17 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25618 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Skaldyr
  Læst 1184 gange.
Kogt hummer. 
Indsendt Torsdag d. 5 december 2002 - af  Bent Nielsen
Kogt hummer med ristet brød , smør og krydret maryonnaise. Vi skal have denne ret som forret til vores årlige juleafslutning i Sydthy Fluebinder Klub. Og det er kræs, så jeg vil gerne dele herlighederne med jer på denne måde.

Der anvendes:
2 hummere á ca. ½ kg. og ca. 4 l. kogelage. Se kogelage under” Diverse” og ”Kogelage til hummer, krabber og krebs.”

Hummere på ca. ½ kg-1 kg. har finere kød end større hummere.
Én hummer ad gangen lægges i den spilkogende lage med hoved først. Hold hummeren fast med en hulske, så den ikke plasker vand op på dig. Lagen bringes i kog igen, inden den næste hummer lægges i. Koges under låg 10-15 min.
Hummer afkøles i suppen. Når den tages op, tørres skjold og kløer, til skallen bliver blank. Hummeren flækkes, først gennem hovedet og derefter gennem kroppen og den buede hale. Mavesækken, der sidder i hovedet, og tarmen (strengen), der går gennem halen, fjernes. Persille kan lægges i hulrummene. Kløerne knækkes på undersiden med et let slag med en hammer. De halve hummere anrettes på et stort fad, evt. på is, garneres med grøn salat, dild og citronbåde.

Serveres med ristet brød og smør. En krydret mayonnaise vil også blive sat på bordet. Champagne eller en mousserende bliver serveret til.

Krydret mayonnaise:
Der anvendes:
50 g. mayonnaise, 2 dl. ymer, 1 spsk. hakket persille, 1 spsk. hakket dild, 1 spsk. hakket purløg, 1 spsk. hakket karse, 1 spsk. kryddereddike, 1 fed revet hvidløg, 1 tsk. sennep, 1 dl. piskefløde.
Mayonnaise og ymer blandes og smages til med krydderierne. Flødeskum blandes i lidt før serveringen.
Håber at det gav anledning til lidt inspiration, når der skal ”kræses” om lystfiskervenner:-))


<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard