38 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25610 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Havørredfiskeri
  Læst 992 gange.
Havørredens Hemmeligheder 5 Spin 
Indsendt Fredag d. 18 april 2014 - af  Per Jacomo
Havørredens Hemmeligheder 5 Spin

Niels Vestergaard fra se linket HER på ny i spil og med den 5. film i rækken omhandlende Havørredens Hemmeligheder og ikke mindst, hvad der sker under vandet.

Thomas Hansen er filmens ”star” og det gode ved Thomas er ”han er den han er”. Fynbo, fornuftig, lidt drenget og umiddelbar, men frem for alt nede ved jorden og med en god portion nysgerrighed udi det at spinne med blink som med flue.

Sug til dig – Thomas har tips & tricks på ny i fiskeærmerne, og han deler som vanligt gerne.

Fiskekameraet under vandet er meget i højsædet
idet Niels Vestergaard er gået nogle skridt længere udi nyt setup for at ”fange” havørredens bevægelsesmønster og nysgerrighed under vand. Herunder får du bud på en ny filmteknik som Niels anvender og dog ikke mere end han stadigt har sin små hemmeligheder omkring opsætning af gear – læs: kamera – og hvordan det kan ”spille” under vandet.

1 time og 23 minutter og 14 kapitler
vidner om, at du i denne film får set og oplevet mange nuancer omkring spinne-/spindefiskeriet, herunder tips & tricks fra Thomas’ hånd af og igen blandt andet omkring bombarda-opsætningen.

Teknikken udi kastet herunder indspinningsdelen er også i spil og den seje fynske fynbo viser hygsomt med sig selv i centrum, ”hvorfor spindefiskeriet faktisk kan være ganske spændende og nuanceret”. ”Vi fluefiskere” får ihvertilfald set og oplevet at der er gevaldigt med nuancer i nutiden spinnefiskeri, hvor blink, spinner og flue er lig med ”spin”.

Rough wetter
opleves også og dernæst på mange måder årets gang derude ved vandet. Er du til det omkring båd, så kig spændt ind i kapitlet omkring dette, hvor Thomas’ gear i båden viser, at der også kan gå ”toy” i spinnefiskeriet derude på vandet. Hér er drenge nu engang drenge 

Under vandet sker der en masse
eller rettere sagt opleves en masse. Havørreden hugger ikke lige sådan på – det speaker Niels en del ind omkring – men er nysgerrig og spekulativ, når vi sender vores grej udi vandet. Men du kommer til at sande, at der nok er flere havørred – herunder i stimer – som kigger på dig, når du står og spejder udover vandet.

Undervandsoptagelserne kan jeg godt lide, men til tider bliver der for mange for min smag og gentagelserne kan blive lidt for lange. Men interessant er det bestemt, ingen tvivl herom.

Kig selv på hvordan havørreden nysgerrigt følger din ”agn” og bemærk, at den – som jeg selv har oplevet det en del – virkeligt puffer nysgerrig til din agn og alligevel ikke slår til eller napper på.

Thomas Hansen
er den gennemgående figur – som tidligere omtalt – og det gør, at jeg personligt langt mere tåler de mange tips og tricks samt ikke mindst ytringer af glæder ude ved vandet. Se på hans teknik, lyt til ham og følg den ligefremme glæde han får i vej ved fiskeriet. Hans fynske småbanden er lige i øjet og det lugter af, at han først og fremmest er lystfisker på bedste vis!

Har du mere anmelder eller hvad?
Jo, det skulle da lige være, at du skal få set seancerne igennem omkring hornfisk og havørreders trivsel med hinanden og som mellem mand og kvinde klare hierarki. Super fint ”fanget” ind af Niels’ kameraer. Tjek det selv og husk, at du sagten kan fange havørred blandt hornfisk!

Nå men filmen er produceret af
Niels Vestergaard og følger efter min opfattelse det sidste kapitel til dørs omkring det, at fiske efter og fange havørred på den danske kyst udi spinnefiskeriet.

Men måske udestår der stadigt en mere generel film omkring grej til kysten (spin som flue) efter havørred, hornfisk, torsk, makrel, sej med videre, men det er ikke op til mig at bestemme. Måske en tanke al den stund, at der findes mange nybegyndere og lettere øvede, som måske kunne tænke sig lidt ”tips & tricks” den vej rundt?

Købes hos
enten din lokale grejshop – støt dem derude, tak - eller

se linket HER

Pris
som vanligt 169,00 danske kroner (fin og helt igennem acceptabel pris) og filmen er på gaden netop nu. Afsted og påsken kan jo sagtens være ”filmstid”.

Min anbefaling
Qua ovenstående iagttagelser – objektive som subjektive - er der ingen tvivl om, at vi nu er ved at være der omkring det at fange havørred på spin. Dernæst så finder jeg at filmens samspil mellem Niels på den ene side med kamera og speaking og Thomas på den anden med hans ligefremmethed og lette tilgang til spinnefiskeriet er en god cocktail. De klæder hinanden i dette set up.

Så ud fra en alt i alt oplevelse, så løfter jeg filmen op til

5 fisk!

Køb den nu
og tag blot afsted til den åbne kyst eller udi fjorden – de er derude, havørrederne.

Tight lines derude ved kysten – havørred på spin med flue eller blink/spinner etc. venter, nu i denne påsketid, som i foråret i øvrigt og året igennem.

God fiskerig påske

Per Jacomo – Himmelev, 18. april 2014




Klik på billedet, for større udgave.

Læs mere >> 

Vurdering (1-6 fisk):      

<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard