Køkkenchefen, Preben Madsen fra Hovborg Kro, har her en lækker opskrift på aborre. Hvis man står og mangler en god ide til en lille nem forret, er denne ret et oplagt emne. 2 aborrer, ½ dl olie, 1 alm. løg, 1 rødløg , 3 skalotteløg, spsk. rødvinseddike , 2 dl rødvin, 100 gr smør, frisk timian, salt og peber.
Rens aborrerne og skrab dem rene for skæl og filéter dem. Rens alle løg og skær dem i både. Sauter (stege uden at brune) løg-bådene i halvdelen af olien, indtil de er møre. Tilsæt rødvinseddiken og damp det væk, tilsæt rødvin og kog indtil næsten al vinen er væk. Steg aborrefileterne i resten af olien på skindsiden (en teflonpande er bedst), de krydres med salt og peber. Tilsæt ½ spsk timianblade til løg-ragouten og rør smørret i, smag til med salt og peber.
Anret løgragouten på tallerken, herpå lægges aborrefileten med skindsiden op, pynt med timianskviste. Server brød og smør til.
Bon appetit
|