Denne opskrift er lavet af Jesper Fohrmann ved en tilfældighed. Det gør bestemt ikke retten mindre velsmagende. Og aborrer har vi jo masser af her i Danmark. Du skal anvende: Ca. 150 g. aborrefilet pr. person, ca. 75 g. gorgonzola ost, ca. 4 stk. fint hakkede løg, 2-3 fint hakkede gulerødder, ca. 1/4 kop frisk hakket timian, ½ glas hvidvin, 1-2 ds. flåede tomater, 2 lime frugter, salt og peber.
Start med at presse lime saften ud over aborrefileterne, og lad det stå og trække mens du laver de andre forberedelser.
Lav de flåede tomater til en purè ved f.eks. at presse dem igennem en si. Kom gorgonzola´en i og varm det op så osten smelter.
Hak grønsagerne fint og svits dem i lidt olivenolie. Læg et lag af grønsagerne i bunden af et ildfast fad. Læg nu et lag af de marinerede fileter på og drys herefter rundhåndet med den friske timian. Gentag hele processen. Hæld til sidst tomatsaucen og hvidvinen ud over fisken og sæt fadet i en forvarmet ovn på ca. 225* C i ca. 20 min.
Serveres med nye kartofler og salat.
Bon appetit.
|