Denne sauce danner også base for mange fiskeretter. Prøv den f.eks. på ”Fiskefilet á lá Fiskehuset”. (Se under "Rødspætter" i opskrifter). Der anvendes:
Laves som hollandaise sauce, (Se under "Sauce og sovs" i opskrifter). I stedet for citronsaft , anvendes bearnaiseessens. Lige inden serveringen drysses der hakket persille over.
Bearnaiseessens: Estragoneddike, hakkede chalotteløg, hel sort peber, laurbærblade, persillestilke og lidt kørvel, koges ind til en tredjedel. Afkøles, sigtes og hældes evt. over på en flaske med skruelåg. Nu har man bearnaiseessens klar til brug mange gange, da man med fordel kan koge en god portion, og have stående. Hvis du ikke gider at lave en ægte sauce, men f.eks. anvender en Knorr, prøv da at ´´Peppe´´ saucen lidt op med bearnaiseessens. Det bliver en helt anden sauce du får ud af det.
God fornøjelse og bon appetit.
|