16 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1421
i dag: 0
25032 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

-
  Læst 1233 gange.
Gaffatape og fluer 2 
Indsendt Tirsdag d. 18 marts 2014 - af  Per Karlsen
Gaffatape og fluer 2


For lige hurtig, at følge op på fluer med krop med Gaffa tape, og andre typer tape, er der her nogle eksempler på, hvordan jeg har valgt at gribe det an, når talen er på fluer med Gaffa tape, i Det Fleksible Rørflue System (DFRS).

Teknisk er jeg kommet frem til, at krympe flexen skal være uden lim – klar og egentlig forholdsvis stor i inder diameteren.

Vis man får krympet for hårdt, jeg bruger en varmepistol men uden digital, så jeg skal lige være over, hvor meget der varmes / krympes, men sætter man et mindste mål på flexen, så krymper materialet ikke så meget at røret klemmes voldsomt.

Vis man ikke benytter DFRS, så er den detalje med, hvor meget røret krymper ligegyldig, men til DFRS, da skal det tynde rør gå let i kroppen.

Vis man har lidt tålmodighed, så kan mange rør, der reelt er for store til DFRS, tilpasses med krympe flexen, så det lille rør går ganske let i kroppen.

Tape? Ja her er mange muligheder til dekoration af krop, men det behøves ikke kun, at være tape. Jeg har omtalt print på labels, og her er der så mange muligheder. Blandt andet har den mulighed med rørflue kroppen, at man kan få en 2 delt vandret farve virkning, ved at klæbe 2 stk. tilpasset labels på røret. Det ser jeg som en farve kombi, som til især kystfluefiskeriet, ville være interessant.

Når jeg printer på labels til rørfluekroppe, bearbejder jeg mønsteret, så det bliver tilpas lille i mønstrene, og det redigere jeg mest i Photoshop.

Som tidligere omtalt, kan en rørflue krop, son er forseglet med krympe flex, bruges som halvfabrikata, mest fordi, man om man så må sige, kan binde ovenpå kroppen, selvom der er krympeflex på.

Det betyder så, at alle de dele vi normalt beklæder vores kroppe med, ja de kan sagtens tilføres rørflue kroppen, selvom der er krympeflex på.

Fordele? Ja, det som jeg ser, er en hurtig fremstillings måde, af rør kroppe. På med tape – uldgarn osv. og så en gang krympeflex, så er den krop færdig, eller klar til næste, og det uden brug af bindetråd!

Kan det holde, ja vis det kan holde, som Loop på fluelinerne, så ser jeg ikke noget problem her, men jeg oplever, at fisker man steder, hvor der er meget grøde og grønalger i vandet, så kan røret godt tage farve til sig, men det må man leve med!

På billedet er der eksempler på, hvad jeg har i mine æsker. Det er alle flue mønstre, lavet i DFRS, og her kan man så sætte de kroppe på vingedelen, som man lyster, men der er taget hensyn til, at jeg kan fiske vingedelen separat, altså uden krop.

Materialer: Gaffa / tape ass. Typer farver – rørfluerør ø2,75mm – ø3mm. – krympeflex klar 2:1 / ø6,4 - alle typer fluebindings materialer tiltænkt rørfluer.

Værktøj. Helst en varmepistol, da åben flamme let misfarver krympe flexen!

Jeg fisker aldrig med andet end enkelkroge, så mit setup med kroge er enten et krogstyr – krogindstik i selve kroppen eller løst hængende krog, evt. med krogbeskytter.

Hele seancen med tape og krympeflex appellere jo nok i den grad til ens fantasi og skaber emne, og er det reelt nødvendigt? Nej, men i min verden skal det altså prøves, når der er nye muligheder. Fanger man flere fisk? Nej, det mener jeg ikke, men man har i min verden sjovere hobby!

Knæk og bræk fra

Per Karlsen.
Klik på billedet, for større udgave.
<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentarKommentarer:

RE: Gaffatape og fluer 2af: john mortensen
RE: Gaffatape og fluer 2af: Per Karlsen
RE: Gaffatape og fluer 2af: john mortensen
RE: Gaffatape og fluer 2af: Per Karlsen
Sommerhus på Langeland
Black Friday


Fluer.dk


Forest & Jagthuset


Traveller


GEOFF ANDERSON


© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard