Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
  FAQ FAQ  Søg i forum   Kalender   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Fluestængers aktion.

 Besvar Besvar
Forfatter
Kim Krikau Jensen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Kim Krikau Jensen

Tilmeldt:: 26 Feb 2011
Geografisk: Jylland
Status: Offline
Beskeder: 809
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér Kim Krikau Jensen Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Emne: Fluestængers aktion.
    Sendt: 08 Mar 2012 kl. 23:58
Hej.

Jeg går lidt og tænker på alle de her sens hurtige stænger som bliver gjort til det eneste rigtige hvis man skal kunne kaste langt.
Jeg har simpelthen ikke den tekniske kendskab til at jeg kan sige at sådan og sådan hænger det sammen, så jeg kunne egentlig meget godt tænke mig at høre jeres synspunkter og viden omkring dette emne.
Er det overhyped alt det her, jo hurtigere jo bedre?


Redigeret af Kim Krikau Jensen - 09 Mar 2012 kl. 01:04
Hilsen Kim.
Til top
jim holm Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
scott Avatar

Tilmeldt:: 28 Okt 2005
Status: Offline
Beskeder: 2520
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér scott Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 09 Mar 2012 kl. 00:19
Man kan sagtens kaste langt med en langsommere stang, den har blot lidt flere begrænsninger under blæsende forhold da den ikke kan klemme linebuerne ligeså hårdt sammen, men det kræver at du er en rimeligt trænet kaster at ramme timingen helt rigtigt med en hurtig stang.
Står du og vil i gang med fluefiskeri, særligt fra kysten, jamen så ville jeg nok vælge en stang med moderat aktion, den vil du sikkert langt bedre kunne forli dig med, og når du er blevet god til det kan det sagtens gå alligevel.
Gå ud og find dig en billig 9 fods i klasse 6-7 på tilbud, og bliver du rigtig skrap til det en dag, da køber du måske en stang med ultra fast action og bruger den anden til fiskeri der ikke stiller så store krav, feks de rolige dage på kysten eller i åen.

Mvh
Jim.
Til top
Kim Krikau Jensen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Kim Krikau Jensen

Tilmeldt:: 26 Feb 2011
Geografisk: Jylland
Status: Offline
Beskeder: 809
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér Kim Krikau Jensen Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 09 Mar 2012 kl. 00:58
Hej Jim.

Vil lige hurtigt sige at jeg er ikke ny i fluefiskeriet Smile (beklager hvis mit første indlæg antydede det, jeg har rettet lidt i det, så det giver lidt mere mening)
Jeg synes bare gennem den tid jeg har kendt til fluefiskeriet så har reklamerne været "jo hurtigere jo bedre" og jeg er lidt en hr. modsat som ikke bare følger med strømmen, men stiller spørgsmålSmile




Redigeret af Kim Krikau Jensen - 09 Mar 2012 kl. 01:16
Hilsen Kim.
Til top
TC Rasmussen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
salar Avatar

Tilmeldt:: 14 Dec 2006
Geografisk: 7160 Tørring
Status: Offline
Beskeder: 369
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér salar Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 09 Mar 2012 kl. 06:43
Hej Kim
Man skal gøre op med sig selv hvad og i hvilket miljø man vil fiske i. Personligt synes jeg en fluestang kan blive for hurtig som fiskestang men ikke som kastestang!
Går man og fisker på korte og mellem distance om det er å, sø eller fjorden vil en stang med medium aktion være god. Hvis man er lidt mere til mellem - lang distancer og noget mere hårdt vejr vil jeg vælge medium fast til fast aktion. Så er der fiskeriet på kysten hvor man tager kampdragten på og går i krig med vinden og bølgerne eller/og så er der bare dem der skal kaste til månen stods der ingen vand er Wink
Jeg har oplevet meget hurtige fluestænger som jeg synes var gode og sjove kastestænger men så absolut ikke var en god og behagelig fiskestang. Der kan også meget vel være en serie af fluestænger som hvor #5 er rigtig fed kaste og fiskestang, hvor #7 i samme serie kun er en kastestang efter mig smag.
Personligt tror jeg snakken og populariteten om hurtige fluestænger godt kan komme af vi søger lette stænger der kan klare et mere barsk miljø. Vi har jo vinden og slås med, men ingen tarpon.
TC
Til top
Jan Johansen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Jan Johansen Avatar

Tilmeldt:: 04 Apr 2003
Geografisk: Sjælland
Status: Offline
Beskeder: 717
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér Jan Johansen Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 09 Mar 2012 kl. 12:47
Kastekanoner, "stænger der kaster af sig selv",  ditten-datten og dutten...
 
Det er alt sammen meget godt, og reklamerne skal jo også sælge nyt grej hvert år når der er en ny kollektion.
Ingen dårlige vibrationer herfra, de tænder bare ikke mig.
 
Det, jeg søger i en stang er den behagelige fornemmelse når jeg kaster, så min fisketur bliver en fornøjelse.
 
Jeg har haft sådan en "Vind-basker", den kunne nemt lægge linen ud i en god vind. Det kunne min anden stang i samme klasse også, men behageligheden var større med den anden.
 
Med disse to stænger, som jeg benyttede lidt på skift, alt efter hvad jeg havde lyst til, brugte jeg to forskellige linetyper (som passede til begge stænger)
Den ene var en Scierra HMT wf-line, det andet var skydehoved med monofil runningline. Og da jeg kastede lige langt/kort med begge linetyper, var valget altid det, som jeg havde bedst fornøjelse af. Som gav mig den bedste oplevelse når jeg var på kysten.
 
Idag er mit set-up monofil skydeline og skydehoved, og stangen er bestemt ikke et verdensnavn, men en stang som giver mig en skøn oplevelse når jeg fisker.
 
Jeg er en af de personer som ikke fokuserer på de første 10 cm ovenfor håndtaget, men istedet på hvordan stangen er at kaste med. Også derfor fisker jeg nu kun med stænger hvor der ikke er præget et navn på klingen. Men også fordi jeg har fundet nogle klinger som lever op til mit krav/ønske, og som jeg selv monterer. Og de kan ikke noget i mine hænder som en 4-6000 kroners stang heller ikke kan. Til gengæld kan jeg bygge 8 stænger for samme pris.
Og min oplevelse af en fisketur er den samme som mine kollega-fiskeres ;-)
 
 
Til top
Kim Krikau Jensen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Kim Krikau Jensen

Tilmeldt:: 26 Feb 2011
Geografisk: Jylland
Status: Offline
Beskeder: 809
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér Kim Krikau Jensen Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 10 Mar 2012 kl. 00:37
Mange tak for jeres input. Smile Altid spændende at blive klogere på emnet.
Helt klart, det er den behagelige fornemmelse der er vigtig. Der er selvfølgelig andre faktorer som også er vigtig (recovery speed bla.) Har stået med en stang der sendte bølger ned langs linen i kastet på trods af at den føltes harmonisk.
Det er bare som om "alle" bare er hoppet med på den vogn at det skal bare være ultra mega fast før det duer. Måske det er fordi vi har meget vind at slås med herhjemme og man bare har prioriteret stift over komfort?
Håber da at flere vil dele deres meningSmile

Hilsen Kim.
Til top
Johan Gadegaard Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Johan

Tilmeldt:: 22 Maj 2002
Geografisk: Vestjylland
Status: Offline
Beskeder: 744
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér Johan Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 10 Mar 2012 kl. 08:47
Der er en del begrebsforvirring i det her, som sikkert udspringer af, at det er svært at beskrive stangaktioner kort og præcist. Når man ligefrem skal illustrere det, går det helt galt. Hurtig, langsom, stiv, blød. Og så selvfølgelig progressiv, som alle jo kalder deres stænger. Og som de også er, hvis man fjerner meningen ved betegnelsen og bruger den om alt, der bøjer mere under stigende belastning.

Det er mit indtryk, at de fleste beskriver stive stænger som hurtige. Og ud fra det deler jeg dit indtryk. Jeg tror det er skyld i mange knækkede forfang og mistede fisk, fordi folk har ladet sig besnakke til at købe det stiveste stads ud fra en idé om, at der altid er mindst 30 meter hen til fisken. Og skal man nå derud, skal det være stift som bare...! Måske har Sage også hjulpet på vej med en smart finte, da de sendte TCR på markedet. Den blev beskrevet som en stang for de allerdygtigste kastere, og hvem kunne ikke tænke sig at udsende den slags signaler ved fiskevandet...eller græsplænen, hvor den slags stænger ofte har større berettigelse...Wink Ikke altid men ofte.

Johan
Til top
Karsten Andersen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
karsten4 Avatar

Tilmeldt:: 08 Mar 2003
Geografisk: Nordjylland
Status: Offline
Beskeder: 499
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér karsten4 Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 10 Mar 2012 kl. 09:37
Hej Kim
 
Jeg hører til dem som synes at dette emne er håbløst at diskutere. Istedet vil jeg anbefale dig at få fat på en T&T Horizon. De stænger udmærker sig ved at have en rigtig god aktion med masser af rygrad uden at være stive som en pind. Og så er de nok, efter at evighedsgarantien er en saga blot, til at anskaffe forholdsvis billigt. Jeg har selv to, som jeg bruger både på kysten og i åen.
 
Mvh
 
Karsten
Til top
Carsten Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
carstendamm Avatar

Tilmeldt:: 25 Jan 2005
Status: Offline
Beskeder: 414
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér carstendamm Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 10 Mar 2012 kl. 12:28
Flytying is a school from which we never graduate
Til top
Lasse Karlsson Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
LasseK Avatar

Tilmeldt:: 06 Jan 2000
Status: Offline
Beskeder: 1427
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér LasseK Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 10 Mar 2012 kl. 13:52
Citat: Johan

Måske har Sage også hjulpet på vej med en smart finte, da de sendte TCR på markedet. Den blev beskrevet som en stang for de allerdygtigste kastere, og hvem kunne ikke tænke sig at udsende den slags signaler ved fiskevandet...eller græsplænen, hvor den slags stænger ofte har større berettigelse...Wink Ikke altid men ofte.

Johan
 
Hej Johan
 
De startede vel egentligt meget meget før den smarte reklamemand fik ideen til Technical Casting Rod navnet Wink
 
RP, reserve power til de ekstra laaaaaaange kast var da vidst nok den første serie fra Bainbridge island, senere RPL, første i en lettere udgave, ak ja dengang var det også vægten på grejet LOL SP+ blev lanceret herhjemme af en grejbutik med teksten: for ham der kan lide at konkurrere med sin spinnefiskene makker Tongue
Loomis GLX, der skulle man have velcro på skoene for ikke at flyve med ud LOL
 
Mvh
Lasse
 
Til top
jim holm Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
scott Avatar

Tilmeldt:: 28 Okt 2005
Status: Offline
Beskeder: 2520
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér scott Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 10 Mar 2012 kl. 14:05

Så var man alligevel endnu mere smart da man markedsførte A. Jensen High Tide, for denne opbygger minsandten mere og mere kraft under blindkastene således at den også kaster langt i modvind....whau...!

Nu har jeg ganske vist også denne stående i skabet i #5 og den kaster jo dejligt.

Men sjovt nok kaster mine andre stænger også ganske godt i modvind, selv om de ikke har denne helt fantastiske A.Jensen-specialitet indbygget i deres klinge.

Dog behøver jeg ikke velcro under sålerne, måske er det fordi at jeg ikke kaster så langt ?


Eller også er det fordi at jeg ikke har en G.Loomis GLX. Cry


Mvh

Jim.



Redigeret af scott - 10 Mar 2012 kl. 14:23
Til top
Lasse Karlsson Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
LasseK Avatar

Tilmeldt:: 06 Jan 2000
Status: Offline
Beskeder: 1427
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér LasseK Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 10 Mar 2012 kl. 14:14
Citat: scott

Så var man alligevel endnu mere smart da man markedsførte A. Jensen High Tide, for denne opbygger minsandten mere og mere kæft under blindkastene

Mvh

Jim.

 
Ikke et godt produkt hvis man er tilhænger af "the silent sport" som fluefiskeriet kaldes LOL
 
Mvh
Lasse
Til top
jim holm Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
scott Avatar

Tilmeldt:: 28 Okt 2005
Status: Offline
Beskeder: 2520
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér scott Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 10 Mar 2012 kl. 14:26
Ha ha ha, nej det har du sgu da ret i. LOL
Øv...du ser da også alt !

Mvh
Jim.
Til top
Johan Gadegaard Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Johan

Tilmeldt:: 22 Maj 2002
Geografisk: Vestjylland
Status: Offline
Beskeder: 744
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér Johan Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 10 Mar 2012 kl. 17:03
Hej Lasse

Jo, men det er vel bare eksempler på den ret fantasifulde lovprisning, der ledsager stort set alt, der er sendt på markedet. Jeg husker ikke andre eksempler end Sage TCR på, at nogen direkte har markedsført stænger på, at de var svære at kaste med.  Hvilket i øvrigt er noget vås. Det kommer helt an på, hvor det halter med kaste-motorikken...

Johan
Til top
Lasse Karlsson Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
LasseK Avatar

Tilmeldt:: 06 Jan 2000
Status: Offline
Beskeder: 1427
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér LasseK Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 10 Mar 2012 kl. 22:46
Citat: Johan

Hej Lasse

Jo, men det er vel bare eksempler på den ret fantasifulde lovprisning, der ledsager stort set alt, der er sendt på markedet. Jeg husker ikke andre eksempler end Sage TCR på, at nogen direkte har markedsført stænger på, at de var svære at kaste med.  Hvilket i øvrigt er noget vås. Det kommer helt an på, hvor det halter med kaste-motorikken...

Johan
Hej Johan
 
Nu blev TCR ikke markedsført på at den var svær at kaste med, i så fald så er man dælme elendig til engelsk hvis det er hvad man oversætter det med LOL
"Technical Casting Rod, not a rod for everyone, but for some the only rod....."
Altså bare fantasifuld lovprisning af en stang.....
 
TCR er faktisk den stang jeg har haft hurtigst fremgang med begyndere med, men det er selvfølgelig en anden sag Wink
 
Mvh
Lasse
Til top
Johan Gadegaard Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Johan

Tilmeldt:: 22 Maj 2002
Geografisk: Vestjylland
Status: Offline
Beskeder: 744
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér Johan Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 11 Mar 2012 kl. 11:16
Citat: LasseK

Hej Johan
 
Nu blev TCR ikke markedsført på at den var svær at kaste med, i så fald så er man dælme elendig til engelsk hvis det er hvad man oversætter det med LOL
"Technical Casting Rod, not a rod for everyone, but for some the only rod....."
Altså bare fantasifuld lovprisning af en stang.....
 
TCR er faktisk den stang jeg har haft hurtigst fremgang med begyndere med, men det er selvfølgelig en anden sag Wink
 
Mvh
Lasse


Jeg vil ikke stå stejlt på, hvem der stod bag den med, at det var en stang for specialisterne. Det kan heller ikke forarge mig. Synes faktisk det var lidt smart set fra sælgerens synspunkt. Og knap så smart af dem, der faldt for det...Embarrassed

Johan
Til top
 Besvar Besvar

Skift forum Forum Tilladelser Se Drop Down