Helleflynder kan vi fange under vores havture i f.eks. Norge. Til denne ret kan man også bruge andre fiskearter, som f.eks. torsk.
Der anvendes:
¾ -1 kg. helleflynder, kogelage 2, (se kogelage under ”Diverse”) ca. 300 g. mayonnaise, evt. flødeskum af 1 dl. piskefløde, vineddike, salt, peber, tomatpuré, rejer, asparges og dild.
Helleflynderen saltes og koges, skind og ben fjernes, og kødet deles i mindre stykker. Mayonnaisen smages til og blandes evt. med flødeskum. Lidt af mayonnaisen lægges på fadet, herover det kolde fiskekød, mayonnaisen og fiskekød igen, til sidst mayonnaise, så anretningen er helt dækket. Rejer og asparges fordeles henover, og dild klippes over.
Serveres med lune flûtes og kold hvidvin. Serveres den som forret, beregnes der ca. ½ portion. Bon appetit.
|