jeg fandt lige denne lækre opskrift Havtaske dampet i vin fra Alsace
Havtaske dampet i vin fra Alsace med sprød garniture og 2 saucer: Foie gras samt reduktion af appelsin og vanille.
Ingredienser (1 portion)
2 stk havtaskemedaillonner á 80 g Saften fra 3 appelsiner ½ stang vanille 20 g sukker 1 dl lys hønsefond 1 dl hvidvin (Alsace) 1 dl piskefløde 50 g Foie gras - cru 10 franske trompetsvampe 4 sølvbedeblade uden stok en kvart selleri urter julienne frité rød basilikum
Fremgangsmåde
Damp havtaske medaillonnerne i en lille kasserolle, i en god hvidvin - gerne Alsace.
Kog appelsinsaften ind til det halve med sukker og vanille stangen - passeres gennem en fin sigte.
Hønsefond, hvidvin samt piskefløde koges ind til en trediedel - den rå foie gras piskes nu ned i saucen, uden at koge.
Saucen passeres og bindes tilsidst med lidt pisket fløde
De franske svampe sauteres i brusende smør, krydres med salt og peber.
Sellerien skæres i julienne og sauteres på samme måde i smør, dog uden at tage farve.
Sølvbedebladene fritéres kort i hed olie og skal derefter trække på fedtsugende papir.
|