63 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Havkat
  Læst 1128 gange.
Havtaske dampet i vin fra Alsace 
Indsendt Onsdag d. 16 oktober 2002 - af  Karsten Abrahamsen
jeg fandt lige denne lækre opskrift

Havtaske dampet i vin fra Alsace

Havtaske dampet i vin fra Alsace med sprød garniture og 2 saucer: Foie gras samt reduktion af appelsin og vanille.


Ingredienser (1 portion)

2 stk havtaskemedaillonner á 80 g
Saften fra 3 appelsiner
½ stang vanille
20 g sukker
1 dl lys hønsefond
1 dl hvidvin (Alsace)
1 dl piskefløde
50 g Foie gras - cru
10 franske trompetsvampe
4 sølvbedeblade uden stok
en kvart selleri
urter julienne frité
rød basilikum


Fremgangsmåde

Damp havtaske medaillonnerne i en lille kasserolle, i en god hvidvin - gerne Alsace.

Kog appelsinsaften ind til det halve med sukker og vanille stangen - passeres gennem en fin sigte.

Hønsefond, hvidvin samt piskefløde koges ind til en trediedel - den rå foie gras piskes nu ned i saucen, uden at koge.

Saucen passeres og bindes tilsidst med lidt pisket fløde

De franske svampe sauteres i brusende smør, krydres med salt og peber.

Sellerien skæres i julienne og sauteres på samme måde i smør, dog uden at tage farve.

Sølvbedebladene fritéres kort i hed olie og skal derefter trække på fedtsugende papir.

<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard