Har man noget torsk som ikke rigtig er brugbar som hoved og vingerne kan man koge og ligge det i gele, det smager fint koldt til rugbrød. Til kogning
1 Torskehoved og vinger ( vinger er det lige efter hovedet) 1 stk. Løg 1 stk. Gulerod 5 stk. Sorte peber 5 stk. Hvide peber 2 stk. Laurbærblade 2 stk. Nelliker Salt Vand der lige dækker fisken
Lagen
21/2 dl Fiskesuppe 2 stk. Husblas 1ts. Sukker 5 stk. Sorte peber 5 stk. Hvide peber 2 stk. Laurbærblade 2 stk. Nelliker
Torskehovedet koges og skummes krydderierne og grønsagerne tilsættes, fisken koges til kødet løsnes fra benene, kødet lægges i en skål, lagen hældes i en gryde og tilsættes krydderierne varmes så sukkeret smelter, de 2 husblas blødes op i koldt vand vrides og tilsættes lagen med omrøring og hele lagen hældes over fisken, afkøl nu fisken. Velbekomme
|