19 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Diverse
  Læst 1760 gange.
Quenelles de brochet 
Indsendt Lørdag d. 2 marts 2002 - af  Bent Nielsen
Denne ret af fiskefars skulle efter sigende være inspireret af det sydlandske køkken. Men lige meget hvor den stammer fra, er det en ny og spændende måde, at anvende sit fiskekød på. Udover det anbefalede til serveringen, er små nye hvide kartofler også et godt valg, med f.eks. frisk dampede grønsager. Rettens navn ”Quenelles de brochet”, kan frit oversættes til; boller af gedde. Man kan med held blande andet kød i farsen som f.eks. torsk eller lign.

Geddefars: 400 gr geddefilet hakket 1-2 gange, 80 gr mel (1½ dl), 2 æggehvider, 3 dl fløde (piske), salt og peber.

Det hele røres sammen, fløden i lidt af gangen. Farsen formes til ruller eller boller og koges svagt i lagen 7-10 min.

Lagen: Hoved, ben og finner (hvis man har gemt lidt fiskeben og skaller fra f.eks. rejer eller hummer i fryseren, kan det med et godt resultat kommes med i) koges til lage og sigtes. Husk, at lagen ikke må koge længere end 15-20 min. da den ellers bliver bitter.

Herefter laver man en hvid sauce: 2 spsk. smør, 3 spsk. mel 4-5 dl kogelage + evt. piskefløde, 1 dl tør hvidvin, 2 æggeblommer, salt og peber. Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet og rør det sammen. Tilsæt kogelagen under omrøring, til saucen er jævn, tag gryden af ilden og kom hvidvinen i, derefter lidt piskefløde og monterer med æggeblommer (kom æggeblommerne i en kop og ”slå dem med en gaffel” til de er flydende). Smag til med salt og peber.

Fars-rullerne eller bollerne lægges i et ildfast fad, og saucen hældes over, drys med et tyndt lag rasp og læg smørklatter hist og her. Fadet sættes i ovnen og gratineres i ca. 10 min ved 225* C. Serveres med brød, tør hvidvin og evt. salat.

Bon appetit.





<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard