Aborre på en anderledes og spændende måde af Jesper Fohrmann. Til Rouladen skal du bruge følgende:
60 g. smør, 2 spsk. mel, 2 dl. mælk, 2 dl. mosede græskar eller squash, 1/4 tsk. revet muskat, 2 spsk. parmesan ost, 4 æg delt i blimme og hvide.
Til fyld:
500 g. aborre filet, eller anden fisk, 1 spsk. mayonnaise, 1 spsk. 30% créme fraiche, 2 spsk. frisk hakket dild, 1 spsk. citronsaft.
Fiskefyld:
Damp fisken til den er klar og findel den med en gaffel, tilsæt mayonnaise, créme fraiche, dild og citronsaft.
Rouladen:
Læg bagepapir i et stort, ildfast fad eller lignende. Smelt smør i en gryde og tilsæt melet under grundig omrøring i 1 minut. Flyt gryden fra varmen og tilsæt gradvis mælken samtidig med at du bruger piskeriset. Forsæt til saucen bliver tyk og tilsæt nu græskar, ost, muskatnød og de 4 æggeblommer. Hæld dejen over i en større skål. Pisk æggehviderne til de bliver stive. Vend nu forsigtigt æggehviderne i blandingen (dette gør du bedst med f.eks. en dejskraber). Blandingen spredes ud i det ildfaste fad og bages ved 220* C i ca. 12-14 min. indtil overfladen er gyldenbrun. Vend den færdigbagte roulade ud på et rent viskestykke og del fyldet ligeligt over rouladen. Ved hjælp af viskestykket kan du nu forsigtig rulle rouladen.
Rouladen serveres varm.
Bon appetit
|