Forret til 4 personer. 1 stk aborre ca. 500 g. Salt og peber. Olivenolie. 200 g kogte, kolde nye kartofler. 10 g smør. 1½ - 2 dl piskefløde. 1 stort bundt dild. Revet muskatnød. Lidt rørsukker. Lidt citronsaft. Friskplukket dild til pynt.
Rens aborren og fjern skællene. Skær den i fileter.
Krydr fisken med salt og peber og steg den gylden på skindsiden i olivenolie på en pande. Kom de kolde kartofler i en gryde sammen med smør, piskefløde og den klippede dild. Kog det op til det jævner til en creme, og kartoflerne er varme. Krydr med salt, peber og muskat. Smag til med rørsukker og evt. lidt citronsaft. Anret dildkartoflerne på tallerkener, læg fisken ovenpå og drys friskplukket dild over.
En iskold Aalborg Dildsnaps og en køleskabskold Faxe Fad er ikke det værste, man kan drikke til.
Læs mere >> |