72 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- fluestænger
  Læst 1860 gange.
Scierra HM2 Saltwater 9,1´ #6 
Indsendt Søndag d. 7 januar 2007 - af  Kasper Johansson
En dejlig let kastekanon til kysten!

Selvom det nu er næsten fem år siden den kom på markedet, synes jeg nu alligevel at jeg vil skrive en anmeldelse af den!

Om stangen:
Scierra HM2 Saltwater stængerne er udviklet af langdistance kasteren Hywel Morgan.
Stangen er 9 fod og 1 tomme lang, klasse 6 og tre-delt. Aktionen er hurtig og progressiv. Den kaster derfor langt og præcist, men også på korte kast er den præcis. Stangen er også meget let (101g), hvilket gør at man kan fiske en hel dag med den, uden at kunne mærke det bagefter! At fighte fisk på den er en stor fornøjelse - også med undermåls havørreder - hvilket er en af de ting jeg personligt prioterer højt.

Montering:
I modsætning til mange andre saltvandsfluestænger, så er HM2 Saltwater klingen ikke blå, men dyb rød. Beviklingerne er matchene med en enkelt sølv bevikling i midten. Skydeøjerne er "over size" for længere kast og de andre øjer er de såkaldte Recoil single leg snakes øjer, som er meget lette og rubuste og som også giver ekstra distance til kastene.
Håndtaget er fullwells i den fineste portugisiske korkkvalitet, og hjulholderen er saltvandsbestandig og sølvfarvet. I enden sidder en fin lang fightbutt, som bevirker at man kan holde hjulet et stykke ud for kroppen under fighten.
Med til stangen følger en stofpose og cordura rør.

Tips:
Stangen kører fint med et skydehoved på 14-15g og jeg bruger et Scierra MWF skydehoved til min. Mht. skydeliner har jeg forsøgt mig en del med nogle forskellige tykkelser, og jeg fiskede en årgang med en skydeline i 0,029". Jeg synes dog ikke at friktionskraften var stor nok, hvilket det at forfanget ikke rigtig ville strække sig, var en tydelig indikation af. Jeg kom frem til at en skydeline på 0,031-0,032" var meget passende, og i dag bruger jeg en 0,031" skydeline til min HM2 Saltwater.

Jeg har nu brugt min HM2´er #6 på kysten i snart 3 år, og er utrolig glad for den. Det er efterhånden blevet til mange havørreder på helt op til 7,3 kg på den, og den vil helt sikkert komme til at fange mange fisk fremover!

Alt i alt en stang som jeg er utrolig glad for, og som jeg klart vil anbefale til vores hjemlige kystfluefiskeri!

Vurdering (1-6 fisk):       

<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

RE: Scierra HM2 Saltwater 9,1´ #6af: Jan Johansen
RE: Scierra HM2 Saltwater 9,1´ #6af: jim holm
Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard