14 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25618 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Regnbueørred
  Læst 1094 gange.
Indbagt regnbueørred 
Indsendt Tirsdag d. 19 februar 2002 - af  Bent Nielsen
Denne herlige ret af Bjørn Thomsen, er en af mine favoritter. Den kan serveres alene, som opskriften angiver, eller som forret med lidt salat. Den gør sig også godt som hovedret med hollandaise sauce, kartofler og salat. I opskriften er der angivet friske spinatblade, og det er også det bedste uden tvivl, men man kan også bruge hel dybfrossen spinat.

Til ca. 800 g. renset og fileteret regnbueørred (havørred og laks kan også bruges) anvendes: 6 plader butterdej, 300 g. friske spinatblade, 1 dusk frisk dild, ½ dl. fløde, 1 æg, salt, peber, citron og lidt smør.

Fisken skæres i stykker, på ca. 125 g. og brunes på panden i smør. Den skal ikke stege færdig, men kun brunes så meget at den lige bliver gylden.

Spinatbladene skylles og den kraftige stængel midt i skæres bort.

Butterdejspladerne rulles nu ud til ca. halv tykkelse; dette gøres nemmest mens pladerne stadig er meget kolde, næsten halvfrosne. Bliver butterdejen for varm, går den nemt i stykker. Skaden kan dog nemt afhjælpes ved at anbringe dejen i fryseren igen et kort stykke tid. Spinatbladene dampes i lidt smør og fløde; væden hældes fra. Spinaten anbringes nu midt på den udrullede butterdej. De brunede fiskestykker placeres herefter på spinaten og lidt fløde hældes over. Det hele krydres med salt, peber og et dryp citron.

Butterdejen foldes nu sammen over fisken og trykkes til i kanten med en gaffel og der prikkes eller skæres er par huller i toppen.

Hele herligheden pensles med æg og bages til sidst i ovnen 15-20 min. ved 200* C.

Bon appetit.


<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard