Med respekt for vanlige fladfiskearter såsom skrubbe og rødspætte, så kommer du ikke uden om, at rødtunge er kræs for kræsne ganer... Ingredienser:
4 Rødtungefileter a 125 gram 2 Friske Løg 2 Fed hvidløg 6 spskf Olivenolie 40 g Smør (til pensling) Salt og peber 3 Tomater samt lidt dild
Tilberedningen klarer du på denne vis:
1. Pil og hak løg og hvidløgsfed fint. 2. Kog begge dele klare i olien på en pande. 3. Smør et ovnfast fad med smør og læg fileterne heri. 4. Drys med salt og peber og kom løg og hvidløg over med den olie, der hænger ved. 5. Flå tomaterne og skær dem i skiver. Læg dem imellem. 6. Kom smørklatterne over. 7. Sæt fadet i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 25 min. 8. Pynt med dild ved serveringen.
Kan serveres med løse ris og et glas kølig hvidvin.
Vær ikke nærig med hvidvinen og grib til kvalitet, der matcher rødtungens klasse.
Bon Appetit
Per Jacomo 27. maj 2003
|