Endnu en af svigermors de bedste. Til ca. 4 personer.
750 gram geddefilet. 300 gram hakket kalkunkød. 150 gram bacon. 1 stor rød peberfrugt. ½ savoykål. 2 æg. ½ kop mel. ½ dl mælk. salt og peber.
Skær bacon og peberfrugt i tern og bland det i det hakkede kalkunkød. Rør æg og mælk i indtil det har en passende konsistens, det må ikke være alt for tyndt. Smag til med salt og peber.
Skær stokken af svoykålen og del den i hele blade. Hæld dem i en gryde med kogende vand og lad dem simre til de er møre. Tag dem op i en si og lad dem køle af.
Bred kålen ud på bordet så de ligger overfor hinanden. Smør farsen ud over kålen i ca. 1 cm tykkelse. Hold en lille afstand til kanten. Anbring fileten oven på farsen og rul det hele sammen til en roulade. Bind den med kødsnor og lig den så op i en bradepande, hvor den krydres med salt og peber. Steg den ved ca. 180 grader i 45 minutter. Dæk den til med staniol og lad den trække i ½ time.
|