37 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Laksefiskeri
  Læst 1399 gange.
Laks 2 
Indsendt Mandag d. 10 november 2014 - af  Per Jacomo
Laks 2
Island er på ny udgangspunktet for Niels Vestergaard fra se linket HER og i hans nyeste film Laks 2 ser og oplever vi gensyn med laksebumsen Nils Jørgensen. Nils var også den, som bar filmen Laks 2 igennem. En Nils som ikke – med respekt for andre flue- og laksefiskere – overspiller sin rolle hverken ”fagligt” set eller for den sags skyld med ”skrig og skrål” ”bare fordi” en laks har slået til fluen eller under fight.

I min verden hedder det, at være naturlig, men alligevel happy, når laksefighten eksempelvis står på.

Uden at gå tilbage til Laks 1 så alligevel en sløjfe omkring, at denne ”film 2” får udmøntet sin styrke og eksistensgrundlag, da vi nu får ”savnene” fra ”film 1” med og hér tænker jeg så specifikt på grej, fisketeknik og fluen samt standpladser for den vidunderlige atlantiske laks.

Hak ved det Niels og ikke mindst Nils, filmens hovedfigur.

Denne film – Laks 2 – kan i øvrigt godt stå alene, men qua ovenstående elementer omkring f.eks. grej og fisketeknik, så giver den klart værdi, som komplementær, hvis du også – som jeg nu er bidt af – skulle tænke på laksefiskeriet på Island, som næste drømmemål for laksefluefiskeriet.

Yes, det er en film, hvor drømme tændes.

Island & Salmon samt mange fede laksefights
er det som for alvor kommer i spil i denne film, hvor filmen i øvrigt omkring fiskeriet finder sted i slutningen af sæsonen, hvor laksen for alvor ”står i elvene”. I øvrigt laks i alle mulige farvenuancer, men det må du selv se min ven.

Denne film har i øvrigt følgende kapitelopdeling gennem sine 48 minutter lange spilletid:

1. Nedstrømsfiskeri i roligt vand
2. Opstrøms fiskeri
3. Fra klipperne
4. Opstrømsfiskeri i pools
5. Nedstrøms – strippe fluen
6. Nedstrømsfiskeri

Kapitler, som dækker over fluefiskeri i forskellige elve af navn og gavn, men ikke mindst over forskellige tilgange omkring fisketeknikken samt fluens gang (+ valg af flue) og i samme moment standpladserne for den enkelte, men også flertal af laks.

Interessant og måske nok udi fiskeri på Island og som nævnt specifikke elve, men også lærdom, viden og refleksion, som kan benyttes ved vande uden for den super skønne ø – land om du vil – Island.

Naturskønne Island, super fede elve, vilde og ikke mindst reflektoriske fights, som du kan lære af ved at lytte, se ”føle” på
er en del af det du oplever i de forskellige afsnit, hvor diverse vandforhold og som skrevet forskel-lige elve med særlige kendetegn, dybder og omgivelser viser, hvor fascinerende fluefiskeriet efter laks kan være med rette fluevalg i rette tid.

Når så fortællere Nils som Niels lader billeder og ”lyde” få plads, ja så bliver det faktisk en rigtig god omgang fiskefilm, hvor det at fiske og ikke mindst fighte laks kommer i spil og til sin ret.

Herligt og kors, hvor det kilder i fingre som sjæl, for at kunne få lov til at besøge eksempelvis,
Hrutafjardare (er du klar til enhåndsfiskeri!) eller navnkundige Laxa in Adaldal.

Dernæst så virker det ikke afskrækkende, at få oplevet, at fiskeriet ikke ligefrem oser af sol og sommer, men meget hen af vejen råt vejr og regn samt ikke mindst blæst. Men også det finder Nils en vej ud af og kig med, så er det tid på ny til at lære.

Fluevalget, grejet – herunder én- som tohånds fluestænger – optræder via alle 6 afsnit på en måde, så det ikke støjer for meget og langt fra virker problematisk eller skræmmende for seeren og den, som gerne vil prøve kræfter i en efterårspræget Islandsk elv og ikke mindst forunderlige natur.

Det hele er hygsomt, det er med sjæl og med rette dimension af læren, naturoplevelser, god underlæsningsmusik og lyd fra den storslåede natur. Faktisk er det en film, som går op i en højere enhed og som ”fiskefilm” klart beviser, at verden kan være simpel og rå samt smuk på en gang.

På godt jysk, de 48 minutter filmen tog, løb nu ikke så ringe igennem på min storskærm og det afvekslende gjorde, at tiden løb stærkt og oplevelsen var ligeså ”ikke så ringe endda”.

Endeligt … der fanges altså større laks på Island end du tror og lur mig om ikke, at de optræder i filmen og med såvel uheldig som heldig, rettere sagt dygtig udgang i forhold til, at laks i hænderne på dens fanger nu engang er klædeligt og glædeligt.

En laksefilm produceret endnu engang af
Niels Vestergaard som får koblet sin film Laks 1 godt sammen med Laks 2 og det ikke mindst godt gået i samspillet med Nils Jørgensen

se linket HER/

Laks 2
eller Salmon 2 er på gaden og gå du blot på jagt efter den, den er ude i handlen netop nu.

Købes hos
enten din lokale grejshop eller hvad med:

se linket HER/

Pris
169,00 danske kroner og jeg mener, at du får film for pengene, men bliver du trigget af filmen og ikke mindst de islandske elve, ja så forvent at det kommer til at koste dig en ny fiskeferie i den sene del af sæsonen efter laks, laks, laks, islandsk LAKS.

Min anbefaling
jamen som omtalt ovenfor så giver jeg mig udi et ”større” 5-tal, altså rene sølvblanke

5 fisk!

Køb filmen i dag
og få inspiration til efterårslaksefiske med en række spændende og interessante fluemønstre gennem filmen, så kan du allerede nu begynde, at binde fluerne frem til nye oplevelser på Island og måske med gode råd og guidning fra Nils Jørgensen.

Husk at ventetiden frem mod drømmevande aldrig er kedelig, herunder kan du jo undervejs få styr på det rette grej til turen, så du er klar til, når laksen stryger op- som nedstrøms i elven på Island.

God lakse tour – Islands nuancerede elve venter på dig og dine fluefiskekammersjukker.

Planlægning af din drømmetur kan begynde!

Per Jacomo, Himmelev, en efterårsaften, mere præcist 10. november 2014




Klik på billedet, for større udgave.

Læs mere >> 

Vurdering (1-6 fisk):      

<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard