Her er en virkelig god opskrift på havkat. Torsk kan også bruges. Sæsoner er nok mest efterår.. Den ser svær ud, men det går nok.... til 4 personer...
ingredienser. Havkatten: 3/4 kg havkat eller torsk i koteletter. 15 gr. smør 1 agurk 1 bundt finthakket purløg..
Grøntsags ragout: 4 gulerødder 2 rødbeder 2 fennikelknolde 500 gr frisk båndpasta.
Fynsk pesto: 3 dl. persille 1 spks kapers 2 fed presset hvidløg 1½ dl oliven olie
Start med pestoen:
persille kommes i kogende vand i ca. 10 sekunder, dryppes tør og kom den i en blender sammen med kabers hvidløg og 2 tsk. salt. Hæld olien i og det hele blendes. Hældes i et glas, dækkes og stilles i køleskabet.
Forbered herefter grøntsagsraguen.
fennikel rødbeder og gulerødder gøres rene og skæres i tern, 1*1 cm. Disse dampes møre i letsaltet vand. Blandes med den kogte båndpasta og pestoen. (ser skidegodt ud i en glas skål.)
Fisken brunes let på en varm pande. agurken halveres på langs, og kernerne skrabes ud med en teske. Herefter skæres den i tynde både. Fisken lægges i et smurt ovnfast fad. oven på koteletterne drysses purløgen, salt og peber. Agurke skiverne taglægges over fisken. Ovnen forvarmes til 180 gr. Fisken bages ca 10 min.
Ved anretning lægges et pastablandningen i bunden, og fisken med agurkeskiverne placeres oven på pastaen i midten af tallerknen...
God appetit...
Mvh Holger
|