131 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Fishing Gear Aarhus
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1402
i dag: 0
24235 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne
Masken variant
135 110 kr.


flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

For at skrive kommentar skal du oprette dig som Aktiv Bruger på Lystfisker Forum.

Du kan tilmelde dig HER

-
  Læst 857 gange.
Fluebinding 2018. 
Indsendt Torsdag d. 4 januar 2018 - af  Per Karlsen
Fluebinding 2018.

I den kommende tid er der sikkert mange, som sætter sig til fluestikket, og begynder at binde, sine favorit fluer / mønstre til sæsonen 2018.

Jeg er, som sædvanlig ved stikket, og har været det hvert år siden 1968, men i år, må jeg sige, at jeg har fået ny inspiration, fra en hjemme side, som tog det initeritiv, at lade julekalenderen 2017, bestå af 24 fluemønstre, et rigtig fornuftigt indfald, som i hvert fald har inspireret mig personlig.

Prøv at kigge forbi det link her:

se linket HER/

Kig på: FutureFly - Julekalender med fluer - Christmas Calendar with Flies.

De 24 mønstre, er et sandt leksikon, med rigtig gode klip, ude på YuoTube.

Blandt mange glimrende teknikker, med indbinding af forskelligt materialer, til haler og vinge, så er der en bestemt ting til indbinding af vingestrips, som glæder mig teknisk, nemlig at man vender vinge strippen om, så man har hårene nedad, det giver nogle forrygende muligheder for fluebinderen, til at bruge sine restmaterialer.

Nu er den teknik mig ikke fremmed, da vi her i huset har brugt det at vende vingestrippen om, siden vi begyndte på at lave vinge at strips, men i dag bruger vi ikke kun hår strips, men også strips af kunst hår, hvor især Extra Select Craft Fur, og almindelig Craftfur giver nogle forrygende muligheder i, at lave meget flotte vinger.

Jeg blander oftest vinger i ægte hår med Craft fur, det giver nogle fine muligheder for at vingerne får en blandet effekt, som laks og havørred værdsætter.

Ud over strips vinger, lægges der tit og ofte almindelig hår vinger, i vingerne, og i dag er det nok ræve hårene, som oftest bruges, men til lang vingede mønstre, er det stadig abe / gede hår, med en afstikker over i fåre hår, som bruges til, især Sunray Shadow typerne.

Mellemvingen, laver jeg på mine små rørfluer lidt speciel, da jeg sætter en blød UV kugle ø 3mm. i enden af en 0,06mm. Micro fuse spinne line, og så twister jeg forskellige hår blandinger + flash ind i løkken, så jeg får en dubbing børste. Den redes godt ud, og bindes så ind imellem over og undervinge, det giver en flot og levende vinge + at den lille Uv gummiperle lyser fint op i enden, af den twistede mellemvinge.

Er man interesseret i ideen, med twistet mellemvinge, så se på linket her:

se linket HER/

søg på teksten: P.K. Fluer - Per Karlsen - En tosset ide’ – eller?

Vis man bruger en liner, som Microfuse / Berkley Fireline, så skal man huske, at vokse sin bindetråd, jeg bruger bare en almindelig limstift, så bliver hår og flash, hvor det skal være, vis man blot sørger for, at få twistet tråden hårdt.

Selve dubbing børsten kan man godt trimme, så den bliver taperet, den kan enten klippes til, eller teknisk lade sine hår være i forskellige længe, men det at klippe tareringen, synes jeg er nemmest!

Billedet af mine Intruder varianter er lavet med en twistet ”Mellemvinge” dog uden UV perlen, men det kan man jo tilføje, vis man har lyst til det!

Jeg håber ovenstående giver lidt inspiration til sæsonen 2018.

God fornøjelse ved fluestikket, og knæk og bræk i 2018.

Per Karlsen.

NB: Jeg har efterfølgende ovenstående artikel blev lavet, fået en opfordring til at lade P.K. Intruders opskrifter / mønstre være til rådighed.

Det vil jeg gøre på flg. måde:

Mønstre ligger tilgængelig, som Adobe dokument, og kan sendes u.b. over mail, så en kontakt via mail, gør opskrifter / mønstre tilgængelig.
Klik på billedet, for større udgave.
<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentarKommentarer:

Hvidovre Sport
Hvidovre Sport


Fluer.dk


FluePusher.dk


Fiskerejser.dk


GEOFF ANDERSON


© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard