Denne ret komponerede jeg da jeg var godt træt af at min familie ikke gad spise mine fangster af små til mellemstore havørreder fra fjorden. Retten har givet især min samlever et helt andet syn på fiskeretter. 1 havørred (800-1600 gr.) et bundt frisk merian et lille bundt frisk timian Saft af 1-2 limefrugter 2 fed hvidløg 2-3 spsk. god olivenolie salt og friskkværnet peber
Filetér havørreden. Læg filéterne i et fad, hæld oliven olie og limesaft over, knus hvidløg og fordel det over fisken. Hak krydderurterne fint og fordel dem over fisken. Gnides godt ind sammen med salt og peber. Sæt nu fadet på køl i 1 max. - 2 timer. Steg filéterne på en drønvarm grillpande (eller en alm. pande) i 2-3 min på hver side afhængig af filéternes størrelse.
Tilbehør: Pommes Røsti og blandet salat.
|