Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25612 skribenter.
|
|
|
|
- Havkat
|
| Læst 787 gange. | Havtaske med hjertemuslinger i ingefærsauce Indsendt Onsdag d. 16 oktober 2002 - af Karsten Abrahamsen | Havtaske med hjertemuslinger i ingefærsauce
Bestil havtasken og muslingerne hos din fiskehandler. Saucen kan naturligvis også bruges til andre fisk og skaldyr.
Ingredienser (4 personer)
600 g havtaskefilet u/skind og ben i stykker på 4*4 cm 1/2 kg friske hjertemuslinger
KOGELAGE: 4 dl fiskebouillon 1 dl hvidvin 2 finthakkede skalotteløg
SAUCE: 2 finthakkede skalotteløg 1 tsk friskhakket ingefær 1/2 dl vindruekerneolie 3 spsk sojasauce 1 tsk koncentreret tomatpuré kogelage fra muslinger/fisk 2 tsk finthakket syltet ingefær 2 spsk sukkerlage fra sylt. ingefær salt og peber lidt majsstivelse
TILBEHØR: 4 forårsløg 4 nye gulerødder 1 mellemstor courgette løse ris
Fremgangsmåde
Skrub muslingerne godt og læg dem i rindende koldt vand i en halv time, så sandet bliver skyldet ud af dem. Kog ingredienserne til kogelagen op, og kom muslingerne i. Læg låg på og ryst gryden forsigtigt og kog til alle muslingerne har åbnet sig. Kassér alle ikke åbne muslinger! Si muslingevandet gennem et fintmasket klæde. Tag muslingerne ud af skallerne og stil til side. Si lagen og kog fiskestykkerne i lagen i 2-3 minutter. Tag dem op og stil til side og hold dem varme. Til saucen svitses skalotteløg og frisk ingefær let i olien. Tilsæt soja, tomatpuré og den siede kogelage. Kog igennem, tilsæt de øvrige ingredienser, smag til og jævn saucen let. Varm fisk, muslingerne og de let kogte grøntsager igennem i saucen og server med løse ris.
| << Tilbage Send til en fiskekammerat Skriv kommentar
|
Kommentarer:
|
|
|
|