er rørlagt på strækket gennem flyvestationes område, og mange mindre tilløb er også rørlagte, så der er virkelig god plads til forbedringer.


Jeg vil dog mene, at der er masser af potentiale i Værebro Å, åen er jo stor nok til at der kan lystfiskes i den, så man kunne jo starte med at lave nogle pænt store udsætninger af ørredyngel, for det vil jo kunne skabe grundlaget for lystfiskeri i åen. 


Og i det øjeblik hvor der er grundlag for lystfiskeri i åen, så vil der jo også være lystfiskerklubber, som vil være interesseret i at leje fiskeretten, og lave naturgenopretningsprojekter i og ved åen.


Med venlig hilsen

Niels Riis Ebbesen

Til top
jim holm Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
scott Avatar

Tilmeldt:: 28 Okt 2005
Status: Offline
Beskeder: 2520
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 01 Dec 2011 kl. 12:22

Hej Niels.


Nu ved jeg ikke lige hvad du mener med ”masser”.

Et stykke hen ad vejen kan jeg godt give dig ret i at vi har en del små vandløb, problemet er bare at de næsten alle sammen er for langtsomtflydende pga for lille hældning i det omkring liggende landskab, i sådan et vandløb vil gydning ikke blive til noget.

Det som er bemærkelsesværdigt mht rigtigt mange af de fynske vandløbe er netop at der er god fart på vandet...og langt flere af dem.

Da de store ismasser fra sidste istid skurede ned gennem Skandinavien og formede Danmark blev der ikke lige ”tænkt” på Sjælland som havørred-ø, den geologiske beskaffenhed er bare ikke til det ganske enkelt.

Begrundelsen for ikke at restaurere disse vandløb i og med at de ikke er egnet til fiskeri er et lidt dårligt argument, kunne de blot tjene som et ørredproducerende vandløb ved hjælp af en aktiv indsats havde dette været et fuldgyldigt incitament til at gøre det...det er jo netop dette man gør i stor udstrækning i feks Sdr.Jylland.


At det så selv efter mange år viser sig ikke at hjælpe det mindste mht flere fisk ved kysterne er måske en anden sag.


Mvh

Jim.



Redigeret af scott - 01 Dec 2011 kl. 12:23
Til top
Kjeld Willerslev Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Kjeld Willerslev Avatar

Tilmeldt:: 20 Mar 2008
Geografisk: ½KBH-½KARUP
Status: Offline
Beskeder: 968
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 01 Dec 2011 kl. 12:30
Jeg må bestemt give Jim ret, hvis man kun viser interesse for vandløb, hvor der kan lystfiskes, så har man helt misforstået idéen med Havørred Sjælland.
 
Det handler om at skaffe et godt kystfiskeri, ikke å-fiskeri. Skulle alle de københavnske lystfiskere fiske i sjællandske åer, så blev der trængsel ved de få brugbare åer.
 
Så målet er kystfiskeri, og det er vel helelr ikke så ringe endda.
Én fisk mere på land, er én fisk mindre i vand, men én fisk mindre på land, er ikke én fisk mere i vand....
Til top
Niels Riis Ebbesen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Niels Riis Ebbesen Avatar

Tilmeldt:: 26 Maj 2007
Status: Offline
Beskeder: 1219
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 01 Dec 2011 kl. 12:54

Citat: Rødsgaard

Du sidder lige og plæderer forat tegnsmidlerne skal bruges, der hvor det betaler sig, og folk gider lætte røven. Det er da vist det de bliver pt.. Så du fatter åbenbart ikke, hvad det handler om.


Hej Peter Rødsgaard Jensen, du er netop eksponent for de holdninger, som har medført, at mange sjællandske lystfiskerklubber og lystfiskere har fravalgt at bakke op om DSf.


Langs de jyske åer har der altid været tradition for åfiskeri, der har altid være fisk i Jeres åer, og der har langt tilbage i tiden været foreninger, som lejede fiskeretten og knyttede de lystfiskere sammen, som fisker i de enkelte åer. Og det er da klart, at disse foreninger også kan være tovholdere på større naturgenopretningsprojekter ved de åer som har fiskeretten i.


På Sjælland er der stort set ikke tradition for åfiskeri, vi har vist kun en tre-fire lystfiskerklubber, som er knyttet til fiskeri i et vandløb, medlemmerne i de sjællandske klubber fokuserer hovedsageligt på søfiskeri, kystfiskeri, havfiskeri og medefiskeri. Og det er kun søfiskerne som lejer fiskeret, og det er mit helt klare indtryk, at de passer og plejer deres fiskevande så godt som det er muligt.


Men på Sjælland og i særdeleshed i Københavnsområdet, der er det generelt sådan, at det kun er en mindre procentdel af lystfiskerne som melder sig ind i en lystfiskerforening, men alle disse lystfisker betaler jo til fisketegnet, så i det store fællesskabs navn, så skylder vi disse lystfiskere, at der også bliver allokeret fisketegnsmidler, der kan forbedre deres muligheder for at fange en fisk.


Og hvis DSf og de jyske å-foreninger ikke kan se så langt ud over deres egen næsetip, at de kan se, at fordelingen af fiskeplejemidlerne ikke kun bør ske efter den formel, som passer godt til jyske forhold, så er det jo ganske naturligt, at de sjællandske klubber og lystfiskere fravælger DSf, for det ville da være at føje spot til skade, at betale DSf 300 kroner om året pr. medlem, når DSf kun bruger deres indflydelse i §7 udvalget på at kanalisere flest mulige penge til de jyske å-projekter.


Med venlig hilsen

Niels Riis Ebbesen

Til top
Karsten Andersen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
karsten4 Avatar

Tilmeldt:: 08 Mar 2003
Geografisk: Nordjylland
Status: Offline
Beskeder: 499
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 01 Dec 2011 kl. 13:20
Hej Niels
 
Vil du godt være så venlig, at næste gang du skriver et indlæg er indholdet noget du ikke før har skrevet. Du kører i ring, som det ser ud nu.
Jeg kan ikke forstå, at du tilsyneladende mener, at der i retfærdighedens ånd skal smides penge ud til ingen verdens nytte. Betragt dog riget som en helhed. Så langt er der heller ikke til Jylland eller Fyn.
 
Mvh
 
Karsten
Til top
jim holm Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
scott Avatar

Tilmeldt:: 28 Okt 2005
Status: Offline
Beskeder: 2520
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 01 Dec 2011 kl. 13:23

Hej Niels.


Som man meget hurtigt og let kan konstatere hvis man søger info på nettet, så foregår der en ret omfangsrig udsætning af smolt i Sjællandske vandløb, dvs primært som mundingsudsætninger, så det er ikke fordi at vi ikke ”får noget”...det gør vi bestemt.

Der hvor Sjælland netop adskiller sig ift resten af landet er som jeg tidligere skrev...for ringe og langsom vandføring i næsten alle vores vandløb primært.

Dette leder jo unægtelig tanken hen på hvor ”natur-etisk” det nu lige er at mundingsudsætte en fisk i et vandløb som den vender tilbage til...men som den ikke kan komme til at gyde i.

Når man taler om kystudsætninger som ”put and take” og at dette skulle være uetisk mod naturen...jamen hvad er det andet så ?

Det eneste vandtætte argument for at fastholde mundingsudsætningerne ift kystudsætninger er at der er mere ”økonomi” i det da kan får betydeligt flere fisk pr kr.


Som der ved flere lejligheder har været nævnt, så har jeg boet ovre på Als i en kort årrække for 3-4 år siden.

Her har jeg i den tilstødende del af Sdr.Jylland som har en del ørredproducerende vandløb set hvordan disse svulmer af fisk om efteråret da man gennem en lang årrække har gjort et stort stykke arbejde for at ophjælpe bestanden, men det er også at faktum at kystfiskeriet gennem tiden blot er blevet dårligere og dårligere...det har ganske enkelt ikke haft nogen som helst effekt på kystfiskeriet.


Hvorfor er det så lige man tror at det skulle hjælpe på Sjælland ?


Mvh

Jim.

Til top
Kent Bille Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
kent bille Avatar

Tilmeldt:: 30 Apr 2002
Status: Offline
Beskeder: 120
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 01 Dec 2011 kl. 13:24
Hej
 
Ja den er altså misforstået.....tænk engang på bornholm...der så lidt vand at havbamserne i tilfælder går op og gyder og smutter ud igen samme dag ikke mindre end 25 opgangs åer hvor der ikke fiskes i...men alligevel et stykke Danmark med havørred uden samligning i verden overhovedet !!!
 
forstod vi at fjerne alle de spæringer og fandt noget vand til menneskene så kom der altså noget mere vand til de bække der altså er fra københavn til hundested....og flere af de vandløb i fjordområderne som også er meget berørt af overbefolkningen....
Der er nogle få tilbage og et par kommuner har været gang med undersøgelser i den retning bl.a ved Espergærde ved Helsingør men kommunerne har jo som alle ved økonomiske udfordringer i disse år så det er noget der skal kæmpes for
jeg er dog sikke på at forstår man at sælge projekterne som på fyn mht  turisme mm så kan der flyttes noget..de bække der er tilbage det er dem der bør kæmpes for...
så kunne  der efter min overbevisning måske være et agument for at lave kystudsætninger på dispentation da befolkningstallet jo direkte er til hindre for et naturligt vand miljø på det meste af sjælland...
 
Jeg tror at enhver klub har et brændene ønske om at forbedre deres lokale vandløb...så jeg tror havørred sjælland er den rigtige vej frem.
 
mvh
kent bille


Redigeret af kent bille - 02 Dec 2011 kl. 14:09
Til top
Henning Søder Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Søder Avatar

Tilmeldt:: 17 Sep 2009
Status: Offline
Beskeder: 1231
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 01 Dec 2011 kl. 14:14
Der bliver stadig arbejdet på flere fronter i den retning du skriver om Kent så selvom folk tror det er HØ SJ ikke helt død i sværen endnu men ting tager tid .....
/Søder
Til top
Heine Fausing Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
hlf

Tilmeldt:: 23 Feb 2008
Status: Offline
Beskeder: 658
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 01 Dec 2011 kl. 15:26
Som du selv skriver NRE er der ikke fokus eller som du skriver tradition for Å-fiskeri.Det er der jo nok ligesom en go grund til!
Du må ud at grave en bred å LOL
Under alle omstændigheder kommer intet af sig selv , ,  ,  ,
Vil du noget!!! så kæmp for DSF og foreningslivet! derigennem kan du gøre en forskel som eksempel ved vandpleje , ,  ,    ,
Til top
Kjeld Willerslev Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Kjeld Willerslev Avatar

Tilmeldt:: 20 Mar 2008
Geografisk: ½KBH-½KARUP
Status: Offline
Beskeder: 968
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 01 Dec 2011 kl. 15:38
Niels Riis Ebbesen,
første betingelse for at få andel i fisketegnspengene er, sjovt og interessant nok, at man beder om dem, og at man har et rimeligt projekt til pengene.
 
Det har de sjællandske lystfiskere ikke været for flinke til mange steder. Men der er også en del, som har gjort det.
 
Er der flere, der gør det, og kommer Havørred Sjælland for alvor i sving, så kommer der også flere penge til Djævleøen, så påstanden om, at fisketegnsmidlerne er prægede jyske træpenge, den holder altså  ikke helt -
 
har du selv bedt om dem og fået afslag ??
mvh
kjeld Embarrassed
Én fisk mere på land, er én fisk mindre i vand, men én fisk mindre på land, er ikke én fisk mere i vand....
Til top
John Behrndtz Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
pip_ser

Tilmeldt:: 23 Sep 2007
Status: Offline
Beskeder: 822
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 01 Dec 2011 kl. 18:09
Til dig niels der er så glad for forbundet Vi i nordjysk Lystfiskerriforening blev smidt ud af Forbundet fordi vi gik i samarbejde med lodsejerne om en opgravning af slam i lindenborg å Vi havde indflydelse på hvor der blev gravet hvilket der ikke faldt i god jord i forbundet og de sidste 10 år har åen været selvreproducerende og ikke takket være forbundet men de mange frivillige der har lagt en masse timer i at lægge gydegrus ud og elfiske og en bestyrelse der gad søge penge så tingene blev gjort
Til top
Niels Åge Skovbo Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
niels åge skovbo Avatar

Tilmeldt:: 20 Apr 2007
Geografisk: Århus
Status: Offline
Beskeder: 728
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 01 Dec 2011 kl. 18:15

Kære Alle,

Niels Riis Ebbesen skriver igen og igen, at der ikke er lystfiskere nok til at løfte restaureringsopgaverne på Sjælland, fordi det ikke er så store vandløb, at man kan erhverve eller drive et lystfiskeri i disse vandløb og der i øvrigt mangler økonomi. 

Det er ærgerligt at der åbenbart ses på det således (ved ikke om NRE er et eksempel på hvordan sjællandske lystfisker er flest???).

I stedet burde man kigge på Bornholm, Als, Fyn og alle de andre steder hvor foreningerne rundt om i landet, med god hjælp fra DSF´s biologer samt DTU-Aqua´s fiskeplejebiologer, restaurerer det ene lille vandløb efter det andet.

Det er altså bare om, at man smøger ærmerne op, kommer i gang og har viljen til det.

Der er mange som gerne vil hjælpe og DTU-Aqua har en kæmpe pulje penge til udlægning af gydegrus. Kom i gang, tænk ikke hvad der ikke kan lade sige gøre, men hvad der kan lade sig gøre.

Det er imponerende hvad der er sket rundt om i landet de seneste år, også fra mange gode og dygtige folk på Sjælland.

Bar kom i gang, der er masser af hjælp at hente, og fiskene og miljøet trænger i den grad til det.

Og Niels Riis Ebbesen kunne personligt udrette rigtig meget, hvis han brugte sin energi konstruktivt frem for negativt.  Og ja, du er allerede blevet inviteret til Vestjylland og Fyn for at se hvad der kan udrettes med vilje og en masser sved på panden. Tag ud og se. Lær af de dygtige folk. Snak med biologerne i DSF og DTU-Aqua. Tag din positive kasket på, så vil du opleve en store skare af forstående og hjælpende folk  J

Men hvis man i stedet bruger al sin energi på at brokke dig og taler om hvad der er uretfærdig, hvad der er umuligt, hvem der er dumme osv. så sker der ikke noget. Se glad på fremtiden, tag et initiativ, saml nogle gode og flittige mennesker. Hold møder med Kommunerne, landmændene. Gå ind I en positiv dialog. Så kan du også bidrage til noget positivt.

Venlig hilsen

Niels Åge Skovbo

Til top
Carsten Nielsen Se Drop Down
Aktiv bruger
Aktiv bruger
Brugernavn:
Carsten T. Nielsen

Tilmeldt:: 01 Dec 2011
Geografisk: Frederiksberg
Status: Offline
Beskeder: 68
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 01 Dec 2011 kl. 18:52
Godaften derude
 
Det kan sgu da ikke komme som en overraskelse at mange sjællandske foreninger ikke ønsker at deltage i "fællesskabet". Denne evige ævlen og kævlen om fordelingen af fisketegnsmidlerne, som åbenbart kun er øremærket fedtfinner, efterlader en med et kedeligt indtryk af en indspist forsamling gnavne gamle mænd med en masse gammelt nag i bagagen.
 
Mht. Mølleåen..
Jeg bliver sgu helt målløs når nogle mener at man i fedtfinnernes helige navn skal fjerne bla opstemningen ved Frederiksdal. At man åbenbart ikke forstår, hvad en så voldsom sænkning af vandspejlet vil få af konsekvenser er tankevækkende, og leder tankerne tilbage på DSF's utroligt dårlige håndtering af Tange sagaen.
 
Mange af de sjællandske foreninger deltager aktivt i vedligeholdelsen og plejen af deres fiskevande, og klarer sig fint uden DSF.
Dermed ikke sagt at jeg ikke ønsker et stærkt fælles forbund, det er jo i alles interesse.
Desværre virker det ikke til at værre muligt lige nu, men hvem ved, når naturen har gået sin gang om nogle år, og der kan komme lidt frisk blod til, kan vi måske forenes under et samlet banner.
 
Fortsat god aften
CTN
 
Til top
Heine Fausing Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
hlf

Tilmeldt:: 23 Feb 2008
Status: Offline
Beskeder: 658
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 01 Dec 2011 kl. 18:59
Gid der var flere af din slags Niels Å, SkovboThumbs Up
hold da kæft vi kunne komme længere blandt Danske lystfiskere Thumbs Up                       !!!!!
Til top
Kim Korskjær Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
kikophil

Tilmeldt:: 30 Jul 2011
Geografisk: Amager
Status: Offline
Beskeder: 2333
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 01 Dec 2011 kl. 19:58
Hejsa og god aften Smile
Jeg har nu læst mig "træt" ned gennem tråden, og uden at have den store indsigt fik jeg denne idè!.

Mht. fisketips midlerne!

Hvad om et udvalg bestående af en blanding af lands/lokalvalgte fiskeentusiaster
lavede et fællesprojekt vedrørende samtlige åer og bække i danmark. De enkelte vandløb skulle så individuelt værdisættes efter de forskellige muligheder for reproduktion/tidsinterval/fangstværdi/turisme m.m.

En licitationsrunde mellem de forskellige foreninger - og andre interesenter - kunne så give bud på en å eller en bæk - evt. flere, og skrive under på et tidsinterval indeholdende evt. genoprettelse af slyngninger samt måske udsætninger/fredninger i perioden?. Et klækkeligt beløb skulle selvfølgelig følge med "kontrakten".

Bare en tanke der måske kunne få gang i de mindre vandløb på sjælland. Efter en gang reklame - naturligvis - skulle idèen sendes ud til samtlige fiskeklubber samt evt. større firmaer - også i udlandet.

De enkelte kommuner der har svært ved, at få "nybyggere" til, kunne jo hurtigt fremelske et tilbuds prospekt til evt. hus/lejligheds købere ved at fremføre, at der  kommer dejlige fiskemuligheder i området!.

Bare en tanke Tongue
Mvh. - Kim -


Til top
Heine Fausing Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
hlf

Tilmeldt:: 23 Feb 2008
Status: Offline
Beskeder: 658
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 01 Dec 2011 kl. 20:23
Citat: kikophil

Hejsa og god aften Smile
Jeg har nu læst mig "træt" ned gennem tråden, og uden at have den store indsigt fik jeg denne idè!.

Mht. fisketips midlerne!

Hvad om et udvalg bestående af en blanding af lands/lokalvalgte fiskeentusiaster
lavede et fællesprojekt vedrørende samtlige åer og bække i danmark. De enkelte vandløb skulle så individuelt værdisættes efter de forskellige muligheder for reproduktion/tidsinterval/fangstværdi/turisme m.m.

En licitationsrunde mellem de forskellige foreninger - og andre interesenter - kunne så give bud på en å eller en bæk - evt. flere, og skrive under på et tidsinterval indeholdende evt. genoprettelse af slyngninger samt måske udsætninger/fredninger i perioden?. Et klækkeligt beløb skulle selvfølgelig følge med "kontrakten".

Bare en tanke der måske kunne få gang i de mindre vandløb på sjælland. Efter en gang reklame - naturligvis - skulle idèen sendes ud til samtlige fiskeklubber samt evt. større firmaer - også i udlandet.

De enkelte kommuner der har svært ved, at få "nybyggere" til, kunne jo hurtigt fremelske et tilbuds prospekt til evt. hus/lejligheds købere ved at fremføre, at der  kommer dejlige fiskemuligheder i området!.

Bare en tanke Tongue
Mvh. - Kim -


Problemet er så bare lige!! som du kan følge i tråden !!
Skal noget føres ud i livet , er det ikke ved tomme ord det bliver til . Gode ider er godt!!, men læs så lige Niels Åge Skovbo sidste indlæg igen!! gir mening.


Redigeret af hlf - 01 Dec 2011 kl. 20:29
Til top
simon agerholm Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
simon agerholm2 Avatar

Tilmeldt:: 16 Aug 2009
Status: Offline
Beskeder: 1440
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 01 Dec 2011 kl. 20:24
Jeg vil gerne én gang for alle besvare trådstarterens spørgsmål ;"Hvad sker der dog i DSF ????"

Svaret er INGENTING - da rodet i økonomien og administrationen blokerer.

Herudover er det lidt trist som NRE nærmest bliver overfaldet, for at have en holdning.

Nu har jeg snart set 20 indlæg i stil med "DSF er vores fælles talerør, DSF sidder med hvor beslutningerne træffes"
Sig mig engang, har i været med på det samme DSF kursus? , det er jo bare tomme ord - som DSF selv har forfattet, og gentager hver eneste gang der er nogen der tillader sig at stille det mindste spørgsmål ved handlinger eller mangel på samme.

Alle og enhver ved, at DSF ikke fungerer, og at medlemmerne forsvinder hurtigere end rødvin på Peter Brixtoftes gamle borgmesterkontor.

Jeg ER medlem af DSF, fordi en af de foreningerne jeg er medlem af, har det indbygget i medlemsskabet - ligesom stort set alle andre medlemmer af DSF.
Men jeg er sgu træt af det, for det er som at smide penge ud af vinduet - særligt når man så samtidig skal høre om den store visionære plan om 100 000 medlemmer osv. osv. Eller monumentbyggeri af et forbundshus... Helt ærligt virker det lidt knald i låget, når man ikke engang kan finde ud af et styre et medlemskartotek.

Denne tråd er så delvist blevet afsporet til at handle om vandpleje, hvor nogle mener at DSF åbenbart er det helt store sus... Mig bekendt er de mest vellykkede projekter her på Sjælland gennemført af TØS, som ikke er i DSF.
Det er ildsjæle der får projekter til at blive til noget, i samarbejde med lokale lodsejere og politikere. I den forbindelse er det lokalt forankrede langt mere effektivt end noget andet.
De lokale politikere er bedøvende ligeglade med hvad DSF foretager sig, de lytter til de lokale - for det er sjovt nok dem der stemmer (på de lokale politikere)

Slutteligt så har jeg jo min gang ved Værebro Å (den løber simpelthen gennem det område jeg har), og Hove Å.. Jeg har faktisk set fisk, og fiskehejren står sjovt nok lige ved en gydebanke i disse dage (ved Hove Å).. Der er sgu nok en grund til at den står der.
Så er jeg faktisk ret ligeglad med hvad en eller anden rapport viser... Men den er sikkert skrevet på noget meget fint og dyrt papir -som kan imponere et par skrankepaver i DSF.


Til top
Heine Fausing Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
hlf

Tilmeldt:: 23 Feb 2008
Status: Offline
Beskeder: 658
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 01 Dec 2011 kl. 20:31
Til top
Kent Bille Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
kent bille Avatar

Tilmeldt:: 30 Apr 2002
Status: Offline
Beskeder: 120
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 01 Dec 2011 kl. 20:38
HEJ
 
hr skovboThumbs Up..og det viser jo kun at dem der har sat havørred sjælland iværk er på rette vej...det bliver godt at følge projekterne og mon ikke der er nok af gode ideer...og folk nok der gerne vil yde fysisk arbejde nå det gælder
og selvfølgelig ved de noget om hvad de kan bruge DTU AQUA OG DSF til.....
men da naturligvis også de foreninger der nu engang har valgt at fungere uden DSF forstår at arbejde sammen når det gælder
 
Altså nu er det bare sådan at havørreden er ,med hjælp fra os igennem mange års natur røveri  fortrængt fra deres oprindlige opvækst områder på sjælland at den så også er den mest populære sportsfisk gør jo at den får en del opmærksomhed..........og det er vi en del ja et kæmpe flertal der gerne vil arbejde for :-)
 
Kent Bille
 


Redigeret af kent bille - 02 Dec 2011 kl. 14:27
Til top
Go-Fishing Claus Eriksen Se Drop Down
Aktiv bruger
Aktiv bruger
Brugernavn:
Go Fishing Avatar

Tilmeldt:: 14 Mar 2009
Geografisk: Fyn
Status: Offline
Beskeder: 46
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 01 Dec 2011 kl. 20:46
Dette er tråden der ikke vil dø - og egentligt godt for det for der kommer jo en stribe gode ting på banen her.
 
Personligt har jeg altid været medlem af DSF, men egentlig aldrig reflekteret meget over det. Som kystfiskende fynbo var forbundet ikke så vigtig en organisation. Vi var (og er) forkælet med dejlige statstøttede fiskeudsætninger. Jeg havde intet imod forbundet, men regnede dem faktisk heller ikke for noget særligt.
 
For godt 2 år siden startede der så lidt af en garnfiskersag op i Odense Fjord. En sag der var så alvorlig at jeg hverken personligt eller som forretningsdrivende kunne sidde den overhørig. Jeg måtte prøve at gøre noget, og heldigvis var der andre der synes det samme.
Min gode ven og fælle i denne sag Lars Henriksen er mere forbundsmand end mig så han bad DSF om hjælp. Det var fint med mig, men jeg havde ikke de store forhåbninger om det ville nytte. Det skal ikke være nogen hemmelig at også i mit sind var DSF primært et "jysk åforbund" dengang. Mon dog de ville interessere sig synderligt for nogle problemer i Odense Fjord.
 
Mine fordomme og betænkeligheder blev i den grad gjort til skamme. Fra første dag fik vi mere hjælp og erfaring fra DSF end vi kunne forstille os. Alt fra formanden til biologen har villigt stillet op til møde og inspektioner. Jeg tør slet ikke tænke på hvor mange gange deres tur er gået til Fyn. Ofte på ukristelige tidspunkter.
 
Jeg har fået dyb respekt for deres arrangement, og deres lydhørighed. De har hjulpet, lyttet og knoklet, og hvad der startet som en garnsag er nu gået over i mange andre spændende ting såsom debat om fiskeudsætning, fjernelse af spærringer, vandløbpleje og hvad ved jeg.
 
 På Fyn har vi ved fælles hjælp og ved inddragelse af alt fra DSF til folketingspolitikere over kommunale embedsfolk, biologer, fanatiske lystfiskere, erhvervlivet med store økonomiske interesser (mig) til 4 klasse skoleelver skabt et fantastisk netværk der alle kæmper for en fælles sag: Den fynske havørred. Forbundets hjælp har været uvurderlig i den sammenhæng.
Dette samarbejde på tværs af alle skel gør, at det fynske havørredfiskeri i mine øjne går en lysende fremtid imøde, og vel at mærke af åre baseret på naturlige fisk.
 
Jeg er blevet kæmpe fortaler for DSF og er begyndt at holde moralske opsange overfor mine kystfisker venner og kunder i butikken (nu er i advaret) hvor mange ikke er medlemmer. Hvis vi ikke står mange sammen så får vi aldrig politikerne til at lytte. Sammen er vi mega stærke - hver især er vi bare nogle frysende tosser i waders.
 
Jeg har lært at DSF kan hjælpe med rigtig mange ting - men det kræver at man beder om hjælp og selv smøger ærmerne op og deltager aktivt. Som min sande ven Niels Åge har skrevet højere oppe i tråden så er det med at se muligheder. Kæmp for hvad man tror på (også indenfor DSF's murer). Der er muligheder for at dreje tingende i vores retning men det kræver fokuseret indsats, masser af timer i ens fritid, en positiv tilgang og vigtigst af alt. sammenhold.
 
Vi ses derude
 
Claus
Go-Fishing
Til top
Kim Korskjær Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
kikophil

Tilmeldt:: 30 Jul 2011
Geografisk: Amager
Status: Offline
Beskeder: 2333
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 01 Dec 2011 kl. 20:49
Heine Fausing Smile
Jeg har skam læst den gode mand - Niels Åge Skovbos sidste indlæg, og jeg har skam stor respekt for hans store viden og indsigt på området. Imidlertid er problemet som også Niels Åge fremfører - med de små bække og åer - et spørgsmål om (som jeg også har skrevet i mit sidste indlæg) at sælge varen til de "kunder" der kan nyde rigtig godt af den!. Så læs venligst det aktuelle indlæg igen!.
Selvfølgelig kan der laves fisk på lidt mindre vandløb!. Ellers ville der jo aldrig have været fisk i dem nu???

Husk på, at alt kan sælges!. Det drejer sig bare om, at lave et "skønbillede" af det!. Desuden er der i mit nævnte tilfælde med kommuner, der køber "anparten" med medfølgende tipsmidler store penge at tjene ved, at få skatteborgere til kommunen!.

Så lav bugtninger på bække/åerne - grav dem dybere - læg gydegrus/sten skjul og hold div. problematik som nærgående bondemænd, fiskere, nysgerrige forskere m.m.

Og selvfølgelig skal nogle tage handsken op af , for at føre tingene videre, men inden dette skal ideerne nødvendigvis have en fast og nøjagtig ordlyd, der kan følges af disse interessenter.

Mvh. - Kim -
Til top
Heine Fausing Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
hlf

Tilmeldt:: 23 Feb 2008
Status: Offline
Beskeder: 658
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 01 Dec 2011 kl. 20:52
"da rodet i økonomien og administrationen blokerer"
Simon kan du uddybe det? en anelse!!mere!
Til top
Heine Fausing Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
hlf

Tilmeldt:: 23 Feb 2008
Status: Offline
Beskeder: 658
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 01 Dec 2011 kl. 21:15
Citat: kikophil

Heine Fausing Smile
Jeg har skam læst den gode mand - Niels Åge Skovbos sidste indlæg, og jeg har skam stor respekt for hans store viden og indsigt på området. Imidlertid er problemet som også Niels Åge fremfører - med de små bække og åer - et spørgsmål om (som jeg også har skrevet i mit sidste indlæg) at sælge varen til de "kunder" der kan nyde rigtig godt af den!. Så læs venligst det aktuelle indlæg igen!.
Selvfølgelig kan der laves fisk på lidt mindre vandløb!. Ellers ville der jo aldrig have været fisk i dem nu???

Husk på, at alt kan sælges!. Det drejer sig bare om, at lave et "skønbillede" af det!. Desuden er der i mit nævnte tilfælde med kommuner, der køber "anparten" med medfølgende tipsmidler store penge at tjene ved, at få skatteborgere til kommunen!.

Så lav bugtninger på bække/åerne - grav dem dybere - læg gydegrus/sten skjul og hold div. problematik som nærgående bondemænd, fiskere, nysgerrige forskere m.m.

Og selvfølgelig skal nogle tage handsken op af , for at føre tingene videre, men inden dette skal ideerne nødvendigvis have en fast og nøjagtig ordlyd, der kan følges af disse interessenter.

Mvh. - Kim -
Godtnok !! men ikke for mig , bla bla bla føre ingen vegne .
jeg har været med i mange projekter. sidste var sortering af flere 100 ton sten . Murbrokker og andet sorteres fra natursten!!konkret er lagt ud i åen nu.Ide til handling.Der har været megen samarbejde med kommunen,biologer mm. fra bondemand til vognmand til planlægning, konkret eksempel fra Skjernåen.Mange,(rigtig mange) flere eksempler kunne fremhæves!!! MANGE
Som jeg ser det er det oftes dem som intet yder der kan forklare!!
Se LIGE i sidste nummer af DSF bladet, flot stykke fra Varde å, FLOT.Se så og undersøg lige hvordan foreningen er opbygget!!!!. Det kræver en konkret indsats for at nå resultater, eftersom intet kommer af sig selv.
Til top
Orla Bertram-Nielsen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
obn

Tilmeldt:: 13 Nov 2010
Geografisk: Aalestrup
Status: Offline
Beskeder: 152
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 01 Dec 2011 kl. 21:31
Der er absolut ingen grund til at lade tråden dø, så længe den producerer indlæg som nu sidst Claus Eriksens. Vil opfordre alle til lige at læse hans paktisskerfingr een gang til - grundigt. Tak for de kloge ord, Claus. Det lunede!
K&B    Orla
Til top
Orla Bertram-Nielsen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
obn

Tilmeldt:: 13 Nov 2010
Geografisk: Aalestrup
Status: Offline
Beskeder: 152
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 01 Dec 2011 kl. 21:32
Der skulle stå: "praktiske erfaringer" - sorry!
;o)
Til top
Kim Korskjær Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
kikophil

Tilmeldt:: 30 Jul 2011
Geografisk: Amager
Status: Offline
Beskeder: 2333
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 01 Dec 2011 kl. 21:46
Citat: hlf

Citat: kikophil

Heine Fausing Smile
Jeg har skam læst den gode mand - Niels Åge Skovbos sidste indlæg, og jeg har skam stor respekt for hans store viden og indsigt på området. Imidlertid er problemet som også Niels Åge fremfører - med de små bække og åer - et spørgsmål om (som jeg også har skrevet i mit sidste indlæg) at sælge varen til de "kunder" der kan nyde rigtig godt af den!. Så læs venligst det aktuelle indlæg igen!.
Selvfølgelig kan der laves fisk på lidt mindre vandløb!. Ellers ville der jo aldrig have været fisk i dem nu???

Husk på, at alt kan sælges!. Det drejer sig bare om, at lave et "skønbillede" af det!. Desuden er der i mit nævnte tilfælde med kommuner, der køber "anparten" med medfølgende tipsmidler store penge at tjene ved, at få skatteborgere til kommunen!.

Så lav bugtninger på bække/åerne - grav dem dybere - læg gydegrus/sten skjul og hold div. problematik som nærgående bondemænd, fiskere, nysgerrige forskere m.m.

Og selvfølgelig skal nogle tage handsken op af , for at føre tingene videre, men inden dette skal ideerne nødvendigvis have en fast og nøjagtig ordlyd, der kan følges af disse interessenter.

Mvh. - Kim -
Godtnok !! men ikke for mig , bla bla bla føre ingen vegne .
jeg har været med i mange projekter. sidste var sortering af flere 100 ton sten . Murbrokker og andet sorteres fra natursten!!konkret er lagt ud i åen nu.Ide til handling.Der har været megen samarbejde med kommunen,biologer mm. fra bondemand til vognmand til planlægning, konkret eksempel fra Skjernåen.Mange,(rigtig mange) flere eksempler kunne fremhæves!!! MANGE
Som jeg ser det er det oftes dem som intet yder der kan forklare!!
Se LIGE i sidste nummer af DSF bladet, flot stykke fra Varde å, FLOT.Se så og undersøg lige hvordan foreningen er opbygget!!!!. Det kræver en konkret indsats for at nå resultater, eftersom intet kommer af sig selv.


Desværre Heine - Det du kalder for bla. bla. bla. er idèerne til dem der netop skal tage handsken op. Sådan er det i alle danske forhold - uanset om det er på arbejdspladsen blandt det almindelige folk eller i folketinget!.

Du har tilsyneladende været alm. arbejdsmand, og som sådan har du ikke haft indsigt i den øverste ledelse. Fra dit synspunkt vil det altid være sådan, at det umiddelbart ser ud som om, at ledelsen ikke har et klap forstand på, hvad der sker!.

Dette er samme problematik "alle steder". Da jeg både har været arbejder "på gulvet" samt arbejdsleder i mange år, irriterer det mig faktisk, at denne tærskel findes. Den giver sladder og dårlig udbytte på bundlinjen!. Vi tog somme tider en mand eller to ind i ledelses rækkerne i 14 dage, så vedkommende kunne assimilere sig, og det udartede sig alltid i, at personen fik en totalt anderledes opfattelse af ledernes gøren og laden.

Når en masse ting er prøvet over længere tid uden nævneværdige resultater, er det på tide, at tænke - NYT - og dette helst så hurtigit, at en evt. grundstamme i et faktuelt vandløb kan både reddes - men også genetableres i et forbedret/udgravet/gydebanke/strømskjuls stens/modifiseret å himmerige for de "bette" fisk.

Mvh. - Kim -
Til top
Heine Fausing Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
hlf

Tilmeldt:: 23 Feb 2008
Status: Offline
Beskeder: 658
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 01 Dec 2011 kl. 21:59
Claus Eriksen , rart at læse dit indlæg Thumbs Up
(Fynske vande er top) Men ikke uden grund!!
Bortset fra en enkelt "skjernå laks" fra Odense å , er selve Odense å godt med !!
Kysten rundt omkring Fyn`s land er super , ikke uden grund!!
Nyder stadig og savner tit Fyns fine kyststrækninger og smukke fisk , men intet kommer af sig selv.Heldigvis er fyn stærk i foreninger og DSF.
Til top
Heine Fausing Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
hlf

Tilmeldt:: 23 Feb 2008
Status: Offline
Beskeder: 658
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 01 Dec 2011 kl. 22:08
For dem som vil se hvordan det foregår fra foreninger gennem DCV-arb, på søndag d 4/12 med foredrag,hvor der kan stilles spørgsmål omkring emnet.

Redigeret af hlf - 01 Dec 2011 kl. 23:20
Til top
Heine Fausing Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
hlf

Tilmeldt:: 23 Feb 2008
Status: Offline
Beskeder: 658
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 01 Dec 2011 kl. 22:41
Kim jeg er helt uenig,alene dit syn på mig er forkert!! men hvad ved du!
håber med det du skrev at du selv gør en forskel og er engageret,eftersom det er er engang "bla bla bla "i mine ører. Dit indslag ,"  irretere det mig faktisk , den tærskel  findes"nok ikke uden grund!eksemplet med at tage en i ledelsen, kunne tyde på i har været dårlige til at informere i almindelighed.
Kom hellere med noget positivt, eksempler eller eksempel fra en velfungerende forening "København S".
Til top
Steen Kehler Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Steen Kehler Avatar

Tilmeldt:: 03 Aug 2010
Status: Offline
Beskeder: 1478
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 01 Dec 2011 kl. 23:47
Citat: Go Fishing

 
Jeg er blevet kæmpe fortaler for DSF og er begyndt at holde moralske opsange overfor mine kystfisker venner og kunder i butikken (nu er i advaret) hvor mange ikke er medlemmer. Hvis vi ikke står mange sammen så får vi aldrig politikerne til at lytte. Sammen er vi mega stærke - hver især er vi bare nogle frysende tosser i waders.
 
Claus
Go-Fishing
Så længe medlemsskabet koster relativt meget pga. det tvungne prestige blad, så er der rigtig mange lystfiskere, som ikke ønsker at være med.
Herudover, så er der ligeledes rigtig mange lystfiskere, som ikke mener, at ordet "sport" bør indgå i navnet på en samlende interesseorganisation for lystfiskeri.
 
 
 
Til top
janelne Se Drop Down
Aktiv bruger
Aktiv bruger
Brugernavn:
janelne

Tilmeldt:: 30 Sep 2004
Geografisk: Fyn
Status: Offline
Beskeder: 68
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 02 Dec 2011 kl. 08:33
1)
Hvor er DSF egentlig i en debat som denne? Jeg formoder adskillige DSF'ere, herunder formanden, følger med i denne debat. En kommentar til debatten er jo en oplagt mulighed for at vise sig positivt - og være synlighed, og tilmed svare for hvorfor strukturen/organiseringen er som den er.
 
2)
Jeg har aldrig forstået hvorfor det skal hedde 'Danmarks Sportsfiskerforbund' og ikke 'Danmarks Lystfiskerforbund'. Jeg mener sidstnævnte "taler" mere til den bredden, herunder junioren med bambuskæppen og korkproppen. Og iøvrigt også mig selv. Jeg tror de fleste fisker af lyst - og for at få en naturoplevelse, og ikke som en sport.
Til top
Heine Fausing Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
hlf

Tilmeldt:: 23 Feb 2008
Status: Offline
Beskeder: 658
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 02 Dec 2011 kl. 09:00
Prestige blad!! og selve navnet på DSF- bladet, undskyld håber da i selv kan se detLOL, skulle det betyde noget for fælleskabet. Så vil jeg mene det er umuligt hvis folk "leder efter problemerne " , hvad bliver det næste Steen Kehler !!
 
Og Janelne ! de sidste fire ord du skriver mener jeg ikke stemmer overens med de eksempelvis mange Catch & release fiskere efter Gedder , kystfiskere , laksefiskere , karpefiskere osv, som netop også dyrker det som en ren sport i særdeleshed .


Redigeret af hlf - 02 Dec 2011 kl. 09:01
Til top
Kjeld Willerslev Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Kjeld Willerslev Avatar

Tilmeldt:: 20 Mar 2008
Geografisk: ½KBH-½KARUP
Status: Offline
Beskeder: 968
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 02 Dec 2011 kl. 09:08
Steens udlægning af bladet og navnet er nok en grundig øvelse værd, selvom det kan lyde som et mindre problem.
 
Ordet Sport i navnet giver et signal, som ikke matcher det flertallet føler de er, nemlig lystfiskere. Så det var nok en tanke værd, at udskifte navnet Sport med Lyst.... Der er vel heller ikke en officiel definition på hvad en sportsfisker egentlig er.
 
Din udmelding om bladet er desværre rigtig. Skal forbundet overleve på længere sigt, så skal medlemstallet op, meget op. Det kan kun ske gennem flere direkte medlemmer. Foreningerne kan ikke vokse i et tempo, som svarer til de 150.000 medlemmer, som sættes som mål for 2020.
 
Dels er det en umulig forøgelse set i relation til antal fisketegn, dels ville det betyde, at forbundets foreninger skulle vokse enormt.
 
Foreningen med idag 50 medlemmer skulle vokse med en faktor 7,5, idet forbundets nuværende medlemsantal på lige over 20.000 skal vokse til 150.000.
 
Matematisk skal 20.000 ganges med 7,5 for at nå 150.000.
 
Det vil sige at foreningen med 50 medlemmer skal vokse til 375 medlemmer og foreningen med 800 medlemmer skal vokse til 6.000 - Det er nok helt umuligt - Ret mig, hvis det er forkert.
 
Men holder de tal, så kan forbundet jo kun udvide medlemstallet markant ved at øge antallet af direkte medlemmer eller få langt flere foreninger. Det sidste tvivler jeg på er muligt.
 
Men signalet der kom på kongressen i 2010 var, at foreningerne ikke ville være med til at ændre forbundet til et forbund af direkte medlemmer, ikke i den form, som forbundsbestyrelsen præsenterede. Men efter min mening burde foreningerne sige ja til den løsning.
 
Det var den rigtige vej, som forbundsbestyrelsen var inde på med forslaget om direkte medlemmer. Det skal måske gøres på en anden måde, men det er den eneste brugbare vej, og det bliver foreningerne nødt til at indstille sig på. Ellers vil forbundet blive mindre og mindre efterhånden som foreningsdøden rammer alvorligt. Alle analyser viser, at foreningsliv som vi kender det vil blive mindre og mindre populært i fremtiden. Det er såmænd allerede igang. 
 
Men skal der hentes så mange direkte medlemmer, så skal prisen for medlemsskab sættes alvorligt ned. Ellers havde vi haft dem.
 
Der blokere bladet for den prisnedsættelse. Bladet i dag skal nok koste 100 kroner mindst om året, så ved at reducere betydeligt på udgiften til bladet, kan kontingentet reduceres mere af den vej. De øvrige funktioner i forbundet kan næppe spare ret meget. Prisen for medlemsskab skal være så lav, at den for flertallet opfattes som mindre betydende.
 
For at bibeholde bladet i en eller anden form, kan man gøre det elektronisk, og valgfrit, hvor man til den rigtige produktionspris selv kan vælge at tilkøbe bladet i trykt udgave.
 
Andre veje tror jeg ikke på. Vi skal have en fælles organisation, så der skal findes en løsning mht. medlemstallet.
 
Der skal ske et eller andet markant, eller skal målet være noget helt andet end 150.000. Med det medlemstal kunne forbundet også klare sig med et langt mindre kontingent pr. medlem.
 
Jeg tror kun på løsningen med direkte medlemmer, men der sagde foreningerne nej til bestyrelsens forslag, som mener jeg, var vejen frem. Der havde bestyrelsen helt ret.
mvh
kjeld
Én fisk mere på land, er én fisk mindre i vand, men én fisk mindre på land, er ikke én fisk mere i vand....
Til top
Peter P. Dahl Se Drop Down
Aktiv bruger
Aktiv bruger
Brugernavn:
P Dahl

Tilmeldt:: 07 Jul 2010
Geografisk: København
Status: Offline
Beskeder: 63
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 02 Dec 2011 kl. 09:18
Den relativt store uenighed i denne tråd giver vel et praj i retning af at DSF ikke opfattes som et samlende forbund for de danske sports/lystfiskere.
Så længe bølgerne kan gå så højt i diskussionen omkring garnpirater, farvede fisk, buletorsk C&R internt bland lyst/sportfiskere kan vi vel ikke forvente at vi kan nå til enighed i et forbund. Vi har simpelthen for mange interessekonflikter i vores måde at udøve vores hobby på, som så vid jeg ved ikke er tilfældet hos feks. jægerne.
Jeg personligt gider ikke spilde min tid på DSF da jeg ikke føler at de repræsenterer mig. Jeg ser personligt forbundet som en interesseorganisation for ørred/laksefiskere med helt eller delvist hang til fluefiskeri.
Beklager, men jeg tror simpelthen ikke på idéen om et samlet forbund for alle lystfiskere
Til top
Steen Kehler Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Steen Kehler Avatar

Tilmeldt:: 03 Aug 2010
Status: Offline
Beskeder: 1478
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 02 Dec 2011 kl. 10:21
Citat: hlf

Prestige blad!! og selve navnet på DSF- bladet, undskyld håber da i selv kan se detLOL, skulle det betyde noget for fælleskabet. Så vil jeg mene det er umuligt hvis folk "leder efter problemerne " , hvad bliver det næste Steen Kehler !!
 
 
Netop det tvungne medlemsblad og den deraf for høje pris for medlemsskab har været dråben, som har betydet at rigtig mange foreninger gennem de sidste 25 år har forladt DSF.
- Det er netop den arogance, som dit indlæg er et glimrende bevis for, som er hele problemet med det "nuværende" DSF - der bliver ikke lyttet til det, som en stor del af lystfiskerne har at sige og her taler jeg altså på vejne af rigtig mange Storkøbenhavnske lystfiskere.
Til top
Kevin rostrup Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Kevin rostrup Avatar

Tilmeldt:: 17 Okt 2011
Geografisk: Frederikshavn
Status: Offline
Beskeder: 848
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 02 Dec 2011 kl. 11:03
Er DSF ikke bare en død sild der styres af en flok gamle mænd der vrisser næsen af os spinnefiskere ? og styres af egen interesse.
Til top
Orla Bertram-Nielsen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
obn

Tilmeldt:: 13 Nov 2010
Geografisk: Aalestrup
Status: Offline
Beskeder: 152
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 02 Dec 2011 kl. 12:04
Kære Kevin Rostrup!
Som det er nævnt adskillige gange i denne lange tråd, er DSF et forbund af foreninger, herunder foreningen i din hjemby: Lystfiskerforeningen for Frederikshavn og Omegn. Forslagsvis kunne du måske henvende dig der med dine spørgsmål - og tilmed spørge ind til, hvad "din" forening gør for bl.a. ungdomsarbejdet?
- Mener i øvrigt at det "dyre" "prestigeblad", Sportsfiskeren, koster medlemmerne ca. 6 kroner pr. nummer, altså 60 kr. pr. år INKL. porto.
Det er svært at se som andet end et supergodt tilbud. Har Jægerforbundet forresten ikke et tilsvarende medlemsblad?
- Efterhånden kan man vel med rimelighed stille kontra-spørgsmåler: Hvad sker der egentlig uden for DSF ?
K&B     Orla
 
Til top
Kjeld Willerslev Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Kjeld Willerslev Avatar

Tilmeldt:: 20 Mar 2008
Geografisk: ½KBH-½KARUP
Status: Offline
Beskeder: 968
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 02 Dec 2011 kl. 12:21
Jeg tvivler nu på, om de 6 kroner holder til både produktion af blad, forsendelse og lønninger.
 
Men Kevin uanset hvad, hvem skal så tale vores sag i relation til miljø generelt og lovgivning generelt.
 
Du har ikke noget alternativ. Så simpelt er det vel Clap
Én fisk mere på land, er én fisk mindre i vand, men én fisk mindre på land, er ikke én fisk mere i vand....
Til top
Kim Korskjær Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
kikophil

Tilmeldt:: 30 Jul 2011
Geografisk: Amager
Status: Offline
Beskeder: 2333
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 02 Dec 2011 kl. 13:00
Hov der er fart på tråden he he.

Heine Fausing: Du har ret i, at jeg ikke kender dig personligt. Det er også ret så ligegyldigt, da det er meningerne der tæller. At du er helt uenig med mig, og kalder det endnu en gang bla. bla. viser jo også, at du ikke har fattet en brik af noget som helst.

Du kræver handling af en enorm bunke uenige mennesker, der for de flestes skyld kun kan acceptere at blive enige om DERES holdninger.

Dette er en direkte konsekvens af, at der INGEN styring er til stede. Der er ingen demokratiske valgmuligheder der favner alle med en garanti for, at den enkelte lille mand/kvinde bliver hørt.

Kun via den vej kan der skabes HANDLING. Det vil naturligvis give en gevaldig mængde utilfredse surmulende  wadedyr, - men de er blevet hørt - talt - og har tabt deres sag for denne gang. De kan så tale deres sag med andre utilfredse ligemænd og dermed øge deres chancer for, at vinde ved næste afstemning.

Som tingene ligger nu, vil du hver gang du kræver handling - selv være en gang bl.a bl.a - Uden denne gang bl.a bl.a kommer vi ikke frem til styreformen, og når du bliver 98 år gammel, vil vi stadigvæk høre dit bl.a bl.a på sitet.

Mvh. - Kim -


Redigeret af kikophil - 02 Dec 2011 kl. 13:01
Til top
Henrik Christensen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Henrik Christensen Avatar

Tilmeldt:: 26 Jun 2008
Status: Offline
Beskeder: 1259
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 02 Dec 2011 kl. 14:03
http://www.sportsfiskeren.dk/39-havoerreder-paa-4-dage
Et lille sidehop beklager.
Nu har vi gentagne gange hørt at jyderne får alle midlerne og alle vores fisk(Sjællændere)
Og gang på gang skal vi(jyderne) læse om den ene vilde fangst efter den anden fra Sjælland og øerne.... jeg undres.
Hvor var det forrige gang? Isefjorden...
Der er bare nogle som aldrig nogensinde kommer til at fange fisk og det selvom de står i et dambrug og fisker.
Det er bla. nogle af de gamle og sure mænd fra Sjælland i denne tråd.
Men det er nok også DSF's skyldWink
Kan godt forstå DSF ikke gider at deltage i denne tråd,  da de har sikkert noget mere fornuftig at bruge tiden på end at debattere med uvidende personer.


Redigeret af Henrik Christensen - 02 Dec 2011 kl. 14:13
Mvh
Henrik Christensen
Til top
Kjeld Willerslev Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Kjeld Willerslev Avatar

Tilmeldt:: 20 Mar 2008
Geografisk: ½KBH-½KARUP
Status: Offline
Beskeder: 968
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 02 Dec 2011 kl. 16:44
Bare det nu ikke er fynske fisk, de kan jo nemt komme fra Havørred Fyn, men de arbejder jo også for det derovre Clap
Én fisk mere på land, er én fisk mindre i vand, men én fisk mindre på land, er ikke én fisk mere i vand....
Til top
Heine Fausing Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
hlf

Tilmeldt:: 23 Feb 2008
Status: Offline
Beskeder: 658
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 02 Dec 2011 kl. 22:22
Kære Kim Korskjær !!,
 istedet for bla bla skulle jeg vist ha skrevet brok !!
men som sagt!, der sker ikke en pind hvis   du  ikke selv starter i foreningslivet.
prøv at læse Orla Bertram Nielsen`s indlæg !! Henrik Christensen`s indlæg!!. Så Kim!! ,hvis du er aktiv i en forening,vil du og andre da blive hørt , , igennem demokratisk "styring" , det er da en start, og rette sted måske,Her kan man så eksempelvis invetere DSF til en debat omkring emnet(kun et forslag), hvis det står så galt til  ,  ,  
Til top
Niels Riis Ebbesen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Niels Riis Ebbesen Avatar

Tilmeldt:: 26 Maj 2007
Status: Offline
Beskeder: 1219
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 02 Dec 2011 kl. 22:55
Citat: hlf

Du må ud at grave en bred å LOL
Under alle omstændigheder kommer intet af sig selv , ,  ,  ,
Vil du noget!!! så kæmp for DSF og foreningslivet! derigennem kan du gøre en forskel som eksempel ved vandpleje

Det er godt nok en syg og ensporet tankegang, at fisketegnsmidlerne kun kan og skal fordeles efter en skabelon, som tilfældigvis passer helt fantastisk godt til den måde som der arbejdes på i de jyske å-foreninger.

I Københavnsområdet er der tusindvis af lystfiskere, som slet ikke har en lystfiskerforening i nærheden af hvor de bor, og hvis nogle københavnske lysfiskere skulle få den idé, at de vil stifte en forening, så har de ikke adgang til et hyggeligt klubhus nede ved åen eller søen, de kan få lov til at holde klub-møder i et klasselokale på en kommuneskole en aften om ugen. Og Københavns størst å ligger i et stort rør nede under denne gade - http://www.photo-gallery.dk/oversigt/lokaliteter/koebenhavn/_aabroen-946.html

Og hvis DSf vil vise, at de er andet og mere end en interesseorganisation for jyske å-foreninger, så bliver de dæleme - duleme nødt til at demonstrere, at de også kan gøre noget for lystfiskere som bor på Nørrebro og Vesterbro.

Med venlig hilsen
Niels Riis Ebbesen


Redigeret af Niels Riis Ebbesen - 02 Dec 2011 kl. 22:56
Til top
Hans-Martin Olsen Se Drop Down
Aktiv bruger
Aktiv bruger
Brugernavn:
biologhmo

Tilmeldt:: 13 Sep 2007
Geografisk: Horsens
Status: Offline
Beskeder: 42
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 02 Dec 2011 kl. 23:14
Hvad sker der her ?
 
Er det sådan at antallet af indlæg fra nogle ganske få skribenter skal tages som udtryk for alle sjællandske lystfiskere ?
 
Jeg ved heldigvis fra mange møder og kurser, at der findes mange både gode og hårdtarbejdende folk på Sjælland, der går ud og arbejder for flere fisk i stedet for at sidde og brokke sig på 123nu.dk!
 
NRE har en personlig vendetta mod DSF - fred med det. Jeg har selv været aktivt medlem siden midten af 80'erne på alle niveauer. I dag er jeg menigt medlem og nyder, at der er nogen der taler min sag mens jeg er ude at fiske!
 
Hvor havde det sjællandske fiskeri været henne uden 100 meter garnfri zone og uden fisketegn. Jeg kan godt selv svare, og det tror jeg også NRE kan. Det havde været røv og nøgler. Hvem stod bag disse tiltag. Det kan jeg også svare på , og det tror jeg også NRE kan. Men det er mere bekvemt for ham at lade være.
 
Hvis du vil starte noget nyt op, så meld dog rent ud, i stedet for at svine det forbund til, som er baggrunden for det fiskeri vi har i dag!Smile
 
Med lystisker hilsen
Hans-Martin Olsen
Til top
Niels Riis Ebbesen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Niels Riis Ebbesen Avatar

Tilmeldt:: 26 Maj 2007
Status: Offline
Beskeder: 1219
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 02 Dec 2011 kl. 23:26

Citat: Carsten T. Nielsen

Mht. Mølleåen..

Jeg bliver sgu helt målløs når nogle mener at man i fedtfinnernes helige navn skal fjerne bla opstemningen ved Frederiksdal. At man åbenbart ikke forstår, hvad en så voldsom sænkning af vandspejlet vil få af konsekvenser er tankevækkende, og leder tankerne tilbage på DSF's utroligt dårlige håndtering af Tange sagaen.

 

Mange af de sjællandske foreninger deltager aktivt i vedligeholdelsen og plejen af deres fiskevande, og klarer sig fint uden DSF.


Dermed ikke sagt at jeg ikke ønsker et stærkt fælles forbund, det er jo i alles interesse.

Desværre virker det ikke til at værre muligt lige nu, men hvem ved, når naturen har gået sin gang om nogle år, og der kan komme lidt frisk blod til, kan vi måske forenes under et samlet banner.


Alle opstemningerne ved Mølleåen er fredede kulturminder, så dem får vi aldrig lov til at fjerne, og det er højst ved et eller to af opstemningerne, hvor der vil være plads til et omløb, så den eneste løsning er fisketrapper, og de kan også godt fungere, hvis de får alt det vand som løber i åen, og det er der jo ikke noget til hindre for.


Det er helt korrekt, at der i mange år er udført et kæmpe stor arbejde i en række sjællandske vandløb og søer, jeg har selv været med til at køre masser af grus og store sten ud i Esrum Å, og den klub som jeg er medlem af, den har i mange år givet økonomisk støtte til klækkeriet på Esrum Møllegaard, og udsætninger i Roskilde Fjord.


Og jeg vil bare konstatere, at DSf har forspildt alle chancer for at blive et forbund for alle danske lystfiskere, det er og bliver en forening, som har sin rod og sine interesser i det jyske, og det ville da også være helt ok, hvis DSf bare ville indrømmede, at sådan er tingene skruet sammen, og at de ikke straks ville bruge alle ressourcer på en krig, hvis der blev stiftet en paraplyorganisation på Sjælland. Det er jo nemlig sådan, at hvis LF, Fiskeringen og SU stak hovederne sammen og lavede et eller andet fælles, så er det jo meget tæt på, at de fra dag et vil ha' lige så mange medlemmer som DSf.


Med venlig hilsen

Niels Riis Ebbesen

Til top
Niels Riis Ebbesen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Niels Riis Ebbesen Avatar

Tilmeldt:: 26 Maj 2007
Status: Offline
Beskeder: 1219
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 02 Dec 2011 kl. 23:41

Citat: kikophil

Hvad om et udvalg bestående af en blanding af lands/lokalvalgte fiskeentusiaster

lavede et fællesprojekt vedrørende samtlige åer og bække i danmark. De enkelte vandløb skulle så individuelt værdisættes efter de forskellige muligheder for reproduktion/tidsinterval/fangstværdi/turisme m.m.


Sådan vil man aldrig kunne opgøre tingene, der bliver hvert år sat fisk ud i alle de jyske åer, og det er der blevet i mere end et trekvart århundrede, så det er et kæmpe stort selvbedrag når folk påstår, at det er naturgenopretning og naturpleje når de hælder fisk i vandløbene, sandhedden er, at fisketrykket er så stort i Danmark, at om så samtlige danske vandløb indeholdt 100% selvreproducerende bestande af ørreder, så ville den naturlige produktion ikke kunne følge med fisketrykket. Og uanset om det foregår på kysten eller i åerne, så lystfiskeriet efter ørreder et kæmper stort put&take fiskeri.


Med venlig hilsen

Niels Riis Ebbesen

Til top
Hans-Martin Olsen Se Drop Down
Aktiv bruger
Aktiv bruger
Brugernavn:
biologhmo

Tilmeldt:: 13 Sep 2007
Geografisk: Horsens
Status: Offline
Beskeder: 42
Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 03 Dec 2011 kl. 00:04
NRE,
Hvorfor har du behov for at lyve. Der er en række jyske åer, hvor udsætningerne er stoppet for år tilbage. F.eks. Kolding Å og Vejle Å og Lilleåen som løber ud i Gudenåen. Jeg er sikker på, at der findes folk rundt omkring i Jylland, der kan bekræfte, at det også forholder sig sådan for deres vandløb.
 
Lad os lige holde os til fakta! Det tjener ikke vores FÆLLES formål, at vi prøver at få argumenter igennem med urigtige påstande!
 
MVH
Hans-Martin
Til top
 Besvar Besvar Side  <1 34567 30>

Skift forum Forum Tilladelser Se Drop Down