59 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25610 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- fluestænger
  Læst 1177 gange.
Guideline Le Cie 9´ F 
Indsendt Mandag d. 19 november 2007 - af  Martin Brøndum
Du skal kunne lide at holde på den!
Det kontroversielle greb er vist et, man enten elsker eller hader. Hvis man hører til førstnævnte får man en fantastisk fluestang!

Som nævnt i indledningen er grebet absolut afgørende for om man vil bryde sig om stangen eller ej. Det er formslebet således at de tre nederste fingres anlæg mod korken giver sig selv. Man kan stadig vælge, om man vil bruger hammer grebet, hvor tommelfingeren ligger på oversiden og pegefingeren på undersiden, eller skruetrækker grebet, hvor tommel- og pegefinger ligger på hver sin side af grebet. Udover grebets facon er det også karakteristisk ved at være ret kraftigt, så dem med meget små hænder, eller dem der bare foretrækker et tyndt greb vil nok også skulle kigge andre steder.

Hjulholderen er, efter min mening, meget flot og funktionel. Jeg synes, at Guidelines tidligere tætte relation til G Loomis træder ret tydeligt frem her. Den er saltvandsbestandig, fungerer, som man kan forvente, fint og spænder hjulet urokkeligt fast.

Mørkeblå meget slank klinge med ditto beviklinger og små orange pynte beviklinger. Udemærket finish. Omkring Guidelines klinger er der grund til at råbe vagt i gevær. De er tit usædvanelig skæve. Efter at have prøvet stangen grundigt under en demo købte jeg den via postordre hos Korsholm lige da den kom på markedet. Stor var min skuffelse da jeg samlede den. De yderste fyrre centimeter af spidsen bøjede 5-7 centimeter til den ene side. Jeg returnerede stangen og efterfølgende kunne Korsholm ikke finde en der var lige! Jeg har derfor først købt mit nuværende eksemplar, da jeg faldt over en, som efter en grundig test op ad en væg viste sig at være lige!

Det er ikke desto mindre klingen - eller rettere sagt dens aktion - der gør, at jeg er meget begejstret for stangen!
Guideline siger selv, at de har gjort meget for at undgå ovalisering under kast, og at klingen derfor skulle være mere stabil - også under stor belastning. Det er mit indtryk, at det er lykkedes. Jeg bruger skydehoveder til det meste af mit fiskeri, og her synes jeg at de top orienterede amerikanere er glimrende. Men til precisions- og pürsch fiskeri med helline foretrækker jeg en mere harmonisk progressiv aktion - og den har jeg - med et skab fuldt af amerikanere, tyskere og englændere - aldrig fundet bedre end i Le Cie! Uanset linelængde arbejder stangen med stor præcision, dæmpning og fin kontakt til toppen. Aktionen forbliver rolig og harmonisk - også med lang line ude.

Også under fight af fisk er den en stor fornøjelse. Den tynde klinge og den progressive aktion gør, at den arbejder dybt - også med en målsfisk på kysten. Dermed udtrætter den fisken hurtigt og skånsomt og til stor fornøjelse for fiskeren!

Så hvis du bryder dig om at holde på grebet, og hvis du kan finde et ekemplar der er lige - så vil jeg på de varmeste anbefale stangen. Det er sjældent, at jeg oplever at en stang virkelig er anderledes og skiller sig ud fra mængden på en positiv måde - det gør min Le Cie!

Martin

Vurdering (1-6 fisk):       

<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

RE: Guideline Le Cie 9´ Faf: mikkel hemmeshøj
RE: Guideline Le Cie 9´ Faf: Martin Brøndum
Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard