36 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25611 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Laksefiskeri
  Læst 860 gange.
The Rising Salar 
Indsendt Mandag d. 28 juli 2014 - af  Per Jacomo
The Rising Salar
med danske Dennis Petersen der sammen med sine fiskekammerater Henrik og norske Roar, har kastet sig ud i det, at indspille en film omkring laksefluefiskeriet og det med tørfluen som omdrejningspunkt. Interessant og målrettet i sig selv.

Laksebumserne har vi tidligere set og oplevet og personligt har jeg især nok mest lagt en del mærke til Roar, som er møj koncentreret, når det tager ham. Altså det at fiske koncentreret.

Denne fluefiskefilm tager endnu engang, som eksempelvis også i filmen ”Rett sted Rett tid” en del i vej omkring humor vs. fluefiskeriet som hobby, men tag ikke fejl omkring, at der på ny i denne film
er fine naturoplevelser i Finnmarken i vente med billedlige, scenariske og underfundige oplevelser en masse. Skøn natur, herligt fluevand.

En fluefiskerfilm hvor tørflue, enhåndsstang, manglende kortlæsning, hjemmebyggede (snittede) træfluestænger (i nødens stund), naturen med rener, kammerat- og galskab går hånd i hånd. Dertil lidt kogekunst, om end det gemmes lidt af vejen.,

Floden er ikke The River, men én dejligt rivende elv med mange herlige passager og ikke mindst levende og livlige smålaks, som elsker tørfluer.

Filmens opbygning
tager sit afsæt i at danske Dennis er på vej via sit job udi det at fiske, herunder den formidable koncentrationsevne, som han udviser mens salgsbossen taler tal i form af budgetter, herunder realiserede og ikke realiserede salgsopnåelser. Tal er taknemmelige.

Starten kan synes underlig, men den giver god mening, når nu bilen er pakket og klar til lakseturen og det sidste omkring job m.v. skal afklares. Dernæst signaleres det fra Norge, at det er tid at fiske og det skal ske ”NU”, da en lokal har åbnet øjnene for Henrik og Roar.

Øjenåbneren for dig, for os, for mig er at vi skal have øjnene i vej omkring det, at fiske tørflue – bomber, bomber, bomber – efter laks og hér specifikt smålaks, som giver fin kamp til stregen på en let og elegant enhånds fluestage. Se og følg selv med i filmens mange ”takes”, hvor laksen stiger til fluen – tørfluen – holder fast og/eller slipper taget eller taket.

Inden du Starter filmen så i øvrigt lige en bemærkning om, at du dels kan ”Play Movie”, dels kan få ”Subtitles”, altså undertekster på i form af dansk/norsk eller engelsk og endeligt, at du kan beriges med lidt ”Extra”, som i øvrigt handler om at binde, YES, en Bomber.

Filmen
viser på mange måder den storslåede natur, som de 3 herrer bevæger sig rundt i og ”man” fornemmer på ny, at der er tale om ingredienser af tæt kammeratskab og til tider en ”underlig form for humor”, genkendt fra tidligere film af de herrer!

Seriøsiteten kommer til tider ”på” og forsvinder så til tider på ny, når der skal være dialog i filmen mellem de herrer. Hygge og lune er i højsædet og det er nu ikke så ringe endda, når de snitter et par fluestager i træ og især Roar udviser (vi kalder det en AFTM #5-6 træfluekæp), at naturens materialer fint kan udmønte sig i fine kast med pæn præsentation af fluen! Giver refleksion vs. nutidens dyre stager og hvad får "man" mon for prisen?

Profiler
er der flere af som omtalt tidligere (på som mellem linier), men hér får du lidt skarpere præsenteret de gutter, som du ser med fluestagen igennem filmen. Reflekter lidt og måske du øjner den røde tråd mellem personen, humor og fiskestil m.v. Herunder ikke mindst .. kast til de smukke laks.

Spilletid
Filmen tager i sig selv 54 minutter + 3 sekunder og så dertil altså 12 minutter og 52 sekunder med fluebinding og fokus på ”Bomber”, altså denne vel nok snart klassiske tørflue til laks. Interessant binding, se selv - personligt gør jeg det på anden vis, men intet er jo rigtigt!

Producent
Dennis Petersen og de andre, de andre og Dennis Petersen. Story er ikke overraskende by Dennis Juel Petersen, en så kaldt ”glad dreng” & Roar Velle. Dernæst skulle jeg måske lige få flg. med, nemlig ”Narrated by” Nicholas Steedmann. Fint hold.

Købes hos
Jamen du bliver lige lokket forskellige veje såsom:

se linket HER
http://fiskegrej.dk/Varedetaljer/6701/the-rising-salar
http://grejbiksen-webshop.dk/produkter/3-boeger-amp-film/2093-the-rising-salar/
http://sportshuset.eu/product.asp?product=11712

Pris
Jamen den er på 199,00 danske kroner.

www-henvisninger
Jamen dem er der jo nogle stykker af, men primært bør du slå op på dette link:

se linket HER

Min anbefaling
og karakteren fra min hånd er givet ud fra den forventningsafstemning, der lå op til release af filmen, herunder det filmen giver på især oplevelsessiden omkring vores kære hobby, laksefluefiskeriet. Svingende mellem et 3 og 4 tal, træffer jeg dog beslutningen, nemlig

3 fisk og med ønsket til produktionsteamet bag filmen om, at læren i denne film tages med til den næste, herunder en opstramning omkring at humor er godt, men kan sløre det seriøse omkring den nysgerriges ønske om, at lære ”tørfluefiske efter laks”. Filmen viser nemlig fine sekvenser omkring kast, placering og indtagning af flue, men det bliver ikke fulgt til dørs, desværre.

Råd fra min side er Tips & Tricks skal mere skarpt på, så vokser filmen, når det nu er vs. tørfluefiskeriet efter laks, som endnu ikke er helt afdækket i diverse laksefluefilm. Bare en tanke i forhold til en på mange måder smuk og fængende film.

Lad det dog være slået fast, at mange kan få noget ud af filmen blandt andet ved at ”hænge” sig i nogen af de indbyggede afsnit og så se ind i diverse læremomenter på netop din, som seer og fluefisker, måde!

Prøv det og bliv betaget af ”Bomberens” virke og effektivitet, mens du under vejs i denne film nyder den ene laksefluefight efter den anden – det er nam nam for sjælen. Silver is good!

En lille trailer skal med på vejen, så hermed

http://vimeo.com/93231392

Tight loops and lines og ikke mindst få nu bundet nogle “Bomber”, gerne i forskellige farver/kombinationer

Vi ses derude ved laksefluevandene og gerne med tørfluen ”Bomber” for enden af snøreværket. De norske vildlaks i Finnmarken & omegn, I just love them!

God sommer til jer alle!

Per Jacomo – Himmelev, 28. juli 2014




Klik på billedet, for større udgave.

Læs mere >> 

Vurdering (1-6 fisk):    

<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard