En frisk aborre ret, som Jesper Fohrmann har fået af en pimpel-fisker fra Sverige. Nu får du chancen for, at prøve denne dejlige sprøde fiskeret. Prøv også, hvis du har nogle kogte kartofler som kunne bruges til brasede kartofler, at server det til og lidt smeltet smør og remoulade Du skal bruge:
4-8 små aborrer, hvedemel, 1-2 æg, lidt mælk – ca. 2 spsk. Cornflakes knust i små stykker, olivenolie og smør til stegning, salt og peber.
Tag de hele urensede aborrer og skrab dem fri for skæl. Rens fiskene for hoved og indvolde. Med en saks fjerner du alle finner, undtagen halen. Krydder fiskene med salt og peber. Pisk æg og lidt mælk. Vend først fiskene i hvedemelet – siden i æg. Til sidst vender du fiskene i cornflakes’en.
Varm olie og smør (halvt af hver) og steg fiskene 2-3 min. på hver side til de bliver gyldne og færdige. Server årstidens dampede grønsager til.
Bon appetit.
|