Efter ganske få minutters sejlads vest fra Hanstholm har jeg oplevet, at der kan fanges blæksprutter. Pudsigt nok er blæksprutter ikke noget man ret tit støder på i danske mad opskrifter. Blæksprutte kan købes renset. Blæksprutte forhandles også henkogt på dåse.
Der anvendes: 1 blæksprutte, (ca. 1 kg) og til 1 l. vand: 1½ spsk salt, 1-2 laurbærblade, ca. 5 peberkorn, ca. 2 spsk eddike.
Blæksprutten skylles godt til alt blæk er fjernet, hvorefter de korte fangarme skæres af. Kappen skæres op langs forsiden, indvoldene og rygskjoldet fjernes. Skindet flås af, og blæksprutten skylles igen. Kødet skæres i mindre stykker, der koges i vand tilsat krydderier ca. ¾ time.
Serveres med sauce hollandaise, karry- eller champignonsauce.
Kogt blæksprutte kan også skæres i passende stykker og frituresteges f.eks. i beignetdej. Eller skæres i små terninger og anvendes i stuvning eller salat.
|