34 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Diverse
  Læst 1724 gange.
Fiske kogelage (fiskefond) 
Indsendt Fredag d. 12 juli 2002 - af  Bent Nielsen
Det er en god ting, at have lidt fiskefond (kogelage) på lager. Hvis du har været så heldig at få adgang til lidt skaldyr, er det en god ide, at koge disse skaller med i lagen. Når det hele er kogt og sigtet, afkøles lagen og du kan komme den på gamle mælkekartoner. Derved er den nem at opbevare i en fryser. Her viser jeg 3 forskellige forslag til kogelager. Det med at komme bouillon på mælkekartoner, bruger jeg også når jeg får en hel gris hjem til partering. Alt hvad der ikke kan bruges, koger jeg af i en stor gryde til supper, saucer og meget andet. Men det var lige en anden ting:-)

Til en god lage kan du anvende:
Udbenet fladfisk, torsk, sej og lign. Knuste rejeskaller, hummerskaller, krebseskaller giver en god smag. Det hele kommes op i en gryde og vand hældes over, så det dækker.
Det hele koges op, skummes godt af, og simrer ca. 30-45 min. Sies og kommes evt. på mælkekartoner når lagen er kølet af, og gemmes i fryseren til man får brug for det.
Kogelage 1:
Til 1 l. vand anvendes:
½-2 spsk salt.
Lagen koges med mere eller mindre salt afhængig af om lagen skal bruges til sauce eller suppe. Fisk kogt i denne lage vil bevare sin egen smag fuldtud.

Kogelage 2:
Til 1 l. vand anvendes:
1 spsk salt, ½ spsk citronsaft, 3-4 persillekviste, evt 1 løg.
Fisken koges i lagen med krydderierne. Denne lage giver fisken en fyldig, let krydret smag og er især egnet til magre fisk som pighvar, søtunge, rødspætte og andre fladfisk.

I alle krydrede lager kan krydderierne varieres med f.eks: estragon, fennikel, løvstilke, merian o.m.a.

Kogelage 3:
Til 1 l. vand anvendes:
1 spsk salt, 1 lille snittet porre, 1 lille snittet løg, 3-4 persillekviste eller dild, ½ laurbærblad, 1 lille kvist timian, 10 peberkorn, ca. 1 spsk citronsaft eller eddike.
Lagen koges ca. ½ time og sies, inden fisken lægges i.
Denne ret krydrede lage er især egnet til ferskvandsfisk og fede fisk som laks, makrel, ål m.fl.



<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard