42 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1423
i dag: 0
25078 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Grej fremstilling/servicering
  Læst 5260 gange.
Kystwoblere efter gennemløbsprincippet 
Indsendt Lørdag d. 24 marts 2007 - af  Ole Rådhede
Gør det selv - og få det som du vil have det!

Som passioneret kystfisker gennem mange år har jeg lært at sætte stor pris på gennemløberens fordele i det praktiske fiskeri, og i dag fisker jeg ikke med andet. Når man som jeg udelukkende fisker på Sjællands Østersøkyst, hvor chancen for en stor sildeæder er større end i resten af landet, så er princippet ´´Stor fisk vil ha stor agn´´ absolut værd at holde sig for øje, i det mindste forår og sommer. Når man taler om stor agn kommer man ikke uden om kystwobleren, og navne som Sandgrævlingen og Kongetobisen er vel på de flestes læber i den forbindelse. Personligt er jeg dog aldrig rigtig blev ´´dus´´ med Sandgrævlingen, da den efter min mening går som en streg i vandet. Dertil skal lægges det faktum, at en 27 grams Sandgrævling ER tung og hængende i mundvigen på en springende storfisk udgør vægten en umiddelbar fare for et svækket kroghold.
Hvis nu man kunne få wobleren som gennemløber, der jo blot glider op ad linen.........?

Når man nu er gennemløbsfreak, så konstaterer man hurtigt, at store tobisimiterende kystwoblere efter gennemløbsprincippet nærmest ikke eksisterer i grejforretningerne. Hvad gør man så? Hvis man er gør-det-selv mand, så går man i tænkeboks, og derefter ud på værkstedet.

Efter mange timer i den kolde vintertid er det nu lykkedes at komme frem til et hæderligt resultat. Woblerne er lavet i forskellige længder, tykkelser og vægte, og de er selvfølgelig blevet testfisket vinteren over. Resultatet er nogle langtkastende gennemløbswoblere med en lokkende gang, der sjovt nok ligner en tobis bevægelsesmønster til forveksling;-) Og de kan også fange fisk. Woblerne på billedet er henholdsvis 11 og 14 cm lange, og vægten svinger mellem 15 og 26 gram. Enkelte woblere har jeg dog lavet i helt op til 32 gram.

Hvis man holder af at lave ting selv, så er arbejdet med disse woblere slet ikke svært. Som grundmateriale bruger jeg rundstok i teak, ramin og i enkelte tilfælde bøg. Principperne i fremstiling af woblere vil jeg ikke trætte med, men det er de samme som er anført i Niels Vestergaards udmærkede bog ´´Lær -GØR-DET-SELV-GREJ´´.
I stedet for rustfri tråd til øjer bruger jeg blot et 1,5 mm messingrør i hele woblerens længde, og wobleren er så pludselig en gennemløber. Som afslutning efter spraylakering dyppelakeres woblerne 3 gange i 2-komponent autolak for maksimal holdbarhed.
Fremstillingsprisen er ca. 5 kr pr. stk., og en wobler fra start til slut tager under 30 minutter.

Som de fleste nok ved, så kan man visse steder købe ´´de luxe´´ træwoblere a la Sandgrævlingen til omkring 50 kr. stykket. Disse er meget flot forarbejdet, men den afsluttende lakering er desværre mangelfuld, og første gang en havørred har smækket sømkassen omkring en af disse woblere så er der åbent ned til det rå træ, hvilket på sigt betyder en begrænset holdbarhed, da træet suger vand. Synd og skam, for pæne er de så absolut.

Der er altså flere fordele ved at lave sine woblere selv, især hvis man har nogle specielle ønsker til udformning og kvalitet.

Knæk og bræk

PS: Skulle nogen være fristet til selv at gå i gang med et lignende projekt er jeg naturligvis behjælpelig med gode råd.Klik på billedet, for større udgave.
<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentarKommentarer:

RE: Kystwoblere efter gennemløbsprincippetaf: Jesper Larsen
RE: Kystwoblere efter gennemløbsprincippetaf: Henrik Jørgensen
RE: Kystwoblere efter gennemløbsprincippetaf: Ole Rådhede
RE: Kystwoblere efter gennemløbsprincippetaf: Henrik Petersen
RE: Kystwoblere efter gennemløbsprincippetaf: Per Karlsen
RE: Kystwoblere efter gennemløbsprincippetaf: Ole Rådhede
RE: Kystwoblere efter gennemløbsprincippetaf: Anders A.
RE: Kystwoblere efter gennemløbsprincippetaf: Peter K. Krogh
Sommerhus på Langeland
Black Friday


Fluer.dk


Forest & Jagthuset


Traveller


GEOFF ANDERSON


© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard